Шофьор помете велосипедистка на входа на парк. Тръгна си!

Погледал пострадалата, казал й, че много бърза и отпрашил
76
Шофьор помете велосипедистка на входа на парк. Тръгна си!
Снимка: Булфото, архив

Велосипедистка беше блъсната от кола на входа на Борисовата градина, а шофьорът си е тръгнал след инцидента, защото много бързал.

"Автомобилът излизаше от паркинг и се опитваше да се включи в движението. Шофьорът говореше по телефона. Една кола му направи път, за да се включи и той го направи, без дори да погледне и ме удари", разказа велосипедистката Яна Меламед пред Нова тв.

Според нея е имала късмет, защото колата не се е движела с висока скорост.

"След като ме удари, слезе да ме вдигне. Попита ме дали съм добре и дали да викнем линейка. След това ми каза, че щом съм добре, ще тръгва, защото много бърза. И наистина си тръгна, което беше безумно", каза още колоездачката.

Тя не е подала жалба в полицията, защото заради шока не е успяла да види номера на колата.

Яна Меламед допълни още, че е забелязала как, за разлика от другите страни, в България няма видимост за шофьорите заради твърде многото паркирали коли и безбройните дупки по пътищата.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


76
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
17
2
 
30
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Щом велосипедиста е добре и няма нужда от помощ и болница, шофьорът се е извинил, какво още иска?Пари ли?
16
3
 
25
 
! Отговори
до 13 jj преди 5 години
"Няма вариант, в който велосипедист спира, за да прави път на автомобил"Това са глупости. Велосипедиста се подчинява на закона за движение по пътищата и няма държава по света, която да пише - велосипедисата навсякъде е с предимство! Факт е че като цяло правят много нарушения, но не ги санкционират като колите, но това вече е друг върос.
15
2
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Бе тия велосипедисти станаха бетер моторджиите! А велоалейте са супер неграмотно проектирани и създават як конфлкт с пешеходците! Явно никой не мисли! И още нещо, велосипедистите са задължени да ходят пеш и да бутат колелото в подлези, на пешеходни пътеки и кръстовища!!!! Това е описано в ЗДвП. А не да прелитат като гарвани и пешеходците да се чудят от къде ще им дойде!
14
2
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Тая да се маха от България, няма работа тук!
13
0
 
8
 
! Отговори
Логика преди 5 години
...Този път обаче с него е и Яна Меламед - художник-сценограф по професия, авантюрист по душа. Пътешествието им започва на 27 май 2015 година, като маршрутът им пресича цяла Америка - от Аляска до Аржентина. Северна и Централна Америка са вече мисия изпълнена, а на ход е южната част на континента. Около 60 000 км. с 1 000 долара в джоба .....
12
10
 
27
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Яна да каже има ли фарчета на колелото, а сигнална жилетка, а на червено обича ли да минава, щото светофарите за велоПЕДАЛисти не важат?Най - големите н3щастници на пътят са тея с колелетата! ФАКТ!
11
21
 
8
 
! Отговори
jj преди 5 години
Охх, безумни коментари :)Отидете малко в белия свят хора - Австрия, Холандия, Дания, Франция... Във Виена, ако си пешеходец и те блъсне велосипедист на алея, твоята глоба е 50 евро при първи инцидент. В Дания велосипедистите са с предимство пред слизащите и качващите се на автобусна спирка. Няма вариант, в който велосипедист спира, за да прави път на автомобил. Велосипедът като транспорт в БГ е игра на руска рулетка - никой не знае правилата, никакъв контрол няма.
10
1
 
13
 
! Отговори
Логика преди 5 години
1.Пишете тая Яна она дето обикаля света ли е щото фамилията не често срещана ! 2. Ако е тя всичко е ясно !
9
1
 
33
 
! Отговори
до 10 преди 5 години
А ти лично какво предлагаш да направи?Описанието е прекалено малко за да правиш изводи. А не си ли се замисли, че велосипедистката може да е била в нарушение и заради това да не иска полиция?
8
37
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Четейки коментарите, пълна деградация. Блъскаш човек и си тръгваш, щото бил добре и "гражданите" масово одобряват. Тури му пепел ...
7
5
 
44
 
! Отговори
Ха-ха преди 5 години
Вдигнал я, питал я иска ли линейка ...Е тая какво повече иска. Да застане до нея и да почне той пък да мрънка, че велосипедисти му се мотаят пред колата :)
6
9
 
54
 
! Отговори
Чиновник преди 5 години
От разказа на "потърпевшата" се разбира, че тя много внимателно е следяла действията на шофьора и напълно е разбирала накъде ще потегли. И въпреки това, знаейки че шофора не я вижда е решила да мине пред колата. Защото е НАГЛА.
5
3
 
44
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Ами слязъл е, вдигнал я е, тя му е казала, че е добе и толкова. Какво друго да направи, да се върти до нея до довечера ли?Ако е искала да направи нещо - да каже "Да викнем КАТ" едва ли човека щеше да си тръгне тогава. Не намирам смисъл да се вайка по мрежата, има си хора за тая цел. А това, че не е подала жалба щото не видяла номера не е довод. Жалба винаги може да подаде.
4
10
 
48
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Нали я е попитал дали е добре и дали иска да извикат линейка, какво очаква на кафе и торта да я кани след инцидента. След като е видяла, че очаква да се включи в движението и друга кола му е дала път - да беше поспряла. Велосипедистите се вземат за най-висшите участници в движението...
3
8
 
57
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Човекът се е измъкнал тактически от "лова на кокошки". Слязъл е, отнесъл се е кавалерски и като е видял, че всичко е наред, е решил да не си създава повече главоболия. Но жените не разсъждават така и искат цялата дандания да продължи.
2
7
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Ходи го търси!
1
4
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Там нямаше паркинг преди, но общината е алчна.