Голямата Бирма отпрашил в чужбина, Малката Бирма се крие у нас

Баща и синове са обвинени за производство на нелегални цигари
18 сеп 2018 07:00, Александър Попов
30
Голямата Бирма отпрашил в чужбина, Малката Бирма се крие у нас
Баща и синове засега успешно се укриват от властите. Снимка: Булфото, архив

Евлоги Станоев, известен с прякора Голямата Бирма, е напуснал България през уикенда в неизвестна посока.

Както Dnes.bg писа, баща и двама синове - Евлоги и съответно Георги и Антон Станоеви, са официално обявени за издирване и обвинени задочно заради канала за цигари, разбит в Пловдивско. Това стана ясно на брифинг на спецпрокуратурата вчера.

За Георги, известен като Малката Бирма, и Антон няма данни да са напускали страната и най-вероятно се укриват от властите тук, твърди "24 часа".

След акцията, при която през август бяха ударени цигарени заводи в Дупница, Горна Оряховица и Тутракан, както и цехове в Калугерово и Варна, вече обвинени са 9 души. Сред тях не е майката в семейството - Лидия Станоева.

Още по темата
Според прокуратурата Станоеви стоят зад 4 фабрики за незаконни цигари - в Тутракан, Дупница, Горна Оряховица и с. Ясен (Плевенско). По груби сметки на разследването месечният оборот от фабриките бил около 10 млн. лв.

"Трима от групата са обвинени в Пловдив за държане на акцизни стоки без бандерол. Останалите шестима (сред които и Бирмите - б.а.) са се занимавали с финансирането на фабриките, осигурявали са помещенията чрез подставени лица, на името на чиито фирми са наемани сградите с машините и съоръженията за производството и нарязването на тютюна", разкриха от прокуратурата. И обясни, че фабриките били устроени така, че работниците да не излизат от тях, тъй като не им липсвало нищо от външния свят.

В петък разследващи са ходили в свиленградските села Студена и Дервишка могила край турската граница. Действали по сигнал, че в с. Студена Бирмите имали и друга фабрика за нелегални цигари. След претърсване на селскостопански постройки и сгради в двете села, собственост на Станоеви, полицаите не са открили нещо, свързано с разследването. Те обаче се натъкнали на обор с крави. С него основно се занимавал Антон Станоев, той наемал работници и следял дали си изпълняват задълженията.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


30
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
22
0
 
1
 
! Отговори
61(61 преди 2 години
До Спаси малкия бирмаЗащо просто не станеш от ГЕРБ депутат? Така хем ще крадеш, хем няма да ти се налага да бягаш зад граница, защото тука тоя с каскета ще те закриля.
21
2
 
3
 
! Отговори
Спаси малкия бирма преди 5 години
Богати са. Големия Бирма ние ви подкрепяме да избягате в чужбина и да си живеете като Бирмовци. Взимай малкия Бирма. Де да бяхме и ние толкова силни и смели като Бирмата. Завиждам им че те са се измъкнали а ние простият народ остава да страда тук в тази дупка в България. Стискам палци да са добре живи и здрави. Аз подкрепям престъпниците а от българския народ нищо не става. Искам да стана известен престъпник. Да крада да крада да крада с измами , далавери и после да избягам зад граница.
20
5
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Надявам се благополучно да се измъкнат и никога да не бъдат заловени. Харчете кинтите си, пичове!
19
0
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Е, ако сериозно са имали намерение да задържат някого от тях, вместо да ги предупреждават, можеха да придружат онази чалгаджийка до родилното и поне един да хванат...Не големите риби, най-големите парвенюта са подпукали, чакам с нетърпение недоразуменията, собственици на Русалка....
18
5
 
24
 
! Отговори
до 14 преди 5 години
Така е! На времето без подкрепата на БСП/БКП милионер не се ставаше.Сега е друго - Без подкрепата на ГЕРБ милионер не се остава. Трявба си як гръб, че да може да се задържиш на върха. Хората дето усетиха накъде духа вятъра навреме сега са си добре. Тези дето не разбраха - сега са с червена бюлетина.Еми така е - живота е радост и тъга!
17
1
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
все примерни родители, Ветко остави сина си Вълча в панделата и Вълча ще обере масрафа.
16
0
 
34
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Изгореха фабриките за тутун на СИКето и ВИСето.Нали не си представяте че некви селски герои може да имат такива бизнеси.......!?
15
2
 
28
 
! Отговори
реалист преди 5 години
Разграден двор е цялата ни страна и всяка институция.
14
7
 
11
 
! Отговори
Роб на влаЗта преди 5 години
Хората са си работили и изкарали пари с честен труд -преработват тютюна който държавата отказва да изкупи от хората които се изхранват с него и произвеждат цигари защото пак тази гнила държава закри тютюневите заводи и иска безбожна цена за пакет цигари...Оставете хората на мира ....
13
1
 
41
 
! Отговори
Наблюдател преди 5 години
Хората са болни, на лечение в чужбина са, не се укриват.
12
7
 
38
 
! Отговори
Шопо преди 5 години
Голема Бира,Малка Бира !!! Абе пишете що са гореле край Радомир ,бе ! Разправят гореле документи за ГЕРБЕРСКИ далавери с ЕВРОФОНДОВЕ,бе !!!
11
0
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Никому неизвестни, някакви бушони ще да са.
10
0
 
42
 
! Отговори
Доналд Дък преди 5 години
А какво става с малкия и големия Мианмар?
9
1
 
42
 
! Отговори
Асен преди 5 години
Имат милиони незаконно придобити пари и имоти в чужбина и могат спокойно да си живеят там, както забравената Веска Медиджиева, която и до днес живее в закупеното от нея цяло селище в ЮАР.
8
4
 
53
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
С честен труд без подкрепата на БСП милионер не се става.Стартовата позиция на всички олигарси и олигасчета бе дадена от другарите ,когато разпределиха около 20 млд лева народна пара,след хиперинфлацията,пирамидите,разграбване на заводи и предприятия по разни схеми.Тия Бирми са кокошкари в сравнение с големите червени и пребоядисани олигарси.Но...е забранено на правораздавателните органи там да пипат!
7
3
 
56
 
! Отговори
ERICH преди 5 години
Ама защо ,когато прочета такави информация винаги оставам с впечатлението ,че става въпрос за същества ,които не са платили на когото трябва и колкото трябва ,за да им се случват такива неприятности.Сега след като платят ,но значително повече въпроса ще бъде уреден.Такива акции служат като предупреждение към другите, да не се ослушват,а да си плащат без подкана.Тогава няма да ги издирват и няма да се скитат немили недраги по света.Плащайте.
6
1
 
41
 
! Отговори
Циник преди 5 години
Цитат: " .....след претърсване в двете села, собственост на Стоеви.."Сайта се списва от лоботомирани eдиоти...това е ясно!А иначе - както винаги - птичките са излетели от кафеза
5
0
 
64
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
А с Митьо Очите кво стана?
4
0
 
41
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Мама Бирма спря ли с бизнеса? То само бизнесмени в тая държава. След 100-200 години може и да се оправи тази държавица, но явно ще трябва малко полпотовщина преди това.
3
0
 
48
 
! Отговори
сигурно преди 5 години
Мисля ,че законните мафиоти в парламента са много по опасни от всички бирми !!!