Полет към живота: Сиамски близнаци на път да получат шанс за живот

От Хималаите до Австралия и 26-часа в ръцете на майка си
Обновена: 4 окт 2018 19:08 | 4 окт 2018 18:35,
5

Родих се преди година и два месеца. Имам сестра близначка. Нямам търпение животът ни да започне, да пораснем, да сбъднем мечтите си. Ако оцелеем. Защото аз и сестра ми сме различни. Ние сме свързани. Защото сме сиамски близначки.

Пътуването за тези две деца тепърва започва. Момиченцата са родени слепени, със свързан гръден кош и стомах. Имат и общ черен дроб.

Досега животът на Нима и Дауа е непрекъсната борба. Сега обаче имат шанс да пораснат.

Децата са родени в Ташингтан, Кралство Бутан, на 3700 м. надморска височина, високо в Хималаите. Семейството тръгва от Националната болница в страната рано сутринта на 1 октомври по криволичещите и неасфалтирани планински пътища до летището в Паро – мястото с най-рискованите самолетни писти в света.

Това, обаче, нямало значение.

Майката Бумчу Зангмо била настанена в самолета с двете си деца. Момиченцата стояли в скута и, защото за тях няма двойна седалка. Предстоял им 26-часов полет, който трите щели да прекарат сгушени като в дядовата ръкавичка.

Това, обаче, също нямало значение.

Предложили на 38-годишната майка и момиченцата медицинска сестра, храна и играчки, с които децата да си играят по време на дългия полет, а изтощителният полет бил до Мелбърн.

Семейството чакало в продължение на два часа да мине паспортния контрол. Това отново нямало никакво значение. Защото там, в Австралия е единственият шанс за живот на сиамските близначета.

Хирурзи от Роял Чилдрън Хоспитал – една от най-добрите болници в света, предлагат да направят операция и да разделят сиамските близначета.

Операцията, обаче, е скъпа. Затова семейства и предприятия от Калифорния и Обединените арабски емирства даряват средства, за да помогнат на децата. Събрани са над 45 000 долара. Премиерът на австралийския щат Виктория направил още по-щедър жест. Обещава да поеме остатъка от разходите. Все още не е ясно колко точно ще струва разделянето на сиамските близначета, но крайната сума може би ще надхвърли 350 000 долара.

Хирурзите предлагат да извършат операцията през юни тази година. Те, обаче, предлагат много повече. Предлагат на момиченцата бъдеще, независимост. Предлагат им живот. Нещо, което струва много повече от 350 000 долара.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


5
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
5
7
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Като ги разделите дано един ден НЕ се скарат как да разделят наследствения апартамент. Ще има да казват:,, Ако бяхме едно цяло,нямаше да ходим по адвокати сега".
4
0
 
2
 
! Отговори
Близнак преди 5 години
Никога няма да забравя трагедията и съдбата на Иранските сиамски близначки Ладан и Лалех Бижани(29годишни) от юли 2003-та .Цял свят беше затаил дъх в очакване на чудото да се случи в Сингапур,но уви...
3
1
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Usleh na malkite mamuncheta! Dano imat dalag, shtastliv jivot! Shte sa parvite v sveta!
2
1
 
1
 
! Отговори
Бездомно Кенгуро преди 5 години
Дано да се оправят .Аз затова забегнах към Аустрейлия да работя като клоун по улиците и да забавлявам децата облечен с костюм от кенгуро. Трудно е . за 40 долара на ден бива при много късмет иначе средно 20-25 АУ долара изкарвам. Пазарувам храна ден преди да изтече срока им на годност зад гаражите в големите супермаркети. Живея на квартира с още 4-*** човека при македонците в Потс Поинт
1
1
 
8
 
! Отговори
дедо Ташунко преди 5 години
Чудесен репортаж на Джесика, браво!