Американски пилот загинал в разбилия се украински Су-27?

Полетът бил част от международните учения "Чисто небе-2018"
17 окт 2018 07:24, Елка Василева
101
Американски пилот загинал в разбилия се украински Су-27?
Снимка: Reuters

ВВС на САЩ потвърдиха, че американски военнослужещ е бил "участник в инцидента" със самолета Су-27, който се разби вчера във Виницка област в Украйна, предаде ТАСС. Според съобщението е започнало разследване.

"Потвърждаваме, че военнослужещ от САЩ е бил участник в този инцидент. В момента се провежда разследваме и ще предоставим допълнителна информация, когато такава се появи", отбелязват от ВВС на Съединените щати в изявление за медиите.

Още по темата

По-рано вчера беше съобщено, че изтребител Су-27 на украинските ВВС е катастрофирал при учебен полет и двамата пилоти са загинали.

Украинският генерален щаб, цитиран от Ройтерс, потвърди, че двамата пилоти са мъртви и телата им са намерени.

Според украински медии полетът е бил част от международните учения "Чисто небе-2018".

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


101
Още по темата: УкрайнаСАЩСу-27
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
51
2
 
21
 
! Отговори
антиНато преди 5 години
До 53 СатаНАТОХа ха ха ха . Путин не е решил не е седнал в центъра на киев с генералите си на чаша чай
50
3
 
17
 
! Отговори
Руснака преди 5 години
Колко пъти да ви казвам , че от кравар пилот не става . Както и от *** трандафор също не става . Само дето рекламата им е голяма. Кой знае на какъв А-10 от виетнамската война е летял. И сега без подготовка се е качил на изтребител четвърто поколение .
49
3
 
14
 
! Отговори
т преди 5 години
Украински алкохолици
48
1
 
9
 
! Отговори
Боби преди 5 години
До СатаНАТОНе ме карай да се СМЕЯ НА ГЛАСВоенната помощ на САЩ за Украйна тази година 2018 е 250 милиона$Извинете но с тези пари можеш само дребни нещица да купиш от САЩ:Примерно 50 танка Абрамс М1А1 без екстрите като активна броня и прочие съвременни джаджи за оцеляване на бойното поле - В тази цена не влизат такива необходими неща като БОЕКОМПЛЕКТ, ЗИП, Едрокалибрени резервни части, ОБУЧЕНИЕИли да го обърна в джавелини по 100 000$ парчето?Септемврийски Призив 80% недосбор - бегълци
47
2
 
5
 
! Отговори
Дзусов преди 5 години
Точно това имах предвид бе, Бобчо! И все пак факта си е факт, Американците не я харесват, а руснаците я одобряват! За За щурмана на 45 иап и Андрей Кочетков и Ф. Супрун нещо да кажеш...?
46
3
 
9
 
! Отговори
Боби преди 5 години
До Анонимен"Американските летци са се отказали от Аерокобрата, а руснаците били възторжени от нея!"Аман от ЕКСПЕРТИИИИИИИЗа разлика от останалите самолети приети на въоръжение 1938-1945 Аерокобрата и Супер Кобрата са единствените самолети ползвани масово с двигател зад кабината на пилота. Това дава 4 огромни преимуществаЗащита отзад37мм оръдиеНосово колелопо-голяма маневреност заради центровката на самолетаОГРОМЕН НЕДОСТАТЪК - обикновения пилот не може да се справи с ПЛОСКИЯ СВРЕДЕЛ
45
2
 
7
 
! Отговори
ЕМИ преди 5 години
Не бързат да обвинят ***, защото не са наясно как точно е станало!
44
2
 
