Обиди, дърпане... жени вилняха в Спешното в Стара Загора

Четирите "дами" са задържани и са в ареста за 24 часа
24 авг 2018 13:45,
43
Обиди, дърпане... жени вилняха в Спешното в Стара Загора
Снимка: flickr

Четири жени са задържани в ареста за агресивни действия срещу дежурните лекари в спешния център в Стара Загора, съобщиха от МВР.

Снощи, около 21:00 ч., в полицията било получено съобщение за скандал между граждани и медицинския персонал в ЦСМП-Стара Загора.

От изпратения на място полицейски екип е установено, че четири жени - на 40 г., на 35 г., на 44 г. и на 65 г., от Стара Загора, са се държали агресивно, като са отправяли обиди и заплахи и са дърпали дежурните лекари.

Всички те са задържани за 24 часа. Образувано е бързо производство.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


43
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
22
5
 
9
 
! Отговори
33 преди 5 години
До АнонименА ти "драги",знаеш ли ,че в дежурните кабинети няма и не може да има хирурзи?Дежурните лекари не се наемат и отново те препращат в спешното,където има травматолог,който е с право "да реже".Така,че не ти препоръчвам случай като нашия!Ще допълня ситуацията с абсурдното твърдение на сестрата:"Каквото може и знае лекаря,това мога и зная и аз!?"И от злоба излезе да пуши,а не остана на операцията.Ценя високо труда на медиците,но знам много подобни случаи-и по-лоши!
21
5
 
24
 
! Отговори
Ахмак преди 5 години
Що за въпрос? Натъртено е, " 4-ри жени"...с шарени *** и зъб-алллтън.
20
8
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
do 19трябва да сме оптимисти , друго не ни остава :)
19
2
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Анонимен 18, Благодаря, за мен беше удоволствие!Относно неотложните кабинети - има нормативна уредба, която дава указания и трябва да се спазва. Ако са например в МЦ или ДКЦ може да се ползват и техните специалисти и лаборатории при нужда, което е добре. Лично мое мнение, че един поток в спешно отделение, в резултат на пациенти на неотложния кабинет биха допринесли за много недоразумения и излишни нерви. Още повече, че от тях може да има неосигурени или такива срещу заплащане. Да сме оптимисти!
18
1
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
do 16,за първи път през дългия ми до сега живот получавам толкова внимателно, подробно и полезно обяснение, за което благодаря :) въпросът е, след като има неясноти и двусмислие в системата, не може ли да се дискутира и работи за тяхното отстраняване ? и най-лесно би тръгнало от лекарите, които познават нещата най-добре ? напр. какъв е проблема, всеки до всеки спешен кабинет да се направи "неотложен" ? (освен финансов ?
17
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
... Има един принцип в класическата военна хирургия: винаги да се окаже първо медицинска помощ на "тихите" ранени (защото тяхното състояние е най-тежко и често са в шок), и после на стенещите от болка (тяхното състояние е по-леко, без опасност за живота).Това е класика разбира се.Знам, има много проблеми, но понякога някои от тях си ги създаваме самите ние.
16
1
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До Анонимен 14По принцип на територията на спешните отделения има и травматологичен кабинет с дежурен лекар, който, ако няма спешен пациент не би отказал преглед и лечение, ако такова е необходимо. Знам, че въпросът е дискутабилен, но виж, ако всеки пациент, който не е спешен бъде "обслужен" в спешното, тогава то си губи смисъла. Затова има алтернативи. Отделно, съгласен съм, че не всеки пациент може да определи какво е състоянието му - спешно или неотложно.
15
3
 
