Чернокож британец пребит от ултраси в София

БХК: България има проблеми с неонацистки движения!
23 окт 2018 19:30, Анисия Иванова
254
Чернокож британец пребит от ултраси в София
Снимка: БХК

Чернокожият британски гражданин Леон Кофи е станал жертва на тежък побой от страна на футболни хулигани вечерта след края на мача ЦСКА - "Левски" в София на 29 септември, съобщиха от БХК.

Кофи, който работи като търговски представител в българския офис на международна компания, е нападнат пред сградата на Министерството на вътрешните работи, докато се прибира към дома си заедно с двама свои колеги.

На ъгъла на улиците "6-ти септември" и "Ген. Паренсов" пострадалият и придружителите му засичат група, чиито отличителни символи предполагат, че са на агитката на футболния клуб "Левски".

Щом тримата биват забелязани от хулиганите, от тълпата се отделя група от приблизително 50 души, които се насочват към Кофи. Първият от достигналите до него нападатели е бил с маска. Той поваля жертвата на земята, след което групата започва да нанася многократни удари върху всички части на тялото му. Докато го ритали на земята, нападателите имитирали маймунски звуци.

Свидетели на нападението, освен придружителите на жертвата, са и полицаи, които са били в непосредствена близост по време на побоя. Кофи изпада в безсъзнание. След като се съвзема, пострадалият е откаран в две поредни болници, където и на него, и на колегите му е заявено, че той е добре и му е отказан прием. Приет е едва в третата болница – "Пирогов".

След претърпяна операция и над двуседмичен престой в неврохирургията на болницата Кофи се възстановява от преживяното. По случая е образувано досъдебно производство.

Българският хелзинкски комитет (БХК) заявяват, че ще поемат защитата на Леон Кофи. "Нашата организация е представлявала много жертви по такива случаи, при които се постъпва по идентичен начин“, коментират от БХК.

Според тях България има сериозни проблеми с неонацистките неформални движения, които преобладават сред футболните агитки. Този проблем е добре известен и на самите спортни клубове, и на властите, но нищо не се прави по въпроса, твърдят от БХК. 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


254
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
75
2
 
13
 
! Отговори
... преди 5 години
Природата го е решила - *** в африка, европоидните в европа, арабита в близкия изток и арабските страни и азиатците в азия. Само в Америка го объркаха и всичко е батак. Защо трябва да стане същия батак и тук?!
74
0
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
По всяка вероятно е постановка на БХК, а жертвата е актьор. Нямам абсолютно никаква вяра на тази организация.
73
6
 
0
 
! Отговори
до 89 преди 5 години
според вижданията на по-голямата част от *** сънародници , логичният въпрос би бил -> чий го търсятбелите в африка ? И изглежда очевидно са го намерили .
72
5
 
21
 
! Отговори
Бой на негграта! преди 5 години
Абе Вие тука се изкарахте големи моралисти! В ЮАР белите живеят в непрекъснат стрес от тия черрнилки! Живеят в къщи с огромни дувари с бодлива.тел с ток по нея! Знаете ли черрнилките колко бели жени изнасилват и убиват, че и мъже изнасилват и убиват стига да им надне такава възможност, но така е и в САЩ ! А ннегрите дето преди години пребиха до смърт български студент в Лондон????!! ГОЛЕМИ МОРАЛИСТИ СТЕ , СЕЛЯНИ С ИНТЕРНЕТ И ФЕйСБУК!!!!!!!!
71
4
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Кво си зяпнал, бе връщай се обратно на палмата.
70
4
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Този от кое дърво е паднал?
69
0
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
БХК - дешифровка. Бандитски Хомосексуалуен Комитет.
68
6
 
5
 
! Отговори
до 76 преди 5 години
Поредното изявление - ярък пример на макимума на интелектуалния потенцияла на шизоидната бг популация .Чиито най-висши таланти се заклщчват в това 50 българо-мучащи примата да се съберат да бият някой когато е сам.
67
0
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
"Българският хелзинкски комитет (БХК) заявяват, че ще поемат защитата на Леон Кофи."АХК щеше да поеме защитата му и ако беше убил някого тук. По всяка вероятност щеше да го номинира и за "Човек на годината".
66
3
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
А на Део съпругата каква е?! Но какво от това в крайна сметка! Ако се е правил на интересен да му шляпнеш един но ако с нищо не е предизвикал агресия, агресорите/виновниците трябва да се накажат по закона! Абсолютна простащина е да биеш някой за това че е различен от теб!
65
3
 
3
 
! Отговори
до 71 преди 5 години
Заради такива повърни каквито си нашвакал ще направят навсякъде форумите с регистрация. Честито.
64
7
 
2
 
! Отговори
до 71 преди 5 години
кретеноидното изявление на "71" е представителен пример за по-дилу посочената малоумност на бг популацията
63
13
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
след прочитането на заглавието ... малоумната бг популация се размуча доволно ...
62
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Офтопик въпрос - кой е днес с бурканът с лютеница? Почеркът е на олето, *** знам ли. Вие се клонирате като хидри. Иначе тук седянката ми е горе - долу изяснена. Май и пушката присъства и тролницата от гепиме на най-скапаните теми. Да не ви спряха тока в гепи, м?
61
3
 
19
 
! Отговори
И нека всички знаят преди 5 години
,онези на които зло бе сторено със зло ще отвърнат.Преди години на морето англииски запалянко би с камък в главата българин барман в заведение.Беше му направил дупка в черепа.А наскоро един Швед в славяново преби дядо за 120 лв.Ама БХК нещо не ги чувах по двата случая.Жал ми е за пребитите и нашите и британеца, ама се вбесявам от лицемерието на тия *** от платените неправителствени.
60
8
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Тоя може да уплаши и баскервилското куче.
59
5
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Чист англичанин. Прилича на принц Хари.
58
4
 
4
 
! Отговори
Soros Laboratories преди 5 години
Fake news again...
57
3
 
3
 
! Отговори
gorko i na Evropa преди 5 години
...s takova naselenie !!!
56
6
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Чист британец!!!!!Нищо ще прилича на Сомалийски пират.