Нов орган за пътна безопасност? Ненужен!

Алекси Стратиев се надява това да не стане факт
Обновена: 30 авг 2018 21:53 | 30 авг 2018 21:10, Петя Славова
41

Няколко дни след трагедията на пътя край Своге, където автобус падна в дере и 17 души загинаха, на заседание в Министерския съвет правителството реши да бори войната по пътищата със създаването на нов орган, който да поеме контрола и политиките в областта на пътната безопасност. Бившият началник на "Пътна полиция" Алекси Стратиев обаче беше категоричен, че се надява това да не стане.
Още по темата

"Действително е твърде безсмислено да се създава още администрация. Преди повече от 20 години имаше подобен орган, който беше Централна комисия по безопасността на движението и загиналите бяха два пъти повече от сега", каза Стратиев в студиото на "Денят ON AIR".

Бившият началник на "Пътна полиция" дори попита какво би правил такъв евентуален орган, в трагичен случай като този от края на миналата седмица край Своге.

"Този орган е излишен, той е просто да се замаже ситуацията, за да се каже, че нещо се прави за тази безопасност без реално това да се случи", настоя Алекси Стратиев пред Bulgaria ON AIR.

Той беше категоричен също, че повече резултат в борбата с жертвите на пътя ще има, ако новият Закон за движение по пътищата бъде написан правилно и добре.

Освен това, според Стратиев, трябва в законодателството да се вкарат и санкции за хора от приемателни комисии и пътни органи, които също имат отношение към пътните произшествия и жертвите.

По думите му това трябва да остане като извод от трагедията край Своге.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


41
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
16
1
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
На бас, че шеф на този орган ще бъде Лили Павлова
15
2
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Навсякъде органи и комисии,а положението вместо да се влошава,става безнадеждно?Докато *** българско *** не разбере,че съдбата и бъдещето зависи единствено от него,от Луната да внесете КАТ-аджии,положението няма да се оправи!
14
6
 
3
 
! Отговори
Гост преди 5 години
Моите уважения към г-н Стратиев, но и той не съумя да се справи със ситуацията, защото нещата са извън контрол.
13
0
 
14
 
! Отговори
Гост преди 5 години
До zeusКак да не вършат? Органите ни го на*укват да топките, ама на нас явно ни харесва.
12
2
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Просто трябва да се закрие КАТ.
11
0
 
3
 
! Отговори
Гост преди 5 години
До ПенсионераИ не само на тях, помагаха на всички.
10
0
 
23
 
! Отговори
Очарован преди 5 години
Още от татово време се знае, ако не искаш да се свърши нещо - направи комисия!
9
0
 
10
 
! Отговори
Пенсионера преди 5 години
Ами миналия век имаше ОТРЯДНИЦИ помагаха на пътна полиция
8
0
 
19
 
! Отговори
П.Иванова преди 5 години
До ФалшПрав е Стратиев.Ще се създаде нещо като въпросната Комисия по безопасност на движението. Участниците там бяха експерти по празнодумието и нищоправеното с високо заплащане. Всичките с връзки и значими. За съжаление такива звена по нищоправене не се съкращават, а се увеличават.
7
3
 
11
 
! Отговори
Пенсионер преди 5 години
Шофиор сам от 1971г едно време като трьгнеш за Варна имасхе три караулки и нямаше толко катастрофи а сега карам и не гледам знаци и патя а гледам по шубраците каде има скрити камери да палнят хазната и другото което е не се продаваха книжки на килограм тожа стана откакто сьздадоха ДАИ
6
0
 
13
 
! Отговори
Гост преди 5 години
До Анонимен 7И по онова време имаше ама бяха по - малко. Време е за Румъния 1989 годна, ама няма хора за тая работа.
5
1
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До ГостИма има. Едва 1/8 от населението работи и произвежда нещо. Всичко останало а далаверимпекс, администрация, НПО и т.н.
4
0
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Нов орган,за оправяне на Стадото,което очаква с неописуем възторг,всеки нов "орган",за "оправяне"!В чест на всеки нов орган,Стадото усилено тренира "отваряне на задни бузи",за получаване на по-голям дълбочинен ефект!!!Браво на Стадото!!!Ашколсун,аферим,машаала,дето се казва на очаквания новобългарскоМайчин език!!!И пак добре,защото,както го е подкарало Стадото,очаква го съвсем естествения език,към който се е устремило - Му-у-у!!!
3
0
 
25
 
! Отговори
Гост преди 5 години
Явно има доста "наши" хора които трябва да се наместят някъде на работа! Дали и Ралица Агайн няма да влезе в този нов орган?
2
0
 
28
 
! Отговори
анонимен преди 5 години
Как да не нужен управляващите имат хора на които е обещано службички права и да печелят повече пари не е важно да ли е нужен такъв орган важно е нашите калинки пари да печелят.
1
4
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Закриване на КАТ. Създаване на нова пътна полиция и назначаване на КАТ-аджии, практикуващи в ЕС. Спиране на всяка снимана в нарушение кола, докато не се заплати глобата от водача й. Да видите как ще приключи войната по пътищата. Българинът докато не го удариш по джоба няма да миряса. КАТ пък съществува само за прибиране на рушвети, нищо друго не ги интересува, а само да зададат въпроса "актът за това нарушение ви е 200 лв., вие си преценете какво да оставите".