Защо Ердоган прие подарък – самолет от емира на Катар?

Стойността на луксозната машина е 500 милиона долара
17 сеп 2018 17:30, Елка Василева
30
Защо Ердоган прие подарък – самолет от емира на Катар?
Реджеп Ердоган. Снимка: архив, Reuters

Турският президент Реджеп Ердоган защити решението си да приеме луксозен самолет от Катар в момент на икономически затруднения, заявявайки, че това е подарък, а не покупка и че той е дарен на Турция, а не лично на него, предаде Ройтерс.

Държавната телевизия ТРТ Хабер съобщи миналата седмица, че емирът на Катар Тамим бин Хамад Ал Тани е подарил на Ердоган самолет, който според турските медии е Боинг 747. Това предизвика критики сред турската опозиция, пише БТА.

Сезгин Танръкулу, депутат от опозиционната Народнорепубликанска партия (НРП), изрази безпокойство, че самолетът е по-скоро купен, отколкото дарен, отбелязвайки, че Турция е в икономическа криза.

Самолетът, който обичайно е с капацитет 400 места, е бил преустроен, така че да обслужва едва 76, писа "Хюриет".

Ердоган обаче заяви, че емирът на Катар е подарил на турската държава летателния апарат на стойност 500 милиона долара, след като чул, че Турция проявява интерес да го купи.

"Той каза: "Няма да взема пари от Турция. Давам го като подарък на Турция", обясни пред репортери Ердоган на връщане от посещение в Азербайджан през уикенда.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


30
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
19
1
 
3
 
! Отговори
преди 5 години
Те така стават работите. Като си в икономическа криза ти подаряват самолетче.
18
4
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
А ние ще купуваме руски газ с турска замба.
17
1
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
А НА БОРИСОВ ЗАЩО НЕ ПОДАРИХА НИЩО?ЕДИН ЧАРШАФ НЕ МУ ДАДОХА КАТАРЦИТЕ.
16
13
 
12
 
! Отговори
Гoшу преди 5 години
Православният Ердо, пръв приятел на колегата си диктатор и разбира се, православен славянин цар Путaн може вече да си прави каквото иска - цялата власт е съсредоточена вече в него. Няма съд, няма парламент, всдичко еднолично сам си решава. Чиста проба диктатура, ама явно на турците има харесва, както и на колхозниците :)))
15
17
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
САМОЛЕТА Е ЗА ДА БЯГА!! ПОСКЪПВАНЕТО ОТ 5% НА ТУРСКАТА ЛИРА МИНАЛАТА СЕДМИЦА ДНЕС ВЕЧЕ Е САМО СПОМЕН!!!ТУРЦИЯ ОФИЦИАЛНО ОБЯВИ ФАЛИТ МИНАЛАТА СЕДМИЦА А БАНКИТЕ В ТУРЦИЯ ЗАДЪЛЖИТЕЛНО ЩЕ ФАЛИРАТ ДО ГОДИНА И ПОЛОВИНА ТОВА Е НЕИЗБЕЖНО!
14
2
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Ако не им трябва да го дадат на Баце.... Той ще се вози с кеф...
13
0
 
10
 
! Отговори
шматка преди 5 години
Абе айде и виеНа харизан кон зъби не се гледатБащицата ще го дари на някой дом за изоставени деца.Да ходят на екскурзии.
12
2
 
27
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Нормално е катарците да му подарят самолет. В Катар има турска военна база с техника и персонал който възпира апетитите на Саудитска Арабия да окупира малкото емирство. Отношенията между Турция и Саудитска Арабия са влошени.
11
2
 
21
 
! Отговори
факт преди 5 години
До АнонименКатар всъщност вече е получил нещо от Турция-военна помощ.Предвижда се и създаване на турска военна база в Катар,който е в проблемни отношения със С.Арабия,а няма военен потенциал.Обаче пари си има в изобилие,а Турция разполага с военен капацитет.Взаимоизгодна далавера.
10
0
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
ПОМНЯ, КОГАТО БОРИСОВ ХОДИ НА ЕКСКУРЗИЯ В КАТАР. ПРИ 50 ГРАДУСОВА ТЕМПЕРАТУРА БЕШЕ С ЧЕР КОСТЮМ, А ЕМИРИТЕ ДОЙДОХА НА СРЕЩАТА ЧАРШАФОСАНИ И ПО ДЖАПАНКИ.ОБЕЩАХА Му МАГИСТРАЛИ, ЛЕТИЩА И ПР.РАЗБИРА СЕ НИЩО НЕ СЕ ИЗПЪЛНИ, ЕКСКУРЗИЯТА ИЗЛЕЗЕ ЯЛОВА, САМО ДЕТО УВОЛНИХА ТРАЙЧО ТРАЙКОВ
9
1
 
36
 
! Отговори
Victimized преди 5 години
Когато СА скъсаха всички дипломатически връзки с Катар, и ги окупираха по земя. По молба на шейха, Турция дислоцираха значително количество военни там. Истината е, че за нормални журналисти такива връзки биха били очевидни, но нашите търсят сензациите и клюките, а междувременно в близкия Изток се трансформира, като се сключват нови съюзи и преразпределение на ресурсите. В държавата на Биг Брадър, чалгата и мутро-политиците нищо такова не се случва, ние седим и чакаме да видим от къде ще духне.
8
3
 
36
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До Анонимен 5Както и да свърши това нас изобщо няма да ни грее. Тиквун му подари Южен поток, Катар му подаряват самолет пък кой знае утре може и един катарски поток да прекарат до там, а ние само седим като куче край касапница и ни текат лигите.
7
8
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Подарък се прави на любовница а този в какво си качество приема подарък. Да не е обърнал резбата. Те чаршафите обичат мъжките седалища. Такъв подарък от 500 000 000 долара едвали са му го дали за мустаците.
6
2
 
16
 
! Отговори
Професор Тюхчеф преди 5 години
Следващият 747 -Top Lux mode - ще е поръчан лично за ЧРД-то на бойко и платен от матряла в знак на признателност и вечна благодарност за дългите години стабилност.
5
17
 
27
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Тоя един ден ще свърши като Садам Хюсейн или кат Чаушеско !
4
6
 
33
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
А защо да не го приеме! Катар си търсят съюзници срещу саудитските чаршафи и докато нашичкия когато беше там размахваше едно голо желязо докато се опитваше да танцува, то на комшията му подаряват самолети.
3
6
 
24
 
! Отговори
Умник преди 5 години
Няма безплатен обяд, но очевидно пашата си мисли, че на всяка глупост ще му повярват.
2
5
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До истина еЕ ту го цалуват ту го подритват. Ено време при влизане в Европейския съюз ония са казале, че ако нашичките искат да крадат от евросубсидиите да не е повече от 10 процента. Ама нашичките прехвърлиха мярката и ся горят документи. И всеки ги подритват отвсякъде и не щат да им подаряват самолети. И им се смеят за прекратените проекти (които явно са прекратени за да не излязат кражбите наяве).
1
5
 
33
 
! Отговори
истина е преди 5 години
А НАШИЯТ ПАДИШАХ ВСЕ ПОЛУЧАВА ПО ЕДИН ГОЛ !!!