Подозрителна пратка и до бившия вицепрезидент Джо Байдън

Самоделни взривни устройства бяха изпратени до влиятелни демократи
Обновена: 25 окт 2018 08:24 | 25 окт 2018 08:14,
11
Подозрителна пратка и до бившия вицепрезидент Джо Байдън
Снимка: Reuters

Федералните разследващи се опитват да проследят подозрителна пратка, адресирана до бившия вицепрезидент на САЩ Джо Байдън, предаде Ройтерс, цитирана от БТА.

Пакетът, първоначално изпратен на стария адрес на бившия вицепрезидент в щата Делауер, впоследствие е бил върнат на подателя. Тогава това не предизвикало подозрения, но сега властите се заинтересували от пратката, понеже виждат възможно сходство със случаите на изпратени пакети със самоделни взривни устройства до влиятелни демократи.

По данни на ФБР досега са открити пакети, адресирани до финансиста Джордж Сорос, бившия президент Барак Обама, бившия държавен секретар Хилари Клинтън, бившия директор на ЦРУ Джон Бренан, бившия министър на правосъдието Ерик Холдър.

Пакетът, доставен в редакцията на Си Ен Ен в сградата на Тайм Уорнър в Манхатън, е бил адресиран до Бренан, който често се явява като коментатор по телевизията. Всички пратки са доставени между 22 и 24 октомври.

Представител на правоохранителните органи заяви, че взривните устройства в пратките били натъпкани прах и парчета стъкло. Те били направени от тръба от ПВЦ, дълга около 15 см, облепена с черно тиксо. Всяко устройство имало малка батерия, подобна на тези за часовници.

В туит вчера вечерта ФБР потвърди, че в поща в Лос Анджелис са прехванати още два подозрителни пакета, адресирани до члена на Камарата на представителите Максин Уотърс, които са подобни на вид на другите пет.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


11
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
8
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
И всичко това е отразено в медиите до степен на отвращение , всичко за тези комични бомбички, но затова пък много рядко някой изобщо споменава за ежедневните бомбардировки и геноцид от страна на Сауд в Йемен... Но нали оръжията се купуват от САЩ , Англия и т.н.
7
0
 
6
 
! Отговори
лошо преди 5 години
За втори път в рамките на 14 дни,фондовия пазар в САЩ рухна,идва нова по жестока икономическо финансова криза.
6
0
 
9
 
! Отговори
Хм преди 5 години
Какво е общото между всички тия?Ами слуги са на СО.РОС и са БИВШИ!То и Со.рос вече е бивш властелин на Света.Е,явно не могат да се примирят с актуалния си статут и искат да привлекат внимание.Too late,както се казва.Впрочем и CNN изквичаха,че ги атакуват....Нормално-и те са от същия отбор.
5
5
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Подозрителна пратка от Масква и до бившия вицепрезидент Джо Байдън
4
0
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Демократите си правят постановки.Някой им пратил бомби ама те не гръмнали щото не били бомби.Видите ли и ние страдаме.Кой ще си играе да им прати бомба която няма да се взриви след като в САЩ е по-лесно да си купиш най-далекобойният снайпер да му сложиш оптика която прилича на малък телескоп и да застреляш някой от 2 километра даже няма нужда и да си там в нета продават джаджи за дистанционно стреляне.Смешни са.Антракс няма ли поне като миналия път? И защо ме блокирахте нещастници?
3
0
 
8
 
! Отговори
факт преди 5 години
Я Американците са се събудили от кошмара "демокрация"и разбраха че живеят в диктатура... ....
2
0
 
4
 
! Отговори
Още хумор преди 5 години
нали вече ви съобщиха, че "ПОДОЗРИТЕЛНИТЕ" пратки си останаха сега само ПРАТКИ. Давай днес, вече трета статия от рубриката Задявки в нета. Не можахте да искарате до" викенда".
1
0
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Горе-долу можете да видите кой с кого е свързан, до момента такива пратки са получили Обонго, сем. Клинтън, Байдън, СОРОС...