Отзвукът на световните медии: Виктория – третия убит журналист в ЕС

Световните медии изразяват възмущение от убийството на журналистката
Обновена: 8 окт 2018 12:55 | 8 окт 2018 09:15,
72

Убийството на българския журналист Виктория Маринова предизвика мащабен отзвук в световните медии.

"Убиха телевизионна журналистка в българския град Русе", съобщава "Гардиън", описвайки изключителната бруталност на престъплението.

BBC също публикува новина за убитата 30-годишна водеща, в която се съобщава, че тя се е занимавала и с журналистически разследвания, предава Bulgaria ON AIR.

Световните медии подчертават, че това е третото убийство на журналист в Европейския съюз, който е загубил живота си от 2017 г. насам.

"Телевизионен журналист е брутално убит в северния град Русе, каза прокуратурата в неделя, за случай, който предизвика международно осъждане", съобщава и "Франс прес".

Агенцията цитира колеги на Виктория, които признават: "Ние сме шокирани. Никога не сме получили никакви заплахи - насочени към нея или към телевизията".

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


72
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
7
3
 
56
 
! Отговори
Българин преди 5 години
Почти всяка от големите медии обръща внимание, че преди да бъде убита, журналистката е поканила в предаването си своя колега Димитър Стоянов, който е говорил за разследването си срещу "Джи Пи Груп" за корупция при усвояването на евросредства. Само за нашите "свободни" медии този факт не съществува!
6
19
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Бежанец е убиеца 100%
5
5
 
50
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Нови Искър, Своге, ежедневно стотици други неразкрити жестоки престъпления, сега жестоко убита журналистка, активно участваща в сдружението на майките на деца с увреждания системата ни убива протестиращи от месеци срещу геноцида на избраните от народа политици срещу самите им избиратели и осмелила се да направи репортаж за огромните измами на близки до властта фирми с европейски средства, но за бившият главен секретар на МВР сега вече министър ОСТАВКА е непозната дума.
4
4
 
53
 
! Отговори
Гашо преди 5 години
А нашите медии се опитват да пробутат версии за луди и любовници. Като това, че е журналист е последното. Преди това е била красавица, модел
3
2
 
55
 
! Отговори
Някой си преди 5 години
Прочетете статията на Биволъ да видим дали не са получавали заплахи...
2
8
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Днес.бг шъ къртят коментари от тва убийство сега ..............за едни свадба за други брадва........хаха
1
2
 
33
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Ей сега я споменаха по радиото, казаха че работела в регионална ТВ известна с репортажите и борбата срещу корупцията.