Юнкер убеден: Ще има споразумение за Брекзит скоро!

Според него ЕС трябва да поддържа диалог с Русия
Обновена: 6 окт 2018 17:53 | 6 окт 2018 17:30, Веселина Йорданова
23
Юнкер убеден: Ще има споразумение за Брекзит скоро!
Снимка: архив, Ройтерс

Европейският съюз ще постигне сделка за Брекзит с Великобритания през ноември, ако това не стане още този месец, каза в интервю за австрийски вестници днес председателят на Европейската комисия Жан-Клод Юнкер, цитиран от Ройтерс.

Юнкер отбеляза, че потенциалът за сближаване между двете преговарящи страни в последните дни се е увеличил. "Още не сме стигнали дотам, но желанието ни да постигнем съгасие с британското правителство е неизменно", каза той в интервю за вестниците "Стандард", "Курир" и "Фалтер".

Трябва да избягаме от сценария за раздяла без сделка. Той не би бил полезен нито за Великобритания, нито за останалите страни от Евросъюза, подчерта Юнкер.

Според мен ние ще постигнем споразумение, което изпълнява условията на договора за оттегляне, каза той и допълни, че е невъзможно да се предскаже дали преговорите за Брекзит ще приключат още този месец. "Ако това не стане, ще го направим през ноември", добави председателят на ЕК.

Пред австрийските всекидневници Юнкер каза, че сделката за Брекзит трябва да е придружена от политическа декларация за бъдещите отношения между Великобритания и европейските й бивши партньори.

Лондон и Брюксел се опитват да се договорят за сделката за раздялата и за споразумението за отношенията след Брекзит навреме за двете срещи на върха, насрочени за 17-18 октомври и 17-18 ноември, припомня Ройтерс.
В днешното интервю Юнкер заяви също, че ЕС трябва да поддържа диалог с Русия в името на общата сигурност, посочва ТАСС.

Въпреки цялото недоволство по отношение на Русия, което в последните часове силно нараства, трябва да осъзнаем, че заради архитектурата за сигурност трябва да поддържаме диалог с Русия и понякога да действаме заедно. Не съм готов за масово порицание на Русия, макар че публикувах в Брюксел критично комюнике във връзка със събитията в Холандия, добави Юнкер, имайки предвид хакерската атака срещу ОЗХО. (БТА)

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


23
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
18
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Трябва яко да те е натиснал ишиаса, за да събереш в едно две невъзможни неща! Хем споразумение за Брекзит, хем сближаване с Русия! След още едно може да си пожелае и прегръдка между Мей и Путин (Казачок)!
17
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Ало земята вика Юнкер спри с ишиаса не си във Великобритания а все и работата ти е да се грижиш ние да сме добре а не англофонските крадливи неонацисти.Тъй че спри да не занимаваш с трети страни дето по начало мястото им е извън ЕС.Кажи какво ще направиш за ЕС не за другите дето не ни интересува какво става с тях нито пък на тях им пука за нас и сие
16
2
 
3
 
! Отговори
Юнкер влиза в бар преди 5 години
Един ишиас с лед, моля!
15
0
 
5
 
! Отговори
бай ганю преди 5 години
не е ясно на основата на какво идва позитивния му коментар но в момента е едно голямо надлъгване кой какво ще вземе при развода,всеки иска да излезе максимално на далавера от това,британците в типичния си стил започват да прехвърлят топката с отговорности на ЕС сякаш не те са си виновни за неспособността си да решат проблема с ирландската гранница и други въпроси.ако развода идва с последствия британците да си ги носят а не ЕС
14
3
 
2
 
! Отговори
Професор преди 5 години
Дано се оправи. И аз страдам от Ишиас. Водка и кисели краставички=ишиас. Тази вечер имам силни пристъпи на това заболяване.
13
4
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Тоз на колко промила ишиас ходи на работа ?
12
4
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
пияна лисица
11
4
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Знае се,обещали му ''лекарство''против ишиас
10
4
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Физиономия на тежко болен от ишиас...
9
4
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Колко ишиаса е изпил преди интервюто?
8
0
 
11
 
! Отговори
А бе преди 5 години
Трудно ще стане споразумението с Великобритания-Т.Мей е на други лекарства и взаимно уважение няма,ха-ха...
7
4
 
11
 
! Отговори
Зозо преди 5 години
Наздраве, ишиас!
6
1
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
А какво ни интересува нас това нормалните хора.
5
1
 
8
 
! Отговори
Юнкер преди 5 години
Напрайхме се на кучета...ръййш ли.
4
4
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Тоя няма да изтрезнява, но изказва мнения. Като го видях как се клатушкаше и го подпират двама за да не падне на една среща на ЕС и след това Иво Сиромахов като го изигра при Слави ми стана ясно всичко.Жалка история.
3
3
 
3
 
! Отговори
Ха-ха преди 5 години
Ти мене уважаваш ли ме?
2
4
 
3
 
! Отговори
Име преди 5 години
аз пък съм убеден, че скоро ще изчезнете в дън земи, комисари-неолиберал болшевики, така че, няма да има никаква нужда нужда от фалшиви споразумения с нелегитимни институции, които никой не е избирал, а са се самоназначили! айде и долумбагване!
1
3
 
14
 
! Отговори
Мнение преди 5 години
Европа без Русия е загубена.