Лондон готов за ответен удар: Кибератака срещу Русия?

До това ще се стигне при враждебни действия от страна на Москва
7 окт 2018 08:47,
200
Лондон готов за ответен удар: Кибератака срещу Русия?
Снимка: Flickr

Лондон е готов да извърши кибератака срещу Русия в случай на враждебни действия от руска страна, пише в неделното издание на британския вестник The Times.

Британското военно командване е готово да извърши кибер атака срещу Москва и да остави руската столица без електричество в случай на руско нападение срещу една от западните държави. За това съобщи неназован източник в службите за сигурност на кралството за вестника.

Още по темата

Според него в ситуация, в която Великобритания няма обичайните отбранителни ресурси, за да се противопостави на "агресията в Кремъл", британските служби са "обещали да активират офанзивен киберпространствен потенциал, включително възможността да изключат електричеството в Кремъл".

Подобен сценарий ще даде на Обединеното кралство повече възможности за действие, при условие че "ако Владимир Путин поръча руски войски " да анексират пет от малките острови, принадлежащи на Естония", за да провери колко сериозен е ангажиментът на НАТО да спази член 5 от своя от статут (който гласи, че въоръжена атака срещу една страна от блока се смята за атака срещу целия блок) или "нахлуе в Либия, за да получи контрол над петролните запаси провокира нова миграционна криза в Европа "или" използва въоръжени милиции, за да извършват нападения срещу британските войски или заплашват новите британски самолетоносачи.

Вестникът съобщава също така, че този уикенд в Оман 5 500 британски войници ще участват в най-големите военни учения през последното десетилетие, подобрявайки тяхната "готовност за всякакви конфронтации с руски танкове или звена за провеждане на хибридна война".

Тези учения струват 100 млн. паунда (130 млн. долара). В тях участват 200 бронирани превозни средства, шест военни кораба и осем самолета Тайфун.

Москва постоянно отхвърля твърденията на западните политици за подготвянето на руско военно присъствие в други региони и за всички действия, които се предполагат, че са насочени към нарушаване на международния ред, пише изданието.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


200
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
106
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
За русофила на ВивакомЩом си на Виваком и на Луната да те качат пак ще имаш интернет. Руските технологии нямат граници. Илон Мъск е закупил 100 (сто) карти на Виваком за да може бъдещите му туристи до Луната да поддържат широколентов интернет достъп до земята.
105
3
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Га га га, какъв ток ще спирате. Нали руснаците още живеят в сламени колиби и си светят със свещи.
104
8
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
64 души, повечето от които деца изгоряха живи в мол в РФ. Като заради грешна заповед, пожарникарите не само не спасяваха децата, а бяха залостили отвън вратите никой да не може да се спаси. В коя друга държава това го има?
103
3
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
А бе, какво толкова сте се загрижили за руснаците?Що не си погледнете вашия хал, вашите панелки, дето вече са на края на екссплоатационния си срок, вашите доходи и особено вашите пенсии.Вижте каква отпадъчна храна ядете, вижте си цените на парното, газа и горивата.Вижте си управлението.Пък чак тогава пишете за Русия.ПРИСМЯЛ СЕ ХЪРБЕЛ НА ЩЪРБЕЛ.
102
4
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До Анонимен"Не гледайте средната пенсия в РФ, защото ясно е, че някои взимат големи пенсии (ако са работили в държавната администрация). Но гледайте масовата пенсия"Кой гледа пенсиите в РФ бе, в РБ хората мизерстват, животът всеки ден поскъпва, пенсионерите ровят в кофите за огризки от храна, в РБ само им е до главата на хората да гледат средната пенсия е РФ и да се интересуват от статистиката.
101
0
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Либия я оставиха на ислямистите без проблем и не се интересуват. Но ако руснаците помогнат на светското правителство да възстанови реда и държавата в Либия и да изгони ислямистите, Запада пак ще се "загрижи" много за Либия.
100
4
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Заплатата на учител в Русия е 60-70 хил рубли - около 1000 долара. При тези цени на живота в Русия сравнено с България това означава български учител да взима 4-5 хиляди лева заплата, а българските учители мизерстват с 800 лева.
99
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Вътрешният роуминг започнаха да го премахват преди някъде около месец. Но и за мен беше изненадващо, че в една държава (РФ) като отидеш в друг град и плащаш цени като за роуминг в друга държава.
98
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Ако не ме лъже паметта, офицерите от НАТО си правеха вечеринки облечени като травестити като жени с женски военни униформи, с перуки напудрени и начервени и даже си бяха пуснали в социалните мрежи снимките.
97
0
 
