НАП: Растат отчитаните приходи по Черноморието

Оборотите на всички обекти по морето са общо 1,127 млрд. лв.
24 авг 2018 15:45, Василия Пейчева
17
НАП: Растат отчитаните приходи по Черноморието
Снимка: pixabay.com

Ръст на оборотите на обектите по цялото Черноморие за юни 2018 г. в сравнение със същия период на миналата година, отчитат от НАП. Данните, които фискалните устройства подават към НАП всеки месец, показват тенденция за увеличаване на отчитаните приходи от магазините и заведенията по морето.

Оборотите на всички обекти по цялото ни Черноморие през юни 2018 г. са 1,127 млрд. лв., съобщиха от пресцентъра на НАП.

От НАП уточняват също, че по-високи приходи са регистрирани от заведения и магазини, както на юг, така и на север. Така например, в Приморско през юни тази година, в сравнение с юни 2017 г., е отчетен 75% ръст, а в Кранево – 57 на сто. Повишаване на регистрираните обороти има и в Обзор – 21%, Варвара – 41 на сто, Синеморец – 23%.

Според приходната администрация, чувствителното подобряване на фискалната дисциплина се дължи на засиленото присъствие на служителите от звеното за фискален контрол на НАП по българското Черноморие. И тази година стотици данъчни инспектори, съвместно с органите на МВР и Агенция „Митници“, извършват лятна контролна кампания по Черноморието. От началото на кампанията досега са осъществени общо над 8900 проверки, като запечатаните до този момент обекти са 210.

От НАП припомнят, че и през тази година неиздаването на касова бележка се санкционира незабавно със запечатване на търговския обект, освен обичайната глоба, но основната цел на проверяващите е да насърчат доброволното спазване на данъчните изисквания.

От приходното ведомство използват също и дистанционната връзка на всеки касов апарат със сървърите си, за да откриват рискови търговци, чиито продажби значително се различават от обичайните. Освен хотели, ресторанти, барове, магазини, паркинги и други търговски обекти, на мониторинг са подложени борси и тържища, които снабдяват хотелите с храни и напитки, допълват от НАП.

Сигнали за неиздаване на касови бележки и данъчни нарушения могат да се подават на телефона на НАП 0700 18 700 или по електронна поща на infocenter@nra.bg.

 


17
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
16
0
 
4
 
! Отговори
КАРЛОВЕЦ преди 6 месеца
Преди 10-на години работех в хотел в Карлово

Собственичката издаваше фактура САМО АКО КЛИЕНТА ПОИСКА
15
0
 
0
 
! Отговори
Blas преди 6 месеца
Mnogo dajd padnal...napoil obilno prihodite... :-)
14
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 6 месеца
Остава да кажете на кого се отчитат.
13
4
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 6 месеца
При Станишев по Черноморието не се отчитаха никакви приходи, защото БСП е мафиотска партия и закрили мафиотите. Справка шефът на Общ им съвет в Бургас Бенчев!
12
0
 
5
 
! Отговори
данъкоплачещ преди 6 месеца
Искам да напъна НАП-аджийките,които напънаха бизнсмена, за да бастисат производството на Добричшки суджук.
11
0
 
6
 
! Отговори
икономист преди 6 месеца
Най-вероятно оборотите са в пъти по-големи, но просто не са били отчетени! Това е обичайната практика у нас. По разните пазири и тържища е същата работа..., както и във "Велинград".
10
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 6 месеца
И тоя НАП събра пари от частни, смесена " частни държавни" чуждестранни, отЕС, ведомствени и др. Нищо не е ясно, няма информация за фирмите. Няма информация за сумата , къде отива.
9
3
 
5
 
! Отговори
Незнам... преди 6 месеца
...какво Ви расте или разсте, но аз на три закусвални на Черноморието ходя да закусвам и на трите пишат върху амбалаж а хартия поръчките и не дават касови бележки? А чакай, то тва не е поПР акция шум и е все тази ;(.
8
2
 
8
 
! Отговори
тотев преди 6 месеца
Надявам се догодина да бъде още по-строго! Това е начина и модела, който трябва да се спазва!
7
0
 
11
 
! Отговори
тотев преди 6 месеца
Мисля, че е вярно казаното! Бях за две седмици в Созопол и забелязах, че се издават навсякъде касови бележки, дори два,три пъти са ме гонили да ми я дадат, ако съм избързал и не съм я взел! Същото беше и с жена ми и с хора от компанията с които бяхме заедно! Браво, така се прави в нормалните държави!
6
0
 
1
 
! Отговори
Olycad преди 6 месеца
Migracionnata bulgarska slujba zasto ne pokaje koi, koga, kade, kak i kolko otchita vseki den registraciite po bg adres v rbg?! Ami snimka ili kopie na bg central registar po bg adresni registraciii v rbg ot edin kalendaren bg den, chas, minuta, sekunda...
5
5
 
6
 
! Отговори
Boyan преди 6 месеца
По морето масово се дават фискални бонове САМО ако се поискат!
4
0
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 6 месеца
Няколко нули липсват отзад в приходите.
3
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 6 месеца
Щом и руснаците си плащат от дейността си. НАП ОТЧИТА ПРИХОДИ, КОЕТО Е ПРАВИЛНО.
2
3
 
12
 
! Отговори
голем смех преди 6 месеца
Събирайте, събирайте, за да може после Бащицата да дава.
1
3
 
10
 
! Отговори
дедо преди 6 месеца
а на пазара във Велинград кога ще се появят да стегнат редиците...