Медсестра заложник в Спешното. Пиян й опря ножица в гърлото!

Униформените се намесили, охраната разбила вратата на кабинета
20
Медсестра заложник в Спешното. Пиян й опря ножица в гърлото!
Снимка: Булфото, архив

Като по чудо без наранявание се отърва медсестра, след като попадна в ръцете на напълно неадекватен пациент.

Пияният и агресивен мъж вилнял в нощта срещу петък в Спешното отделение на Великотърновската болница, опрял ножица в шията на медсестра и заключил всички врати на спешното, държейки я като заложник. Наложило се охранители да разбият вратата, за да го обезвредят.

Всичко започнало малко след полунощ, след получен сигнал в Спешна помощ за човек, паднал на улицата. Линейка докарала 62-годишният пияница в спешното, той бил целия охлузен и екипът опитал да му окаже помощ, но мъжът започнал да буйства. Отказвал да бъде откаран на рентген и да го изследват на скенер.

"Беше абсолютно неадекватен и проявяваше дива агресия. Крещеше:"Убийци, искам да си ходя!", но нямаше как да го пуснем, защото излизайки на улицата, можеше да го удари кола, или да има вътрешни травми. Той е наша отговорност", разказа пострадалата сестра Красимира Йорданова пред "24 часа".

На смяна бил изцяло женски екип – д-р Янева и медицинската сестра Красимира Йорданова.

Те потърсили съдействието на полицията. Униформените дошли и помогнали мъжа да бъде завързан на леглото. Това помогнало за укротяването на пияния пациент временно и екипът успял да му сложи абокат и да вземе кръв.

"Пред вратата нямаше други пациенти вече и трябваше да отида до неотложния кабинет на отделението. Оставих пациента сам за няколко минути и изведнъж чух мъжки глас да говори. Отворих вратата, влязох и видях пияния – седнал на бюрото ни, целия в кръв, скочи срещу мен с лекарската ножица и я опря в гърлото ми: "Изпи ли ми кръвчицата, сега ще те убия", крещеше", връща се в ужаса сестрата.

Жената изпаднала в безпомощно състояние, започнала да вика за помощ и се отскубнала от нападателя. Опитала да избяга от отделението, но мъжът бил заключил и трите врати. Стигнала до телефона и в паниката си набрала номера на координационния център на звеното. Тогава охраната на болницата разбила вратата хвърлила се върху неадекватния пациент и го обезвредила.

"Аз бях заложничка на този мъж. В живота си съм преживявала ужасни неща, но за пръв път изпитах такъв шок", допълни Красимира.

С паник бутона било извикано подкрепление от охранителната фирма и полицаи.

Оказва се обаче, че мъжът не е арестуван, нито му е съставен предупредителен протокол или акт за хулиганство.

"Поискано е съдействие от охранителите за овладяване на ситуацията, затова полицаите не са взели отношение", обясни говорителят на ОД МВР Марияна Христова. От болницата ще сезират прокуратурата за нападението срещу медицинския екип.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


20
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
13
11
 
5
 
! Отговори
Шнорхел преди 5 години
А???? Та ние във България спешно ли имаме????Нямам такива впечатления,че питам да няма грешка.
12
0
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
във ВСЯКА нормална държава пристигналата полиция ше му напълни тиквата с олово при първа възможност понеже заплашва с убийствоно в Пародията България :"Оказва се обаче, че мъжът не е арестуван, нито му е съставен предупредителен протокол или акт за хулиганство"
11
0
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Полицията нама ли белезници? Какво го връзват на кушетка? Ако не е припфнал от пиене тази кушетка и куче не миже да удържи. Фуражките са за бой в този случай, ама как не ги е докопал тях
10
1
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Полицаите щяха да арестуват "пациента", ако сестрата беше от боята, а пациента българин.Явно случаят не е такъв.И не си мислете, че това е случайно. Имат заповеди как да постъпват.Същото важи и за контрольорите. Ако е от боята отношението е съвсем друго.Може даже експерименти да си направите, да се обадите, като сте жертва, на полицаите, но да кажете, че сте от малцинството и да видите как довтасват за секунди.Посткомунистическа България е странна държава.Явно такава е целта на червените.
9
0
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
полицаите не взели мерки.... боже опази
8
7
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Банална и групова новина.Смешно е да си спомня полицаи,съдии и трезви граждани как са нападали дежурният персонал.Каквото повикали,такова се обадило...Ситуациите бяха такива.Никога не знаеш кое е добро или лошо.
7
0
 
5
 
! Отговори
11 преди 5 години
Опа ако не ги черпиш или няма аванта полицай не работи или после съдия. Голяма партийка са си
6
2
 
13
 
! Отговори
МВР ли ? преди 5 години
МВР отново със сериозните ответни мерки ! Чакат си заплатите за пенсионирането....
5
4
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Повече милосърдие трябва за такива пациенти, да не им се нарушават правата на здравноосигурени лица!
4
2
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Уникум,някаква изроденост.И както казваше дядо ,,Мъдър съм затова се усмихвам,,
3
1
 
21
 
! Отговори
Осман преди 5 години
Във нормалните държави двама яки санитари връзват пияните със каиши за носилката и ги вкарват в изтрезитеното там им правят външна клизма със ледено студена вода и ги оставят цяла нощ да си изтрезняват не им източват кръвта.
2
2
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До Анонимно 1здравей сузанита
1
11
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Българска работа хем пиян хем срама няма