Гневът на един град: Апогей на протестите в Кемниц след атаката

Убийството на 35-годишен германец изкара десетки хора на протест
28 авг 2018 22:00,
367

Размириците в Кемниц ескалираха, след като в неделя 35-годишен германец беше убит при спречкване с мигранти.

За убийството пред съда се явиха 23-годишен сириец и 22-годишен иракчанин, които според прокурорите са нападнали жертвата си без основателна причина. Нападението обаче изкара десетки граждани на протести.

Още по темата

По времето на на ГДР градът е носел едно друго име, припомня "Дойче Веле". Карлмарксщат - на името на идеологът на комунизма.

По ирония на съдбата обаче вчера пред неговия паметник се събраха крайнодесни демонстранти.

"Германия за германците", скандираха протестиращите. "Чужденците вън", също можеше да се чуе. Гневът на протестиращите не пощадява никого.

Недалеч е лобното място на 35-годишния германец, който загуби живота си при атака в неделя вечер.

Реакцията на правителството е красноречива - говорителят на Ангела Меркел Щефен Зайберт заяви, че протестите са неприемливи.

"Подобни масови изтъпления и преследването на хора, които изглеждат по различен начин или идват от другаде е неприемливо", обяви Зайберт.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


367
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
124
2
 
11
 
! Отговори
шматка преди 5 години
241 фактЯвно си много зле с историятаНемците изкарват почти цялата война на синтетично гориво.Те са единствените които Римската империя не успява да покори.Когато немеца си обуе ботушите света прави коалиция
123
3
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Германия не се е готвила и не е готова за война. И не може достатъчно бързо да си прехвърли производството на военни основи. В съвременния свят война между супер икономики ще трае много кратко. Не повече от месец - 2. С огромни загуби.
122
6
 
1
 
! Отговори
От Норвегия преди 5 години
Там има много , но Русия от каде ще намери толкова ковчези за армията си е интересно
121
2
 
3
 
! Отговори
Факт! преди 5 години
Интересно ми е отде и нефт ще вземат че ВСВ го караха на румънски нефт ако ги немаше румънците вурстовете месершмит немаше да вдигнат у въздуха.Ама сега авантата с марионетните режими свърши да видим.
120
5
 
0
 
! Отговори
Добре преди 5 години
Те немците направо с вдигнати ръце ще воюват.Вермахта с това е известен , как се предава или беше как двайсет пъти по голяма руска армия пленява
119
0
 
6
 
! Отговори
до 8 преди 5 години
Защо луд. Според правителствения говорител тези протести са неприемливи и хората са луди ли, или би трябвало да ръкопляскат... и аплодират ли?
118
8
 
5
 
! Отговори
Факт! преди 5 години
Само чакам да се разлютят немците и да им се сринат борсите да се отеглят инвеститорите и да им се блокира производството от размирици при които гастарбайтерите ще се изнесат и ще им фалират прехвалените компании.Дано да продължат протестите да гледам сеир и без тва тия са ми гнусни ще е кеф да се гледа как се сриват немските ***.
117
9
 
2
 
! Отговори
Факт! преди 5 години
Казвам квот си искам германия ще умре за 15 минути при война.
116
4
 
11
 
! Отговори
България с Германия преди 5 години
Само *** може да подцени тези две държави по време на война.Нас руснаците ни подцениха при Добруджа и ген.Колев така ги напердаши , че цял свят се изуми(да победиш непобедимата казашка пехота и при това с малобройна коница) и после с респект се преклони пред геройската победа.И Франция немците ги подцени , а след три седмици им се поклони.
115
4
 
18
 
! Отговори
шматка преди 5 години
До факт 225Нещо си се объркал.Най техничната нация в света са немците.Всичко което правят е номер едно.Ако решат да правят оръжие пак ще са номер едно.Руснаци и американци само ще гледат и ще цъкат с език.Атомната бомба е създадена върху немски разработкиКогато немците изкарваха ракети в космоса(фау2)другите яздеха коне.Когато немците влязоха в реактивната авиация другите още палеха с манивели.Има три марки коли на върха.И трите са немски.Немеца знае да пипа.Другите го имитират
114
1
 
12
 
! Отговори
месара преди 5 години
кво става бе другарко меркел, призива ти за толерантност към твоите "мигранти" няма очаквания ефект! е що така?
113
8
 
1
 
! Отговори
229 преди 5 години
всичко отдавна се прави извън Гермнаия, германците или бягат или са на социални, а ги лекуват и бачкат всякакви, но не и германци !
112
1
 
5
 
! Отговори
шматка преди 5 години
Ей голямо крякане направихте.Това са косвени жертви.Те са предвидени в плана на Меркел за подхранване с плът на икономиката на Германия.
111
6
 
18
 
! Отговори
До 225 преди 5 години
Германия само 20 години след първата световна размаза половината свят , а сега при над 70 години мир ще разбие всеки.Само помисли ако решат вместо коли да правят танкове и после говори.Даже днес няма по добри стрелкови оръжия от немските.
110
13
 
7
 
! Отговори
Германия е преди 5 години
83 млн. от които 76 млн. християни и 5 млн. мюсюлмани плюс други религии.Това са над 90% бели хора , но вие си мислите , че имат проблем с малцинствата.И се кефите на Русия , която има 25% мюсюлманско население и хората гладуват.
109
2
 
5
 
! Отговори
Факт! преди 5 години
Заграбване на НЕ техни земи.
108
13
 
6
 
! Отговори
Факт! преди 5 години
Но този път ако започн е война германия ще бъде прекършена завинаги.Няма да ги има повече и по-добре две войни почват със заграбване на техни земи.Тоя път много лошо ще пострадат червено ще уринират.Първо ако почнат нападения над турци турците моментално ще ги изхвърлят както и африканците и латиносите от пазарите си че немците ще се сринат икономически за 1 седмица.Инвеститорите ще се отеглят.За военни действия не говорим немците нямат способности да водят война повече от 12 часа.
107
4
 
5
 
! Отговори
До 221 преди 5 години
По голяма измислица не бях чел скоро.Немците ли довлякоха тъмнокожите от колониите и защо при загубена война и мильони жертви , Германия си остана бяла.
106
10
 
1
 
! Отговори
До 219 преди 5 години
Стига с лъжите.Преди Меркел , Германия беше с висока безработица и мизерни заплати , сега един германец взима средно по 5-6 хиляди евро на месец , а преди се радваха на три хиляди.Факт
105
10
 
8
 
! Отговори
Факт! преди 5 години
Германците най-малко имат правото да протестират.Две световни войни те избиха бялото население на Европа и основно мъжете.Садистично с газ ПСВ избиха много хора след това ВСВ същото.Естествено това отвори демографски вакуум и белите мъже в леглотл бяха заменени от африканци китайци арапи.Немците обезкървиха на два пъти Европа и Света.Кво искат сега да си траят по-добре да не изчезнат съвсем.Няма по-неприят и от тия прости елементарни и пияни от две бири.Не сме длъжни да ги търпим.