17
 
! Отговори
Боби преди 5 години
До Анонимен"Поредната паднала съвецка гробница. Язък за пилотите."Чудя се "На Всяко Гърне Мерудия" как изкоментира разбиването на Чистак нов Ф-35Б току що излезнал от завода преди седмица?
43
3
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Украйна никога няма да бъде член на нито на ЕС нито на НАТО.
42
3
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
КРИСТЕН МЕГЪН- ВОЕННО ВЪЗДУШНИТЕ СИЛИ НА САЩ НАЙСТИНА ИЗПОЛЗВАТ КЕМТРЕЙЛС.. НА 19 ГОДИШНА ВЪЗРАСТ КРИСТЕН ПОЛАГА КЛЕТВА ДА ЗАЩИТАВА САЩ И ДА ПАЗИ В ДЪЛБОКА ТАЙНА ТОВА ВЪРХУ КОЕТО ЩЕ РАБОТИ .СЛУЖБАТА И КЪМ ПЕНТАГОНА И ВВС НА ЩАТИТЕ Е КЪМ ОТДЕЛА ЗА РАЗРАБОТКИ НА КЛИМАТИЧНИ ОРЪЖИЯ.КРИСТЕН МЕГЪН Е БИО-ЕКОЛОГИЧЕН ИНЖЕНЕР И ЗАВЕЖДАЩА ОТДЕЛ ЗА РАЗРАБОТКИ НА ХИМИЧЕСКИ ВЕЩЕСТВА КОИТО МОГАТ ДА СЕ ПРЪСКАТ В АТМОСФЕРАТА.КРИСТЕН МЕГЪН КАЗВА СЛЕДНОТО -ТЕСТВАЙТЕ ДЪЖДОВНАТА ВОДА И ЩЕ РАЗБЕРЕТЕ КАКВО СТАВА
41
10
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Руските машини са само за дуракоустойчиви пилоти от бившия соц Вар договор! Американските летци са се отказали от Аерокобрата, а руснаците били възторжени от нея!
40
2
 
21
 
! Отговори
Бай Хей преди 5 години
Те па американските кошници са много убави,затова изтеглиха ''ултрамодерния'' Ф-35 от всички полети,че май май нещо се е сгомнясал и ше почива определено време!
39
5
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Американски пилот загинал в разбилия се украински Су-27Два въпроса1. Къв го дири в Украйна?2. Какво прави на самолета, в Украйна?Кой каквото прави, за себе си го прави.
38
12
 
39
 
! Отговори
Дани преди 5 години
Отдавна украинците започнаха да си продават задниците и предоставиха на американците руска техника. Хем пари да вземат хем мръсно на руснаците да направят, а американците да разучават руските машини да са гърди напред.А по веремето на СССР тези машини точно в украйна ги правиха. И е хубаво украинците да се замислят дали на украински пилот ще му разрешат да се качи например в един Ф16. Но това е положението.
37
10
 
14
 
! Отговори
Шабан Шаулич преди 5 години
До до Калеко АлекоЗатова па гледам минусите при теб са отвсякъде...
36
12
 
22
 
! Отговори
Боби преди 5 години
До Калеко АлекоКалеко не се прави на по-глупав от колкото си Много добре знаеш че сваления Су-24 от Турците е 40 годишен бомбардировач сега разбилия се самолет е около 30 годишен двуместен учебно-боен(заради учебното е и с доста използван ресурс) и бас държа че последния не е бил поддържан като хоратаДвата самолета и като възможности и като летателни характеристики се различават
35
27
 
16
 
! Отговори
Пуй за Хутин преди 5 години
Тези СУ-та са компрометирани още от времето когато едно Айше ги оноди изотзад, та и на това явно соплото му е било повредено ... !!!
34
12
 
13
 
! Отговори
мдааа преди 5 години
Американец, който е бил в кабината на разбилия се Су-27, е трябвало да изучава психологията на потенциалния враг в рамките на учението, предположи Спиридон Килинкаров. Според него при маневри американските пилоти изучават характеристиките на съветската военна техника. Тези въздушни ролеви игри са свързани с методите на въздушния бой, които притежават украинските пилоти. Те не са много по-различни от руските, започвайки от манталитета и завършвайки с факта, че са учили в едни и същи училища "
33
13
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Калеко Алеко ама ти американските некадърници ги имаш за пилоти ли ?
32
13
 
15
 
! Отговори
до Калеко Алеко преди 5 години
Бе гледам, че сам си слагаш плюсове. Не ти ли е малко неудобно?