19
 
! Отговори
Има питане преди 5 години
Тези жени принадлежат ли към някоя от седемте фамилии, за които днес бе съобщено тук, че са ги хванали да крадат ток в Старозагорско?И двете деяния са доказателство за една и съща особеност - убедени са, че тежки последствия няма да има, каквото и да направят.Не е л..уд този, който яде баницата!
14
3
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
do 13И аз не се заяждам, разбирам те, но не съвсем : ОПЛ,ЦСМП,ФФФ Искаш да кажеш, че каквото и да ми има, отивам при заместника на личния ми лекар, за през нощта, а в спешен център мога да попадна само чрез линейка ?
13
2
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До Анонимен 12Виж, не се заяждам, в спешно приемно отделение се приемат и обработват (подготвят) за хоспитализация само спешни пациенти. Да, понякога екипите на ЦСМП(ФСМП) транспортират до отделението пациенти, които са преценили като спешни, но след прегледа от специалист и отхвърляне на спешност, се изписва терапия и се насочват към ОПЛ или специалист. Панарициумът не е нито остро, нито спешно състояние. ОПЛ имат и неотложни кабинети през нощта и в почивните дни. В спешното пари не се взимат!
12
4
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
do 7Добре, де драги като е такъв случая не може ли доктора да свърши работа за 5мин, да ги таксува както се полага, та следващия път да си прави сметката, без чакане, викане, обиди и унижения (от страна на докторите имам предвид, наслушал съм се на такива).Освен това винаги съм се чудил,нали за да знам дали състоянието ми е спешно, трябва да си поставя диагноза ? Това ли се очаква от мене от българската "здравна система" или пък може би и да се оперирам ?
11
3
 
54
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Нека познаем- и четирите "дами" са били от квартал "Лозенец" - точно срещу болницата - демек от махалата. То и без друго като се разходи човек в някоя държавна болница се лекуват предимно тези - здравно неосигурените, като на висок глас предявяват претенции, вдигат скандали и в резултат ги обслужват с предимство. За обикновените здравно осигурени остава да чакат...
10
3
 
53
 
! Отговори
q преди 5 години
Спирайте им помощите при такива провинения вече, аз ли да ви уча.
9
2
 
15
 
! Отговори
Митев преди 5 години
До 33Трябвало е да те штрафосат с 300 евро както е в белите държави. Панарициума не е спешност и със сигурност не е от ден-два.
8
2
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
За тях или добро или нищо в тази "медия"
7
3
 
45
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До 33Драги, в спешно отделение се обслужват, забележи, спешни пациенти. Това, че внучето ти е било с гнойна рана на пръста не го прави спешен пациент! Трябвало е да го заведеш на ОПЛ или специалист, ако си нямал ракия вкъщи. Много разбирачи станахте.
6
7
 
35
 
! Отговори
До 4 преди 5 години
Ти основно образование имаш ли, че даваш акъл на хора, които са учили поне едно десетилетие повече от теб?!Неграмотно, нагло, невъзпитано същество!Страх ме хваща ти какво работиш. После, заради такива като теб, няма да има лекари. Ще ни лекуват знахарки! Изгонихте кадърните лекари, понеже на вас все някой нещо ви е длъжен да ви почеша. Но ако вие трябва да работите, вдигате олелия до небето, колко малко ви плащат и колко ви тормозят.Долна пастмина!
5
32
 
25
 
! Отговори
33 преди 5 години
Тия от спешното никак не са "цвете за мирисане"!Преди няколко месеца заведох внука с гноясал пръст, а "сестрата" каза да го заливаме с ракия!?След многократно настояване от моя страна лекарят от съседната стая,който си гледаше някакъв сериал,най-после дойде и отстрани гнойта,направи превръзка и написа рецепта.Ако бях ром,след "съвета " на сестрата,следваше да й трясна един юмрук в мутрата!Кой щеше да е виновен?
4
32
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Lekarite saschto sa agresivni govorat na ti predavat si vajnosti ne. Vseki moje tlasti bakschischi da dava na velikite lekari v bg kakvoto povikalo tova se obadilo med pers e jasen darti lekari namraschteni sestri i nahalni a inekadarni schtom umira rodilka 2018 g sa higiena nuleva mrasno palno s bakterii
3
2
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Ей, не се научихте да сте запознати и тогава да работите по "публикации"! Как се прехранвате не знам!НЕ Е ЦСМП, А СПЕШНО ПРИЕМНО ОТДЕЛЕНИЕ!Разликата е от с. Осман до с. Опан! Иначе все давате акъли ....