Лондон готов за ответен удар: Кибератака срещу Русия?

До това ще се стигне при враждебни действия от страна на Москва
7 окт 2018 08:47,
200
Лондон готов за ответен удар: Кибератака срещу Русия?
Снимка: Flickr

Лондон е готов да извърши кибератака срещу Русия в случай на враждебни действия от руска страна, пише в неделното издание на британския вестник The Times.

Британското военно командване е готово да извърши кибер атака срещу Москва и да остави руската столица без електричество в случай на руско нападение срещу една от западните държави. За това съобщи неназован източник в службите за сигурност на кралството за вестника.

Още по темата

Според него в ситуация, в която Великобритания няма обичайните отбранителни ресурси, за да се противопостави на "агресията в Кремъл", британските служби са "обещали да активират офанзивен киберпространствен потенциал, включително възможността да изключат електричеството в Кремъл".

Подобен сценарий ще даде на Обединеното кралство повече възможности за действие, при условие че "ако Владимир Путин поръча руски войски " да анексират пет от малките острови, принадлежащи на Естония", за да провери колко сериозен е ангажиментът на НАТО да спази член 5 от своя от статут (който гласи, че въоръжена атака срещу една страна от блока се смята за атака срещу целия блок) или "нахлуе в Либия, за да получи контрол над петролните запаси провокира нова миграционна криза в Европа "или" използва въоръжени милиции, за да извършват нападения срещу британските войски или заплашват новите британски самолетоносачи.

Вестникът съобщава също така, че този уикенд в Оман 5 500 британски войници ще участват в най-големите военни учения през последното десетилетие, подобрявайки тяхната "готовност за всякакви конфронтации с руски танкове или звена за провеждане на хибридна война".

Тези учения струват 100 млн. паунда (130 млн. долара). В тях участват 200 бронирани превозни средства, шест военни кораба и осем самолета Тайфун.

Москва постоянно отхвърля твърденията на западните политици за подготвянето на руско военно присъствие в други региони и за всички действия, които се предполагат, че са насочени към нарушаване на международния ред, пише изданието.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


200
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
146
38
 
16
 
! Отговори
Различни светове ... преди 5 години
Хората в нормалния свят мислят и говорят за полети до Марс...В Русия Путин се опитва да ограничи пиенето на лосион и антифриз със закони ...Различни светове ...
145
11
 
28
 
! Отговори
ТHE Патриот преди 5 години
Ето защо запада трябва да се заличи ,за да има мир !
144
35
 
11
 
! Отговори
Русия е в 19 век преди 5 години
На 50 км. от Москва селяните живеят в дървени къщи, спят върху печките след тежък запой, хващат прясна риба от дупки в леда и чакат с канчета на опашка пред цистерни с надпис "квас". За жалост това е състоянието на по-голямата част от населението на Русия извън големите градове, което в болшинството си живее със стандарта и манталитета на 18-19 век.
143
4
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Хехехехе....и с какво с Виндовс 10 ли ще атакуват бритишхомосекшуъл?
142
28
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
даже и не предполагате за каква мизерия иде реч в Русия, бил съм на много места по света, ама такава нищета и мизерия не съм виждал даже в африка, не гледайте червения площад и кремъл, голяма част от хората още живеят в комуналки с обаща баня и тоалетна
141
19
 
6
 
! Отговори
вервам, вервам преди 5 години
До Анонимен"да бе не ровят, повярвай ми много повече мизерстват отколкото пенсионерите в България, тук поне повечето пенсионери си имат земя от която я получават рента"Повервах ти!
140
6
 
27
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Пентагона е ангажирал 27.000 PR-специалисти (*** ако са от лошите), на които плаща 4,7 милиарда долара за пропаганда по форумите и социалните мрежи в интернет. А Русия с десет хиляда пъти по малък бюджет и със стотина трола (PR-спциалист ако са от добрите) успя да ги побърка, и медии като "The Guardian", "Telegraph", "BBC", "Daily Mail", "Daily Express" им се хванаха.
139
5
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Напишете в ютюб: "Homeless epidemic in America - Orange county California" и ще видите за каква мизeрия става въпрос.
138
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До АнонименНяма безплатен обяд ***. Плащаш през данъците си..
137
16
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До 139да бе не ровят, повярвай ми много повече мизерстват отколкото пенсионерите в България, тук поне повечето пенсионери си имат земя от която я получават рента, я си произвеждат нещо, в Русия 95 % от пенсионерите нямат никакво имущество, живеят в общински и държавни комуналки и плащат наем за това по 5-6 хиляди рубли 50 % от пенсията си
136
17
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Напишете в ютуб "бомжи" и вижте какво става в РФ. Не били ровели в кофите. Има толкова много ровещи в кофите, че просто не е за вярване.Темата е гадна, жалко за горките хора. Не знам троловете на КГБ какво се опитват да докажат. Нямате никаква съвест.
135
1
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
То тука заплилича като спора между дядо Либен и Хаджи Генчо. Ингилизина изковал бълха от стомана и я пратил на московеца. Московеца и сложил подкови на всички крака и я върнал на ингилизина.Нищо не се е променило за последните 150 години. Язък че сме в ЕС.
134
6
 
6
 
! Отговори
Боли ме хуя преди 5 години
За рассияНо англетата по-добре да спрат парите на олигарсите на ШундинТака ще му навредят повече
133
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
136 - И В България май е така, нали?
132
5
 
7
 
! Отговори
Кибератака срещу преди 5 години
Електрическата система на Рушката *** е невъзможна Там всичко е на големи шалтери дето трябват двама да опъват за да щракнат.
131
6
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
В Русия пенсионерите не ровят в кофите за огризки от храна.
130
3
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
ДОБРЕ Е, КАТО СЕ ПИШЕ ЗА РУСИЯ МОМЕНТАЛНО ДА СЕ СРАВНЯВА С ПОЛОЖЕНИЕТО В БЪЛГАРИЯ.ЗАПЛАТИ, ПЕНСИИ, И ПР.ЩОТО В РУСИЯ И ОБРАЗОВАНИЕТО И ЗДРАВЕОПАЗВАНЕТО ВСЕ ОЩЕ СА НАПЪЛНО БЕЗПЛАТНИ, А И ПЕНСИОНИРАНЕТО ВСЕ ОЩЕ СТАВА НА 55/60 ГОДИНИ.
129
3
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
В САЩ има такова понятие хоумлес, отворете речника и вижте какво е хоумлес. Броят на хоумлесите се е увеличил с 60% за последните 4 години, а само в Ню Йорк има 60 лагера за хоумлеси, а според според организацията "Poverty USA" през миналата година 1,6 млн. американски деца са спали в приюти за хоумлеси.
128
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Ако например средната заплата за РФ е 600 лв., то за Петербург е 1500 лв., а за Москва е 2500 лв. На север са най-високи заплатите, някъде стигат средно до 4000 лв., защото условията на труд са най-трудни.Но нали се сещате, че щом има такива високи заплати, за да е средната 600 лв, то някои работят и за по 100 лв. на месец.
127
2
 
5
 
! Отговори
Като говорят... преди 5 години
..за ответен удар, дали са готови и да поотровят някого в Русия с новичока от Портън Даун?