Холандия осуети руска хакерска атака срещу ОЗХО

Служители на руското разузнаване прогонени от страната
4 окт 2018 15:45, Елка Василева
48
Холандия осуети руска хакерска атака срещу ОЗХО
Снимка: архив, Reuters

Холандия осуети руска хакерска атака срещу Организацията за забрана на химическите оръжия (ОЗХО), съобщи министърката на отбраната Анк Бейлевелд, цитирана от Ройтерс.

На пресконференция в Хага министър Бейлевелд призова Русия да прекрати кибердейностите си, целящи да подкопават западните демокрации.

Според нея кибератаките са били извършени през април от руското разузнаване ГРУ.

Още по темата

Освен срещу ОЗХО са организирани и кибератаки срещу разследването на свалянето на пътническия самолет на "Малейжа еърлайнс" през 2014 година, които също са осуетени, предаде Асошиейтед прес, цитирана от БТА.

Четирима служители на руското разузнаване бяха прогонени незабавно от Холандия, добави министърката. "Ние знаехме за интереса на руските разузнавателни служби към това разследване и взехме съответни мерки", подчерта тя, уверявайки, че "запазваме висока степен на бдителност".

Лаптоп, принадлежащ на един от четиримата служители, е бил свързан с Бразилия, Швейцария и Малайзия. Съдържащи се в него данни са се отнасяли до разследването на катастрофата на полет МН17 на Малейжа еърлайнс, който беше свален от ракета над Източна Украйна, подчерта министърката на отбраната, цитирана от Франс прес.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


48
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
35
2
 
1
 
! Отговори
Жоро преди 5 години
До Смешковци Абе изкуковял,цял свят обвини вече *** путьовска,но за теб не е достатъчно.Ти знаеш повече.Ти и 90% от *** в този форум.Те за това няма да се върна в българската ***-заради такива твари като тебе.
34
4
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Холандците са постояннодрогирани -- това трябвада им се повтаря постояннои да им се изискват проверкиза дрога на всякакви държавнислужители .
33
0
 
2
 
! Отговори
Слънчарски преди 5 години
И няма такова нещо като "ГРУ паспорт". Коя некадърка шпионска организация ще е? Направо да си пишат на челата, че са агенти, а? По намерени доказателства единият е бил до централата на ГРУ в Москва. Затова само се предполага, че са руски агенти. А и 4мата имат дипломатически имунитет от Русия, затова не е можела да ги арестуват и само са ги изгонили. Когато се появили полижайте, те се опитали да унищпжат лаптопа и телефоните, но са били спрени. Аман от "журналисти" и коментиращи ***.
32
1
 
1
 
! Отговори
Слънчарски преди 5 години
Статията е преведена и написана неветоятно некадърно и лапетата почват и те да си измислят някакви простотии в коментарите. Тия 4мата са били хванати в близост до сградата с кола, в чийто багажник е била включена техника за пробиване на Wi-Fi защити. Целта е била да се проверят документи свързани със случая Скрипал. Иначе я се замислете какво общо има Организацията за забрана на химическите оръжия със свален самолет !?!?! Лаптопа е ползван преди за тоя самолет, но не това са търсели в Холандия
31
3
 
4
 
! Отговори
Смешковци преди 5 години
Холандците са се напушили и чак днес, 4 октомври са се освестили. Тази история с четиримата "разведчици" се е случила на 10-13 април. Задържали са ги, защото паркирали на непозволено място, попрегледали ги и ги пуснали. След това запалили по един джойнт и се унесли...Но по едно време им станало студено, огледали се - 4 октомври...брях, опущихме да съобщим за грушниците..и така, смешници.
30
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
PAK ZAPO4NAHA S GLUPOSTI.
29
2
 
