16 станаха жертвите на земетресението в Япония

26 души все още са в неизвестност, милиони бяха без ток
7 сеп 2018 08:50, Елка Василева
4
16 станаха жертвите на земетресението в Япония
Снимка: Reuters

Японският министър-председател Шиндзо Абе заяви, че броят на жертвите на силното земетресение на остров Хокайдо се е увеличил на 16, предадоха Ройтерс и ДПА.

Абе каза също така на правителствено заседание, че 26 души все още са в неизвестност след вчерашния трус с магнитуд 6,7, който предизвика свлачища, затрупали домове, и доведе до прекъсвания на електричеството и нарушения на транспорта, парализирали Хокайдо.

Още по темата

"Около 22 000 работници прекараха цялата нощ в издирвателни и спасителни операции. Правителството ще увеличи своята помощ и ще положи всички усилия за спасяване на животи", каза Абе.

Повече от половината от 5,3-милионното население на острова остава без ток, а 42 000 домакинства все още са без вода, пише БТА.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


4
Още по темата: Японияземетресение
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
3
0
 
0
 
! Отговори
Косача преди 5 години
На сведенията и доказателствата само от един човек ти направи вече генерален извод за културата, идентичността и състоянието на цяла една нация - че е откачена и че не са хора дори.
2
3
 
1
 
! Отговори
WTF? преди 5 години
Никой не бяга, защото са толкова луди и роботизирани, че не биха могли да живеят никъде другаде. В близкия изток ми бяха назначили мениджър Японец. След 2 месеца буквално откачи и напусна. Те не могат да се справят с хора. Те самите не съм сигурна дали са хора. Много откачена нация. Подозирам, че и много грехове имат за да им се случват всички тия бедствия
1
0
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Тия японци яко ги тресе природата. А *** и управниците си разбират от работата си, обичат си народа. Никои не бяга от острова.