Гневът на един град: Апогей на протестите в Кемниц след атаката

Убийството на 35-годишен германец изкара десетки хора на протест
28 авг 2018 22:00,
367

Размириците в Кемниц ескалираха, след като в неделя 35-годишен германец беше убит при спречкване с мигранти.

За убийството пред съда се явиха 23-годишен сириец и 22-годишен иракчанин, които според прокурорите са нападнали жертвата си без основателна причина. Нападението обаче изкара десетки граждани на протести.

Още по темата

По времето на на ГДР градът е носел едно друго име, припомня "Дойче Веле". Карлмарксщат - на името на идеологът на комунизма.

По ирония на съдбата обаче вчера пред неговия паметник се събраха крайнодесни демонстранти.

"Германия за германците", скандираха протестиращите. "Чужденците вън", също можеше да се чуе. Гневът на протестиращите не пощадява никого.

Недалеч е лобното място на 35-годишния германец, който загуби живота си при атака в неделя вечер.

Реакцията на правителството е красноречива - говорителят на Ангела Меркел Щефен Зайберт заяви, че протестите са неприемливи.

"Подобни масови изтъпления и преследването на хора, които изглеждат по различен начин или идват от другаде е неприемливо", обяви Зайберт.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


367
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
104
0
 
13
 
! Отговори
Те преди 5 години
Протестират , защото не искат родината им да стане като другите западни държави.Дори сега Германия си остава най бялата държава в Европа.Факт
103
1
 
11
 
! Отговори
до 217 преди 5 години
Dummkopf, откакто баба ти Меркел е на власт, цените скочиха 2-3 пъти, а заплатите не са мръднали. Личи си, че си се направил богат, уствено...
102
12
 
2
 
! Отговори
До 216 преди 5 години
Разликата е , че Меркел направи народа си богат , а Ким ги убива от глад
101
2
 
35
 
! Отговори
Европейка преди 5 години
Защо наричат всички протестиращи крайнодесни ? Къде е демокрацията и свободата на словото?Ако не подкрепяш партийната линия си фашист.Тогава с какво се различава мама Меркел от тате Ким Чен Ун?
100
4
 
10
 
! Отговори
Факт! преди 5 години
Че Германия се крепи вве още на бежанци.Германците са най-застаряващи в Света.Как в армията им рамо до рамо ще се бият руснаци поляци и турци(основните чужденци там).Ако почнат война тя ще им е последната като държава с името Германиа.
99
4
 
9
 
! Отговори
Факт! преди 5 години
Ще си скапят държавата само друго няма да постигнат.В Европа не споделят идеите им освен държави като България.
98
7
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Султанът предупреждаваше бабата, че държавата и е фашистка че да вземе мерки ама тя не слуша. Хак са и сега безредиците и фашистките изстъпления
97
10
 
4
 
! Отговори
Адам Смит преди 5 години
До ХА-ХА-ХА !С какво са по-нормални бе, панелчо. С това че не стават за *** за зеле и трябва Западна Германия да ги дондурка, докато те търсят виновници за положението си ли?
96
6
 
6
 
! Отговори
Факт! преди 5 години
Ако почне война германците ще бъдат премазани за 48 часа.Те просто нямат капацитета да водят война няма и да имат.
95
0
 
30
 
! Отговори
О С Т А В К А !!! преди 5 години
Долу Меркел и протежето и Бойко Борисов !Едната сисипа Европа ислямизирайки я, а другият съсипа България цiганизирайки я.Вън от политиката и марш в затвора !!!
94
0
 
27
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Мдааа..., света яко е изперкал!Луис Карол - ряпа да яде!Черното стана бяло, а бялото - черно!Лъжата се превърна в "истина", а истината в лъжа!Даже комунистите не можеха да го правят този "фокус" толкова изящно и убедително!-))))))
93
1
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Кво протестират?Нали си избраха либерастка бивша комунистка.Аз се изкефих на историята за оня талибан дето изнасилил и убил щерката на някакъв европейски политик безумен фен на афро-арабският халифат -да де бежанците.На погребението и казал че иска още бежанци.
92
5
 
58
 
! Отговори
ХА-ХА-ХА ! преди 5 години
Както можеше и да се очаква единствените нормални германци в Германия са източногерманците.Западняците, както винаги са с тежко промити мозъци и са готови да настанят бежанец в къщата, леглото и върху жена си дори.Западна смрад !Браво на Изтока ! Единствените нормални хора в света са тези от Изтока. Всичко на Запад е б.*** !
91
7
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Не се притеснявайте за българите в Германия. Германците няма да ги изгонят, някой все пак трябва да чисти нужниците и да им сменя подлoгите.
90
7
 
7
 
! Отговори
Русофилисуником преди 5 години
Доживяхме простия и злобен неудачник с Русия в сърцето , да си мисли , че живее по добре от умния и работлив германец(може и българин работещ там).Алооооо крепостнико , хората там протестират , защото имат самочувствие и гордост , спечелени с труд и воля.Те никога няма да позволят друг да им ги отнеме , както направиха олигарсите с вас.Но защо не ви виждам да протестирате мишоци , май трохите ви стигат.
89
0
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
"Реакцията на правителството е красноречива - говорителят на Ангела Меркел Щефен Зайберт заяви, че протестите са неприемливи."Стефчов стана и се обърна към предните столове: Господа, тук се пръскат революционни идеи против държавата на негово величество султана. Аз не мога да остана тука и излазям.
88
1
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Лошото, ако германците изгонят висококвалифицираните българи там ние какво ще ги правим тука? Ще трябва да разкриване нови обществени нужни и че да им осигурим работа за тяхната квалификация.
87
11
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Тези пък предатели за какво тръгнали да се притесняват - за мизерните 2 милиарда от емигранти българи предатели работещи на запад.. Ми то само почивката и да ви оправим развалените зъби е повече от 2-милиарда... Такива българи-предатели не искаме .. Туристи ще си намерим..
86
1
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Е, нали си ги искаха?! Нали един немски кмет каза, че предпочита арабски емигранти пред такива от Румъния и България?! Нали идват тук да ни се ежат, що не сме ги били пускали?!Сега ги били убивали и ги били изнасилвали?!Ами каквото си искате - получавате си го бе драги немци!!!Сега се научете на толеранстност (както нас се опитвате да ни поучавате)...Ние сме били толерантни с тези 500 години!!!И вече не щем да сме толерантни, че да ни ги натрисате вашите нови любимци!!!
85
8
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Ако Германия се пробуди край и на последния инвеститор в България. Ще секнат преводите от втората смърт бачкатори там. Дано поне да не изгонят проститутките, че поне нещо да капе, а и имат деца и мъже да гледат тук.