Ядете без хляб? Ето как се променя тялото ви!

Уханен, топъл, намазан с билково масло... вкусно
34
Ядете без хляб? Ето как се променя тялото ви!
Снимка: unsplash

Уханен, топъл, намазан с билково масло... Хлябът присъства всекидневно на трапезата ни. Въпреки че консумацията му има редица ползи за здравето, не бива да забравяме, че от голямо значение е какво е неговото качество, както и качеството на продуктите, с които е направен.

Някои предпочитат да го месят у дома, на ръка или в хлебопекарна, залагат на висококачествени брашна, между които и такива без глутен. Разбира се, не всеки може да отдели време, за да си направи качествен домашен хляб.

В следващите редове споделяме три промени, които се случват в тялото ви, когато спрете или намалите консумацията на хляб съдържащ глутен.

Кожата ще подобри състоянието си

Със сигурност сте чували израза „красотата започва отвътре“ и това е самата истина. Храната, която консумираме всекидневно се отразява на нашето здраве, а това винаги си личи отвън. Като най-голям орган в човешкото тяло, кожата винаги подсказва, когато нещо в тялото ни е извън баланс.

Така например, някои хора имат хранителна чувствителност към хляб и тестени изделия, съдържащи пшеница и други пшенични продукти. Това състояние е известно като непоносимост към пшеница и симптомите на непоносимост към нея, могат да варират от простото подуване на корема до по-неприятни състояния като акне и дерматит.

Много хора с лактозна непоносимост се отказват от консумацията на млечни продукти, за да подобрят своето физическо състояние, включително и здравето на кожата си. Подобни ефекти върху състоянието ѝ се наблюдават и когато консумацията на бял хляб и хляб съдържащ глутен бива ограничена. Кожата има по-здрав вид, възпалението намалява.

Повече по темата може да прочетете в Az-jenata.bg

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


34
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
11
3
 
17
 
! Отговори
До 5 преди 5 години
Мариела,Мариела,какво мото ,какъв ЕС.Зърното е от Добруджа и си го месим и печем ние.Ти като си правиш кюфтета може ли да те накара някой да слагаш грис или други ,,подобрители".Никаква Европа,ние сме си ,,майсторите"
10
3
 
51
 
! Отговори
Лора преди 5 години
Едно време като са яли основно хляб и то винаги с глутен, да не би да са били с лоши кожи и без енергия. Работоли са на полето от сутрин до вечер. Аман от тия модерни просротии. Няма да ядем хляб а чия и киноа. На баба ми хвърчилото.
9
4
 
31
 
! Отговори
До Само Питам преди 5 години
Исторически хлябът е бил винаги с по- ниско съдържание на глутен, просто в момента се лансират изкуствено подобрени (не ГМО, макар че това е следващата стъпка) сортове, а самата мая не е от естествени кисели бактерии, а от трупни гъбички.... Към това добавете и факта, че преди българите сме яли предимно хляб, лук и постна чорбица, а днес - какви ли не химически гадории, включая и месото и ще ви стане ясно как и защо
8
9
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Без хляб не може.Ям си хляб, 104 кила съм и не дебелея.Като не ям хляб, не отслабвам, но имам проблеми с храносмилането. Толкова е вкусно да си топиш залци в маста от пържолите и сока от салатата! Накрая на яденето замезвам с посолена коричка.
7
4
 
72
 
! Отговори
само питам... преди 5 години
7000 години човечеството се храни с хляб. 7000 години никой не се е оплаквал от глутена даже напротив, колкото повече глутен, толкова по-качествен е хляба. И сега от 15 години всички са с непоносимост към хляб и глутен и имат алергия! Е как става този номер??
6
3
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До МариелаМариелоу *** разбери какво е пестицид първо.
5
10
 
39
 
! Отговори
Мариела преди 5 години
Това в България не хляб, а пестициден продукт. Опитайте хляб в Гърция или Турция и ще разберете какви *** ни се пробутват под мотото на ЕС.
4
2
 
29
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Никой не по-голям от хляба.Аз ям по половин хляб на ден и тежа 67 кг при височина 173 см.Килограми се качват от изделия,в които има захар-сладкиши,торти,сладолед,безалкохолни,алкохол.
3
1
 
16
 
! Отговори
Hafen die Wahrheit преди 5 години
До 1,Що бре? Черният хляб е приемлив и ако е правен с домашна пекарна е шест. С подбрани съставки, най - различни семена, заленчуци, картофен хляб, сладък хляб със стафиди...А пък като не обичаш въобще хляб, има т.нар."варен хляб" или кнедли. Много е вкусен, най-много подхожда за ястия със сосове. Има ги най - различни видове.
2
3
 
48
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До ЧичоАко нема ко да ядеш че ръбаш компири и варени киселици....ама сега голем го вадиш. Никой не е по-голем от леба и от глада по-страшно нема!!!
1
38
 
8
 
! Отговори
Чичо преди 5 години
Аз такова не ям - от него яко се свинее. Бе като цяло - гаден продукт.