Официално: Няма сделка за Brexit, разговорите продължават

За споразумение Великобритания-ЕС трябвали още срещи
Обновена: 14 окт 2018 22:17 | 14 окт 2018 21:17, Веселина Йорданова
13
Официално: Няма сделка за Brexit, разговорите продължават
Снимка: БТА

На посланиците на 27 страни в ЕС днес бе казано на среща в Брюксел, че все още не е постигната сделка с Великобритания по условията за излизането й от Европейския съюз, предаде Ройтерс, като се позова на два дипломатически източника.

Още по темата
Посланиците на страните в ЕС, без Великобритания, бяха свикани на среща днес и някои предположиха, че се очертава сделка.

Но европейски служители казаха, че сделка все още няма и че ще са необходими още срещи, добавя Ройтерс.

Преговарящите от ЕС и Великобритания не успяха днес да постигнат окончателно споразумение по условията за Брекзит заради въпроса за ирландската граница, съобщи главният европейски преговарящ Мишел Барние, цитиран от Франс прес.

"Въпреки интензивните усилия някои ключови въпроси все още не са уредени, включително т. нар. "мрежа за сигурност", с която да се избегне твърда граница" между Северна Ирландия и Република Ирландия, написа Барние в Туитър след среща с британския преговарящ Доминик Рааб в Брюксел.

ЕС настоява Великобритания да даде гаранции, че ако бъдещите преговори не доведат до търговско споразумение между Обединеното кралство и ЕС, в британската провинция Северна Ирландия ще останат в сила икономическите правила на ЕС. Британската министър-председателка Тереза Мей и съюзниците й в Белфаст не са съгласни с това, посочва Ройтерс.

Барние каза, че ще информира останалите 27 страни в ЕС и Европейския парламент за преговорите за Брекзит в сряда на вечерята на лидерите на ЕС, преди срещата им в четвъртък с Тереза Мей.

Преговарящите обявиха днес пауза в преговорите в Брекзит и ще изчакат резултата от срещата на върха на ЕС през седмицата, преди да ги подновят, предаде Ройтерс.

(БТА)

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


13
Още по темата: ВеликобританияЕСBrexit
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
8
1
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Живея в Лондон вече 11 години и знам със сигурност, че повечето от тия *** които гласуваха да се отделят сега гледат като бити *** като се чудят как да си платят ипотечните кредити и само псуват с наведена глава. Няма връщане назад друзя :)) Този който ви пусна мухата в главата и който ви води за носа от десетилетия като слепци сега потрива мазни ръчички, вашите големи "приятели" отвъд океана, но и тва ще е до време :))
7
2
 
9
 
! Отговори
Ели преди 5 години
Референдумът беше, за да се отклони вниманието на бритите от истински значимите проблеми - а именно, невдигане на доходи от 2003 г. и за първи път в историята им - падане на заплатите. В момента Германия е щастлиФа, защото втората икономика след нея беше Британия.Интересен момемнт беше, когато Германия размаха пръстче на Португалия...Но това е друга тема.Нищо ново под слънцето.Интересува ме България и 30 г. криминализиран елит - депутати, които дори не говорят български, визирам Воля.
6
0
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Трите лъва отдавна са майймуна, свещенна крава и въшлясало акуче от близкия изток.
5
1
 
20
 
! Отговори
бай ганю преди 5 години
родилни мъки до излюпването на едно голямо нищополучава се едно голямо надлъгване кой ще си тръгне по на далавера за теб колата за мен къщата за теб джапанките за мен плажния чадър....има да се надлъгват още няколко годинисвадбите струват скъпо но разводите са още по скъпи и болезнени
4
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Камерън сготви гювеча, а Мей беше грешка! Резултатът - губят всички!
3
1
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Каква изненада...
2
1
 
5
 
! Отговори
Ес преди 5 години
И за какво ги събират тогава в неделя?
1
2
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
ШОТЛАНДЦИТЕ НАМЕРИХА ЛИ СИ ПОТОМЪК НА ТЯХНАТА КРАЛСКА ДИНАСТИЯ?ЩОТО НЯМА ДА ИСКАТ СИГУРНО ДА ГИ УПРАВЛЯВА ГЕРМАНСКАТА ДИНАСТИЯ ОТ ЛОНДОН.