Арестуваха опозиционера Алексей Навални пред дома му

Задържан е по неизвестни причини, взели са му и телефона
25 авг 2018 17:41,
47
Арестуваха опозиционера Алексей Навални пред дома му
Снимка: Архив, Reuters

Алексей Навални, противник номер едно на Кремъл, бе задържан днес пред дома си по неизвестни причини, съобщи в Туитър говорителката на опозиционера Кира Ярмиш, цитирана от Ройтерс и Франс прес.

"Навални бе задържан преди два часа пред дома си. В момента той е в Даниловския полицейски в (в Москва). Не са казали защо са го арестували. Взели са телефона му", уточни говорителката му в Туитър днес следобед.

"Дали са му да проведе един разговор по телефона и той ми се обади, а след това са му взели телефона", допълни Ярмиш в интервю за радио "Ехото на Москва", уточнявайки, че адвокатите му ще се срещнат с него.

Този арест "вероятно е свързан" с намерението на Алексей Навални да организира демонстрации на 9 септември срещу силно непопулярната подготвяна реформа на пенсионната система, допълни Ярмиш.

Часове преди да бъде задържан, Навални обяви в Туитър, че ще направи "интересни изявления" в емисията си, предавана пряко по социалните мрежи и насрочена за 13:00 московско време, когато е и бил задържан.

Навални остро разкритикува плановете на правителството да вдигне пенсионната възраст, припомня Франс прес.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


47
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
35
1
 
1
 
! Отговори
House M.D. преди 5 години
Гей Навални създаде нова професия! Професионален затворник!
34
1
 
2
 
! Отговори
Н преди 5 години
Оставете този нехрани майко тук глидаъте проблеми
33
1
 
2
 
! Отговори
ivailo преди 5 години
Василия, да не забравиш да ни осведомиш как е протекъл грандиозния митинг на Навални събрал м/у 500 и 563 *** души...
32
6
 
4
 
! Отговори
ники преди 5 години
Путев изтърва юздите вече... последната капка беше това с пенсионната възраст.Идат промени за Русия, скоро няма да я има на картата, ще се разпадне като Битълсите
31
3
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
ТОЙЪ НАХАЛНИ ВИНАГИ ПРАВИ ТАКА, ЧЕ ДА БЪДЕ АРЕСТУВАН.ТОВА Е ЦЕЛТА, ЩОТО САМО ТАКА СТАВА ИЗВЕСТЕН.ПЪК И ОТВЪД ОКЕАНА НЕДОВОЛСТВАТ, В УКРАЙНА БЕШЕ ТОЛКОВА ЛЕСНО, А ТОЗИ Е НЕКАДЪРЕН - НИЩО НЕ МОЖЕ ДА НАПРАВИ НА РУСИЯ, А ПОТРОШИХА ТОЛКОВА ПАРИ.
30
3
 
5
 
! Отговори
Николаев преди 5 години
Навсякъде има клоуни навални в русия сунгурларев в българия че и соломончо паси с трабанта , синчето на ицхак паси главния идеолог на бкп както и един комунист генерал лейтенант с убит дядо и баща полковник в мвр. Неведоми са пътищата божии главното е келепира
29
0
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Пенсионната реформа е че се вдигат годините от 55 на60.къде в света има такава реформа.
28
1
 
19
 
! Отговори
Наблюдател преди 5 години
Еми ще прави протести, нали с нещо трябва да си заработи грантовете. Иначе може да свърши като Немцов.
27
3
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
В Русия има стотици новини за публикуване у нас, но ни занимавате с Навални. Това, освен за дребнотемие говори и за слаб професионализъм. Като велика държава Русия определя в някои аспекти и световния климат в различни области, което засяга и нас, но ни занимават с Навални. После се чудим откъде ни дойде.
26
3
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Навални плаща ли си данъците върху парите от ЦРУ?
25
3
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
НАВАЛНИ ПОТРОШИ МНОГО ПАРИ НА АМЕРИКАНЦИТЕ, А НЕ МОЖА ДА СЕ СПРАВИ С ВЪЗЛОЖЕНИТЕ МУ ЗАДАЧИ. И ВОДКА РАЗДАВА, И ПАК МАЛКО ХОРА ИДВАТ НА ПРОТЕСТИТЕ МУ.
24
1
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Защо Навални е против пенсионната реформа? Тя е по западен образец.Той ако дойде на власт ще направи същата реформа. както и в България я направиха, дори много по-жестока.
23
2
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
добре де , да питам , тоя уж демократ нали беше уж против корупцията на правителството, сега щял да говори за пенсионната реформа , май си търси само поводи да е в ефир , и какво може да каже за нея ми е много интересно
22
2
 
17
 
! Отговори
Име преди 5 години
"бе задържан днес пред дома си". джурналята ви много неграмотни бе! все на майчин език пишат и цензурират. аз съм повече опозиционетр от този, защото ме цензурират в джендърската диктатура на ек и ес.
21
12
 
6
 
! Отговори
мазепа преди 5 години
До юбералесАреста е заради последния му клип в ютуб - ''кто из них объедает на росгвардию'', където Алексей Навални разкрива корупция при снабдяването с хранителните продукти за 350 000 -та росгвардия. Цените са два-три пъти по високи отколкото в московски супермаркет. За повече - ютуб - ''Алексей Навальньй''
20
2
 
30
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Преди години ги наричахме Изсметкяри, после просто предатели, днес са опозиционери.А същността им е една и съща, откакто свят светува.
19
5
 
26
 
! Отговори
бум преди 5 години
CNN и ЦРУ с прискърбие съобщава че вече една седмица американските шпиони в Русия не са се свързвали с центъра,телевизията съобщава че Руснаците са разбили шпионската мрежа на САЩ в Русия...
18
4
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Абе този Навални само го арестуват, поступват го и го пускат пак. Ще има да разказва на внуците...
17
0
 
8
 
! Отговори
пак преди 5 години
До юбералесГлупости...
16
19
 
5
 
! Отговори
юбералес преди 5 години
Нови разкрития на Навални относно корупцията и раздаването на милиони хектара сибирска земя на Китай.