5
 
! Отговори
не може да бъде! преди 5 години
Доколкото ми е известно ГРУ не съществува поне от 10 г,няма вече такова управление!Има служба за външно разузнаване към ФСБ с шеф Сергей Нарышкин !В кое време живеят холандците!?
28
3
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Абе тия за какви ни мислят. За компири самоковски ли. Ще дойдат специално за да правят хакерски атаки при вас в холандия ли.. Абе тузем.ците така ще ви хакна че свет ше ви се извие и без да съм на територията ви. Тия си мислат че рупаме доматето с колците и растеме у саксии и ни поливат с лимонада. Като чета коментарите доста бокови тикви рупат доматето с колците и ги поливат с лимонада.
27
10
 
11
 
! Отговори
88 преди 5 години
Само знаят да лъжат, крадат и убиват тези руснаци. Тези дни и в Норвегия са хванали един руски шпионин. Въобще трябва да им забранят да влизат в цивилизования свят на тези варвари.
26
6
 
11
 
! Отговори
goso преди 5 години
Всичко това е документирано и снимано от холандското разузнаване, със лица, имена, паспорти, дипломати номера на коли и пр. Руснаците са арестувани, прибрана им е техниката, която е разнищена цялостно, прибрано е де що има в тях като долументи (сочан недвусмислено към ГРУ) и са натоварени на самолета за Москва. Всичко това става през април. По това време в OPCB има разледване за химическата атака в Дума и случая Скрипал. Всичко е пределно ясно.Поне за глупостите дето ги пишете да ви плащаха
25
4
 
4
 
! Отговори
Do DJ преди 5 години
Ами ако са 47 коментарите на *** и три не? Про-руските коментари не са ли на ***? :) Еййй бре
24
7
 
6
 
! Отговори
goso преди 5 години
Като чета какво пише тук ми става тъжно и жалко.Какви са фактите. Четирима руснаци пристигат през април 2018 със редовел полет от Москва със дипломатически паспорти - руски. Посрещнати са от служители на руското посолство. Настаняват се в хотел. Наемат на място лека кола ситроен, в която инсталират апаратура за подслушване и хакване на WIFI мрежови връзки. Паркират колата на паркинг срещу сградата на OPCW във Хага и започват с апаратурата да опитват атаки и подслушване.
23
1
 
2
 
! Отговори
Dj преди 5 години
По същата тема, разбира се
22
5
 
13
 
! Отговори
Dj преди 5 години
Току що хвърлих 1 поглед във форума на Le Figaro, френски десен всекидневник. От 50 коментара само 3 бяха анти-руски и то на 1 ***. Само за справка на някои тролчета тук за това какво мислят хората в цивилизованата част на Европа.
21
7
 
7
 
! Отговори
до24 преди 5 години
Има,има. Постоянно надрусания евроскот, минаващ за човешко същество.
20
11
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
По малoумен и гаден народ от алкохолиците НЯМА!
19
2
 
2
 
! Отговори
Л преди 5 години
Ел мн умно пише къде го прочела браво на руснаци
18
6
 
14
 
! Отговори
Мелничаря Кунц преди 5 години
До СатаНАТОТи на кое викаш цивилизован свят ? хахахаххана Арабска Франция и Германия или на Нова Индия през Ламанша........или може би на *** ценностите. Ще пуснеш ли твоето 10 годишно *** момиче в една *** тоалетна с 55 годишен раамо до рамо. Щото такива тоалетни има вече в Сан Франциско........всеки си пика там без проблем.
17
2
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Като кажете, руска хакерски тшатака, хората си мислят, че е едва ли не политически поръчана и насочена. А истината?И сто ата е, че тъй като в Русия, на нии и кой не му пука, ако си крсл в САЩ или ЕС особени ако си им наранил институциите, те и не споделят информацията с техните служни
16
5
 
16
 
! Отговори
Мелничаря Кунц преди 5 години
каква безпределна глупост .............НЯМА НУЖДА ДА СИ В ХОЛАНДИЯ ЗА ДА АТАКУВАШ САЙТ В ХОЛАНДИЯ. мога да съм в Могадишу и пак да го направя......приказки за наивници и *** - в каквито са се превърнали западняците-джендъриняма абсолютно никакъв начин да се установи кой е направил атаката , ако има такава