След труса и цунамито – на Сулавeси изригна и вулкан

Броят на жертвите в Индонезия достигна 1347 души
3 окт 2018 18:37, Анисия Иванова
6

След земетресението и цунамито днес на остров Сулавeси изригна и вулкан. Връх Сопутaн се намира в североизточния край на острова, на 900 километра от опустошените от трусовете райони.

От изригването му засега няма пострадали или нанесени щети, но властите препоръчват да не се нарушава 4-километровият периметър за сигурност.

Броят на жертвите в унищожителното земетресение и цунами, ударили Индонезия, продължава да расте. Тази нощ той беше актуализиран на 1347, съобщи Bulgaria ON AIR.

Изпратените помощи с храна и вода започват да пристигат в засегнатите райони. Въпреки това разпределянето им е затруднено от множеството блокирани пътища и паднали свлачища. Хуманитарните конвои се охраняват от полицаи и военни, за да не бъдат разграбени по пътя.

Продължава операцията по изваждането на затрупаните под хотел в Палу хора. Властите изпращат фериботи за хората, които искат да напуснат остров Сулавеси. Мобилизирани са и допълнителни полицейски и военни части, които да помагат за справяне с последствията от бедствието.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


6
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
4
3
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До шибиЕга не си жив да видиш.
3
1
 
10
 
! Отговори
Констатиращ преди 5 години
До ШибиРибиПростащината няма граница!Е, това е " умствения " багаж на сегашния българин.Дай му " Радка пиратка " две кибапЧИТА и почва да сее простотии!
2
4
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Интересно как са се образуваи островите и що за рептили са се заселили на вулканични образувания наречени острони Га се пекоха на плажа по бурка ни риваха.
1
10
 
5
 
! Отговори
ШибиРиби преди 5 години
Сега остава и Руснаците да ги бомбардират и ако още има живи да ги удари метеорит.