Северин все още не е разпитан от българските власти

Бил е задържан в жилището на майка си в Германия
10 окт 2018 15:37,
43
Северин все още не е разпитан от българските власти
Снимка: БТА

И досега Северин Красимиров не е бил разпитан от българските власти, съобщи министърът на вътрешните работи Младен Маринов по време на изслушване в парламентарната комисия по вътрешна сигурност и обществен ред за арестувания за убийството на журналистката Виктория Маринова.

"Няма да се връщам по отношение на това жестоко престъпление – беше намерена изнасилена и убита млада жена, която е член на борда на директорите на русенска телевизия. Изключително брутално убийство. Незабавно бяха взети необходимите действия по формиране на екип, оглед на местопроизшествието, работа със свидетели", припомни Маринов.

Още по темата

Той обясни, че по случая са работили както местни полицаи, така и служители на ГДБОП и ГД "Национална полиция".

"Институтът по психология на МВР също беше включен и те още в първоначалния момент направиха много добър психопрофил на евентуалния извършител. Беше направена аутопсия на трупа, бяха взети допълнителни следи. Натискът беше изключително голям, включително и с внушения, които към онзи етап, които никой не можеше да потвърди с доказателства – че полицията няма да си свърши работата и няма да се води обективно разследване", коментира още Маринов.

Министърът обясни, че на по-късен етап от разследването са били изведени две основни версии за престъплението, свързани с личния живот на жертвата.

"След това вече се фокусирахме върху извършителя, който снощи беше задържан при добра комуникация с германската полиция. Бяха събрани множество доказателства, включително и от видеокамери", каза още той.

Маринов обясни, че в такива случаи много ясно личи какво е европейската система за сигурност и какво тя предлага при комуникация със страните.

"Става въпрос за психично болен човек с необходимост от сексуално задоволяване. И заподозреният беше задържан в жилище на майка му в Германия. Вече текат процедури за освидетелстване на лицето по международната правна помощ. Към момента той не е разпитван от наш разследващ полицай или прокурор. Така че продължава работата по всички версии", каза той.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


43
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
32
0
 
4
 
! Отговори
прав си преди 5 години
До Анонимен 31Друго е интересно!След като нашите не са го разпитвали,а германците само са го задържали,пред кого е направил пълни самопризнания!?Някой нещо много бърза да го изкара виновен!Не ги харесвам зулусите,ама никак даже,но тук въпроса е принципен!
31
0
 
4
 
! Отговори
мразичервенотиквеник преди 5 години
До 24 Къде ги четете тези глупости че бил в Германия по време на убийството , бил е кат се наспите, много сте манипулативни . Направи ми впечатление че лицемерните западно европейци веднага замълчаха като разбраха за какво става въпрос , дали защото става въпрос за "човекоподобен" от малцинствата , които по големи права и от Българина или пък да си почешат езиците , че сме държавата с най малка свобода на словото . Тука в нашета помия най лесно можеш да опозориш някого , като си платиш едни хил
30
0
 
1
 
! Отговори
Активист на БКП преди 5 години
А !!! Той отдавна е инструктиран какво да каже!
29
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До Анонимен 23Имали са ДНК материал от Северин и са го разпръснали и изследвали, но нещата май ще се закучат.
28
0
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До Анонимен 24Нищо и този ще го самоубият като Росен Ангелов Рамбото избил уж 6 човека.
27
1
 
2
 
! Отговори
до:29 преди 5 години
*** сте вие с манипулативно промитите мозъци, за които причинно-следствена връзка нищо не означава!!!Уважение имаме към всички загубили живота си по нелеп начин в следствие на геноцида провеждан спрямо целокупния български народ!!!
26
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Предлагам да го настанят в една килия с убиеца на Виола и там да се оправят взаимно. После с някой друг психо и така да се самоунищожават. Това няма да се оправи по никакъв друг начин. Ако излезат пак на свобода, такива кукувци несъмнено пак ще почернят друго семейство
25
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Къде го четете и гледате всичко това, дайте източникът!
24
5
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Големи *** сте! От трагедията сте взели да вадите политически дивиденти? Вие уважение към паметта на Виктория имате ли?
23
0
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
И аз гледах записа, като тичаше покрай хората, те не му обърнаха никакво внимание. А не би ли трябвало по дрехите му да има кръв?
22
3
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Германският адвокат Вернер Хофер назначен като служебен защитник наСеверин, обяви току що, че клиентът му има твърдо алиби.Къде го прочете, искам и аз да го прочета?
21
4
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Гледах записа с бягащия Северин.1. Не видях да носи дрехите, телефона, очилата, ключовете на жертвата;2. По алеята се разхождаха други хора. Той ги задмина. Тия хора все щяха да са чули нещо;3. Допускам- да е открил тялото, да го е преджобил и избягал. А от после го е хванало шубето и духнал зад граница.Но моето мнение не от значение.
20
7
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Ци**н чето е било при майка си в Щаде от средата на септември и не е напускало Германия.Там и жена му и бебето им.Май ГЕРБ пак удариха на камък с избора на убиец.
19
8
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До Анонимен 4кой те излъга с тез печати, тя Германия е в ЕС и там си влизаш с лична карта и едва ли е минал през временен граничен пункт.
18
1
 
18
 
! Отговори
Рангел преди 5 години
Ех, до къде стигнаха хората на Мето и Пашата, да бях станал и аз навремето шофьор или охрана на някой от тия мутряги.
17
6
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
По време на извършване на убийството, набеденят ман го, въобще не е бил в БГ.Отново пълен провал на некадърниците и лъжци от ГЕРБ.
16
7
 
2
 
! Отговори
House M.D. преди 5 години
Почтен човек вестник не пише!
15
2
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Психично болен викаш а....а относно ДжиПиГруп - това не са внушения и спекулации :))
14
0
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Абе някой чул ли е какво стана със спонсора на ГЕРБ - Димитър Очорков ?
13
2
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Убиецът добре, но не казахте кой е поръчителят.