Арабският - по-популярен сред френските деца

За просветния министър това е велик литературен език
73
Арабският - по-популярен сред френските деца
Снимка: Reuters, архив

Френският министър на националното образование Жан-Мишел Бланкер заяви днес, че възнамерява да популяризира изучаването на арабски език в училищата, предаде БТА като цитира ТАСС.

"Арабският е велик литературен език, който би трябвало да се изучава не само от хората, произхождащи от Магреба, или (от мигрантите) от арабските страни", каза Бланкер по телевизия Бе Еф Ем.

Попитан дали това не е опит да бъдат "привлечени" ученици от джамиите, където на децата може да се насаждат радикални религиозни идеи, той отговори, че това е сложен и деликатен въпрос.

"Ние възнамеряваме да проверим как се преподава арабски в съответните структури, за които говорите", заяви министърът.

"Очевидно е, че има развитие в езиковото обучение, а арабският е много важен език, както и други велики езици на цивилизации, имам предвид китайски и руски. Необходимо е да се направят тези езици престижни", каза той.

По думите му децата могат да си избират да изучават всеки език, който искат, включително немски и италиански.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


73
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
55
0
 
2
 
! Отговори
Jas преди 5 години
До Анонимен 57: глупости на търкалета, европейският Ренесанс е инспириран главно от гръцката и римска антични култури!
54
2
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Забравих за един въпрос. Кои точно са великите литературни дела писани на арабски и колко са на брой, че да си заслужават изучаване в училище?.Ами явно не ти е известно, но европейското възраждане е инспирирано от арабите.
53
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Важното е, че всички българки на запад добре владеят френския и на него общуват с арабите.
52
2
 
4
 
! Отговори
Jas преди 5 години
Забравих за един въпрос. Кои точно са великите литературни дела писани на арабски и колко са на брой, че да си заслужават изучаване в училище? Доколкото ми е известно, арабите, ако въобще са грамотни, четат на 99% само едно: коран. Къде са делата свързани с Ренесанса, Хуманизма, реализма и т.н. Къде са антическите им литератури? От времето на Гранада (предимно арабска поезия) кога е възникнало нещо ценно на арабски? Сигурно съм аналфабет, защото не ги знам...
51
1
 
4
 
! Отговори
Jas преди 5 години
Навременната подготовка от ранна възраст по бъдещия официален "майчин" език в France джамахирия е от изключително значение за светлото бъдеще на децата! Луи XIV, Волтер, Русо, Дюма и Юго сигурно се въртят гробовете си с 500Nm! Арабският може би щеше да е престижен ако Европа не бе окаляна с араби.
50
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Париж. На разходка в парка. Клас от 30-ина деца на излет. От тях 7-8 бели, обикновено вървят по две и близо до учителките.
49
0
 
7
 
! Отговори
Дзъ преди 5 години
Франсетата от миналия век се въртят в гроба със сигурност
48
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
makarona
47
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До До Анонимен 31Трагична истина
46
0
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Карат учениците с арабски произход да учат арабски за да се интегрирали по-успешно.Никой ученик с истинско френско потекло не учи арабски.
45
2
 
13
 
! Отговори
БПФ преди 5 години
До ХА-ХА-ХА !В България това трудно ще стане. Първо - няма кой да преподава хъхрешки, второ хъхрешкият т.нар. "език" е най-бедният на планетата и има надали повече от 1000 думи - повечето синоними на кражба и далавера. В хъхрешкият "език" например няма думи за числа по-големи от десет, нито за дори елементарни абстрактни категории... например няма дума за "благодарност" !!! Животинската същност на *** е отразена най-добре в "езикът" им.Арапите са читав народ - проблемът е в религията им
44
4
 
15
 
! Отговори
БПФ преди 5 години
Щом и китайският и руският са велики езици - защо не натискате децата да учат тях? Какво точно "велико" нещо в литературата или в каквато и да е област, са създали арапите през последните 1000 години? Камилска юзда ли?
43
1
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Жалко! Франция и френската цивилизация върви към залеза си!
42
1
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
"Жа.бари,продължавайте да гласувате за извратени типове от рода на Макарон и Халифатът ви е в кърпа вързандо десетина години!Впрочем,като чуеш тоя "велик" език и в следващия момент очакваш взривове и/или употреба на хладно и огнестрелно оръжие..."Доколкото си спомням, едно време на Дойран се е слушал френски език от хората които бяха дошли да убиват българи, а не арабски език.
41
1
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
"Ще се окажат прави някой гадатели, Западна Европа става все по мюсюлманска! Така че Българи прибирате се докато още можете!"Че то по-добре става. Защо да се прибират?
40
4
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
В сайта днес видях 2 статии. Едната е относно това, че всеки втори хазаин е нелегален. Как взимат пари, не плащат данъци, а реално така поставят в риск и наемателите. И втората статия беше тази тук.Направи ми впечатление, че коментарите тук са 5 пъти повече (словом: пет). Извод... Българите оправиха себе си, изчистиха всичко нелегално в държавата си и платиха на хазаина за този месец и сега започнаха да мислят как да оправят Франция.
39
1
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Да учат, че след десет години ще бъде официалният европейски език.
38
5
 
20
 
! Отговори
А преди 5 години
Ще се окажат прави някой гадатели, Западна Европа става все по мюсюлманска! Така че Българи прибирате се докато още можете!
37
3
 
33
 
! Отговори
ЯКО преди 5 години
ДЪНАТ АРАБИТЕ ФРАНЦУЗОЙКИТЕ--ПОЛОВИНАТА ОТ ДЕЦАТА РАЖДАНИ ВЪВ ФРАНЦИЯ СА АРАБЧЕТА ИЛИ НЕГРОИДНИ СЪЗДАНИЯ--ФРЕНСКИЯ ЕЗИК ВЕЧЕ НЕ Е ОСНОВЕН В ТАЗИ ДЪРЖАВА---ТЮРБАНИТЕ СА НАВСЯКЪДЕ...ХАХАХАХАХ МАКАРОНИ И ТОЙ СИ ПАДА ПО АРАБИ....!!!!
36
0
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
"френските".....