1
 
! Отговори
С ДВЕ ДУМИ преди 5 години
КУЧЕТАТА СИ ЛАЯТ, КЕРВАНЪТ СИ ВЪРВИ!това е!
96
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Не гледайте средната пенсия в РФ, защото ясно е, че някои взимат големи пенсии (ако са работили в държавната администрация). Но гледайте масовата пенсия, тя е 8000 рубли ($120). Като има и хора, които взимат по 7000 рубли ($105).
95
2
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До 921-во средната пенсия в Русия е 11800 рубли, 2-ро средния наем на социална комуналка е между 4 и 7 хиляди рубли, повечето пенсионери в Русия нямат жилище, а живеят в общински или ведомствени комуналки под наем, 3-то цента на тока е сходна с тази в България, дори в Москва и областа е по-висока, 4- то 60 кв.м комуналка е между 3 и 5 хиляди рубли на месец в зависимост от региона, 5- то телекоминикационите услуги в Русия са едни от най-скъпите в света, те все още имат вътрешен роуминг
94
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Те спираха тока на България в края на социализма. Сега вече става известно кой е бил виновен. Британците са правили кламератаки и телбодна война през социализма срещу мирното човечество.
93
3
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Тинейджърите в САЩ прибягват до проституция, тъй като не могат да си позволят да си купят храна. Това става ясно от изследване, което показва ширещ се глад в най-богатата страна в света, пише "Гардиън". Изследването е направено от базирания във Вашингтон Urban Institute. Отбелязва се, че момичетата "продават телата си" или предлагат "секс за пари" като стратегия, за да свържат двата края
92
1
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
ГРАД МОСКВА ЗАКУПИ ОГРОМЕН ТЕРЕН В УСТИЕТО НА КАМЧИЯ И ПОСТРОИ ТАМ ПРЕКРАСЕН ЦЕНТЪР ЗА ПОЧИВКА НА МОСКОВСКИТЕ ДЕЦА.ВЪНШЕН ЧОВЕК НЕ МОЖЕ ДА ПРИПАРИ ТАМ. А НАШАТА ДЪРЖАВА КЪДЕ Е НАПРАВИЛА ТАКЪВ ЦЕНТЪР, КЪДЕ ПОЧИВАТ ВАШИТЕ ДЕЦА. НАЙ-МНОГО В НЯКОЙ ПОЛУСЪБОРЕН ЛАГЕР ОТ ВРЕМЕТО НА КОМУНИЗМА, КЪДЕТО НАЙ-МНОГО ДА ГИ ОТРОВЯТ С ХРАНА С ИЗТЕКЪЛ СРОК.
91
3
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До Анонимен 89"Една малка подробност , че в Лондонското метро GSM-ите не работят , А в Москва и в София(на виваком) работят.."Това е така защото Виваком работи с изключително напреднали руски технологии. GSM-а е открит от другаря Путин още докато е бил младши лейтенат от КГБ, един ден докато скучаел поради липса на важни оперативни мероприятия и хоп изобретил клетъчните технологии. Интернета също е изобретен от другаря Путин докато е бил на почивка в Артек като пионер.
90
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
В Русия само в Москва учат повече Физици отколкото в Целия САЩ.. Джендърите Физика , Математика , Информатика , инженерство не учат.. Те учат икономика или нещо подобно да станат началници , чрез властта да получават секс услуги
89
6
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Троловете на Шеломов явно не знаят, че в България всеки, който е над 40 г. знае руски и влиза в руски сайтове, чете на руски и знае за живота в Русия, и не вярва на това, което тук троловете на КГБ пишат. В ютуб има сума ти клипове на руски пенсионери, които описват мизерният си живот в РФ. Руснаците в нета описват мизерното си съществуване. Предпочитам да вярвам на обикновените хора там, които обичам, а не на комунистическите фекалии тук, които мразя.
88
1
 
4
 
! Отговори
Гoшу преди 5 години
До 83Имаме, имаме. Ей сега бях до Блица, интересна статия има там за твоята Родина. 22 годишен спял с 12 годишно момиченце и живеели заедно с още някакъв негов приятел. Накрая момичето и гаджето й нещо се скарали със съквартиранта и забележи - 12 годишното лапе го заклало, нейния приятел също го колел с нея. Накрая тя му извадила сърцето, изпържила го и го изяла, ама казала, че мозъка му бил по-вкусен, след като приятеля и го разфасовал :) ***, виж там в каква квартира живеят и в какви условия
87
1
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До Анонимен"В България поне пенсионерите имат собствено жилище."Затова ли ровят в кофите за огризки от храна?