Ползите от всекидневното правене на планкове

Укрепват се основните мускулни групи на тялото
3
Ползите от всекидневното правене на планкове
Снимка: pixabay

Планковете са едни от най-ефективните упражнения, които може да правите и у дома. Не отнемат много време, но ползите за здравето и фигурата ви са редица. Така например, ако направите част от ежедневието си планк упражненията, ще може да намалите значително нивата на стрес и да отпуснете напрегнатите мускули.

Планкове може да изпълнявате по много и различни начини, включително и с помощта на голяма фитнес топка. Тук може да видите няколко упражнения, а повече за ползите от всекидневното им правене, прочетете в следващите редове.

Укрепват се основните мускулни групи

Когато правите упражнението планк, вие обхващате всички основни мускулни групи, включително тези на бедрата, коремните мускули, задните части. Укрепването им ще ви позволи да изпълнявате други силови упражнения и да оформите талия.

Укрепвате гърба

Планковете спомагат за укрепване на мускулите без излишно да се напряга гръбначният стълб. Когато ги правите редовно, значително ще намалите болките в гърба, ще осигурите по-добра подкрепа на гръбначния стълб, особено в горната му част.

Повече по темата може да прочетете в Az-jenata.bg

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


3
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
3
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Три месеца пресилване и зобене във фитнеса - цял живот с патерици и хемодиализа.
2
3
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
"коремни преси,патешко ходене,американски подскоци"Ако си над 15-20 години и правиш това системно, на около 30-35 най-много ще ходиш с патерици и заварена арматура на гърба заради поясните хернии.
1
5
 
5
 
! Отговори
Azz-ът преди 5 години
Лицеви опори,коремни преси,патешко ходене,американски подскоци,китайска почивка,парашутна почивка....също вършат добра работа!Проблема е да се победи мързела!;-)))