Чернокож британец пребит от ултраси в София

БХК: България има проблеми с неонацистки движения!
23 окт 2018 19:30, Анисия Иванова
254
Чернокож британец пребит от ултраси в София
Снимка: БХК

Чернокожият британски гражданин Леон Кофи е станал жертва на тежък побой от страна на футболни хулигани вечерта след края на мача ЦСКА - "Левски" в София на 29 септември, съобщиха от БХК.

Кофи, който работи като търговски представител в българския офис на международна компания, е нападнат пред сградата на Министерството на вътрешните работи, докато се прибира към дома си заедно с двама свои колеги.

На ъгъла на улиците "6-ти септември" и "Ген. Паренсов" пострадалият и придружителите му засичат група, чиито отличителни символи предполагат, че са на агитката на футболния клуб "Левски".

Щом тримата биват забелязани от хулиганите, от тълпата се отделя група от приблизително 50 души, които се насочват към Кофи. Първият от достигналите до него нападатели е бил с маска. Той поваля жертвата на земята, след което групата започва да нанася многократни удари върху всички части на тялото му. Докато го ритали на земята, нападателите имитирали маймунски звуци.

Свидетели на нападението, освен придружителите на жертвата, са и полицаи, които са били в непосредствена близост по време на побоя. Кофи изпада в безсъзнание. След като се съвзема, пострадалият е откаран в две поредни болници, където и на него, и на колегите му е заявено, че той е добре и му е отказан прием. Приет е едва в третата болница – "Пирогов".

След претърпяна операция и над двуседмичен престой в неврохирургията на болницата Кофи се възстановява от преживяното. По случая е образувано досъдебно производство.

Българският хелзинкски комитет (БХК) заявяват, че ще поемат защитата на Леон Кофи. "Нашата организация е представлявала много жертви по такива случаи, при които се постъпва по идентичен начин“, коментират от БХК.

Според тях България има сериозни проблеми с неонацистките неформални движения, които преобладават сред футболните агитки. Този проблем е добре известен и на самите спортни клубове, и на властите, но нищо не се прави по въпроса, твърдят от БХК. 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


254
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
95
3
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Баси тъ...пъ..та нация от жалки комплексари!!!!Истинските "манкита" в случая се оказаха "левскарчетата"!Да не говорим за лекарското отношение спрямо невинен и пребит човек просто заради цвета на кожата му!!!!!
94
0
 
1
 
! Отговори
до 117 преди 5 години
Не си далеч от истината. Остана седмата тръба.
93
2
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Това е лицето на англия, франция, испания, италия, австрия... останалите държави е на мода забрадката и черен чаршаф. Европа е мъртва.
92
0
 
5
 
! Отговори
куртропович преди 5 години
Така става, когато се провежда политика на "позитивната дискриминация". На нормалните, масата, им писва да бъдат дискриминирани с обратен знак и накрая го отнася някой като този негро. Да се готвят и други представители на малцинствени групи, като шведите, амбреажите, бхк-смукачите и друга ***. Като искате равенство, ще го отнасяте и вие. По равно. Както го отнасяме и ние. Нека всички да сме равни - във всичко! П.п. Кофи е готин по свой начин, с избити предни зъби и физиономия казваща всичко
91
4
 
4
 
! Отговори
Тунджата преди 5 години
Той много грозен бе, разбирам защо кралицата го е натирила от UK!
90
0
 
5
 
! Отговори
Наблюдател преди 5 години
"Българският хелзинкски комитет (БХК) заявяват, че ще поемат защитата на Леон Кофи." -- от какво ще го защитават тези noмияpи?Ама полицията чий го държи та позволява подобни неща?
89
3
 
13
 
! Отговори
Jon преди 5 години
БХК да дойде и да види как е в Англия. Чернокожи как пребиват бели и обратното. Искам да видя как ще защитят всички пострадали във ЕС.
88
3
 
1
 
! Отговори
Най-добре е преди 5 години
Да падне един, астероид и да ни пребие, че като гледам май ние ще се избием, преди топката ЧУДО да е паднала (:
87
3
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Гласуваха за Брексзит. Ще ги гонят сега. Не е до цвета.
86
3
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
И в Столипиново има такива. Тоя на снимката ми прилича на тамошен жител.
85
8
 
10
 
! Отговори
Както са казали: преди 5 години
Хората! Простотията не ходи по животните, а по човеците. Дали сме черни, бели или жълти. Ние сме като едно, защото всички сме еднакви. На света има два вида хора, добри и лоши. Няма други разлики!
84
3
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Вместо да отстрелят един носър (No, Sir!),те го пребили.
83
3
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
"Чернокож британец" !? Виж, ЧЕРВЕНОКОС британец разбирам. И принц такъв си имат, Хари, ама чернокож?Ама, к'во се чудя, то и в кралското семейство вече има с африканска кръв. (Жената на Хари, Мегън - Херцогинята на Съсекс). :)
82
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Само Локо СОФИЯ
81
11
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Това е крайният резултат от постоянните антиджендърски изстъпления по българските медии. Омраза към всичко различно.
80
1
 
3
 
! Отговори
Ха,Ха,Ха преди 5 години
ДА го Д... БХК!Иначе в БГ, всичко си е по план!
79
4
 
4
 
! Отговори
Джин-Гиби преди 5 години
Винаги съм бил на мнение че, името на този отбор трябва да бъде сменено.Тези маскираните да бяха прихванали нещо от идеите на Апостола,вместо да избиват комплекси за малоценност.Били ,,ултраси'',какво е това ? Ултра *** ли?
78
2
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
100% фалшификат. БХК явно са решили да надминат господари на ефира по инсценировка.
77
0
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Няма официално потвърждение от МВР, от правдоподобни източници, няма медийно отразяване на случката, няма свидетелство направено от медицинско лице, има някаква снимка, чийто източник е БХК, направена бог знае къде. Няма никакви доказателства, че това въобще се е случило.
76
2
 
3
 
! Отговори
до 93 преди 5 години
:) и затова и двете расови групи ще надживеят твоята