Раненото в УАСГ момче – контактно, артерията е възстановена

13-годишният е адекватен, храни се, ръката му е топла
Обновена: 30 авг 2018 09:10 | 30 авг 2018 08:50,
7


Тринадесетгодишното момче, което пострада сериозно след инцидент в Университета по архитектура, строителство и геодезия в София остава за активно наблюдение и лечение в "Пирогов".

Детето бе настанено още вчера в Противошокова зала, с множество порезни рани, в изключително тежко състояние, припомня Bulgaria ON AIR.

В сряда момчето се блъсна в стъклена врата, която разряза артерия на ръката му.

Претърпяло е обаче успешна операция.

Още по темата

"На детето е извършена оперативна интервенция, срязаната артерия е възстановена. Ръката му е топла, храни се добре", обясни на брифинг директорът на "Пирогов" проф. д-р Асен Балтов.

"Детето е преминало през счупена витрина, тренирало е баскетбол. Контактно и адекватно е, намира се в Детска реанимация за наблюдение", обясни още той.

"Достатъчно хора дариха кръв за раненените от катастрофата до Своге. Имаше кампании в Първа градска болница, благодарим на колегите, които се отзоваха, и на Столичната община. В Бургас също имаше кампания", посочи директорът на болницата.

"Ако има необходимост, ще направим кампания и в "Пирогов". Ще преценим дали има нужда следващата седмица", каза още Балтов.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


7
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
6
0
 
13
 
! Отговори
Ристу преди 5 години
Вчера писахте, че е вена, днес - артерия. Не знам вече на какво да вярвам. Утре може да се окаже, че било момиче, а не момче.
5
0
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Играчка,плачка за съжаление.На 13г.ги тресат хормоните и не мислят с горната си глава.Този инцидент обаче ще му остане обица на ухото за цял живот.Да благодари на лекарите за спасената му ръка.
4
0
 
3
 
! Отговори
Аз преди 5 години
Респект, колеги!Винаги ще има ''умници'', търсещи под вола теле!До 1- покосено е от незащитен метеорит...а сега? Този Бойко, за нищо не става- един Космос не може да контролира...
3
5
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
"Претърпяло е ОБАЧЕ успешна операция."Може би съжалявате ...
2
13
 
4
 
! Отговори
Роб на влаЗта преди 5 години
Да го направим светец...Какво прави това дете в това училище ?Какво прави ръката му през счепеният прозорец?13г.дете къде му е настойника или родителя и що ще там като безпризорно?Репортера....не пиши само глупости за гаменчета които ходят като градски *** по пътищата и ловят каквото си искат .Има много нарушения на тях дай отговор.
1
2
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
"Минало през счупената врата"Вратата била ли е вече счупена или детето се е нанизало на незащитена стъклена врата.