Тялото на Кашоги разтворено в киселина?

Няма друга причина да не бъдат намерени останките му
27
Тялото на Кашоги разтворено в киселина?
Снимка: Reuters

Тялото на саудитския журналист Джамал Кашоги е било разтворено в киселина или други химикали, след като е било разчленено в консулството на Саудитска Арабия в Истанбул, заяви турски официален представител, цитиран от Асошиейтед прес.

Съветникът на турския президент Реджеп Тайип Ердоган Ясин Актай заяви, че няма друго обяснение защо останките на Кашоги още не са открити един месец след убийството му.

Още по темата

Тази седмица главният прокурор на Истанбул заяви, че Кашоги е бил удушен веднага след влизането си в консулството на 2 октомври, а след това тялото му е било разчленено.

Актай, който е бил приятел на журналиста, заяви, че според него тялото на журналиста е било разчленено, за да може да бъде разтворено с химикали. Той не даде доказателства в подкрепа на твърдението си.

Вчера президентът Ердоган заяви, че заповедта за убийството на Кашоги е била дадена от най-високо ниво от саудитското правителство, отбелязва АП.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


27
Още по темата: Джамал Кашоги
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
25
5
 
2
 
! Отговори
Аре преди 5 години
стига с тоз радикален ислямист,поддръжник на мюсюлманските братя.Квот търсил, туй намерил.Аре баста.
24
0
 
9
 
! Отговори
Saki преди 5 години
Брей тия саудитци по страшни от д-р Лектър и Тексаско клане взети заедно.
23
4
 
5
 
! Отговори
65 преди 5 години
Абе отворковци ,нереализирани химици, никъде не пише в какво са го разтворили-пише ,,в химикали.И се почват раьсъждения,Ще се занимава някой да го ,,топи.Пръво леко се сбили ,после го душили. Айде стига ,на наште мутри от 90-те години да не им беше лесно да влачат хората по пещери,пропасти .Кой ,как може така се справя
22
0
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
То пък със основа по-малко мирише. Нали трябва да се нагрее, а газовете които се отделят да се неутрализират/вкарат в немиризливи съединения. Трябват бидони, маркучи с много добри уплътнения. По-скоро е изнесен в полимерен чувал за трупове и после е разтворен някъде. По-лесно е в промишлена фуражомелка за храна на животните.
21
0
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Който не е бил втори курс в университета ще се наслуша за методи на разтваряне на биологични проби. Уолтър Уайт със флуороводородната киселина в домашни условия стана смешно-нефункционален.Сега ще има изварявания с основа и после за костите киселина,че иначе много газове и трябва да се вкарват през алкалоземна основа,гасена вар например.Нитратите са разтворими,за азотна с пероскид и посне с основа до неутрализация и в канала.Иначе сярна или перхлорна много проблеми със съда,че вигат температур
20
0
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
преди около 10г имаше случай в нашето американско посолство с едно момче от попово , влезе и никога не излезе а приятелите му го чакали отшън , просто се изпари
19
1
 
19
 
! Отговори
kiro преди 5 години
Всичко заметоха, край, турците от време на време коментират още, но случая не е на дневен ред с медии и политици.Санкции?Отзовани посланици?Не знаел краля и принц-чо... айде бе, в този тип дикатури не могат и да пр*днат без разрешение на Височайшия.Същото е и при нас. Мислите ли че без личното разрешение на Боци може някой да спечели търг за магистралаи или ремонт на изтребители? Да бе... когато цъфнат налъмите.Саудитците си платиха и край. Направете си извода сами за "демокрациите"...
18
4
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Човешкото тяло не може да се разтвори в киселина, защото съдържа хидрооксилни метагрупи.Може да се разтвори единствено в основа.Прочетете малко химия преди да пишете глупости.
17
11
 
2
 
! Отговори
месара преди 5 години
е хайде стига с този кашоги, ние тук да не би да си нямаме проблеми за решаване!
16
4
 
2
 
! Отговори
Burzum преди 5 години
Основа!
15
0
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
От това, което прочетох излиза че е бил Тюркофил ?
14
0
 
19
 
! Отговори
сега преди 5 години
Това е сериозна тема,това убийство е скандално и трябва да се накаже СА,колкото по жестоко толкова по добре за всички...
13
4
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До 8Човешкото тяло няма как да се разтвори в киселина...............Пробвай със себе си !
12
11
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Мисля че товао е блъф. Жив си е и живее на някой остров с цял харем манекенки и фолк певачки.
11
5
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Според мен е напуснал с Летящата чиния на Доган.
10
4
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Ама Путин не е ли виновен и тука ?Как може.
9
10
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Според мен е бил смлян на кайма и е бил изнесен на пакетчета по 250 грама.Нищо чудно и да е бил пуснат в търговската мрежа на Тикволандия.
8
13
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Човешкото тяло няма как да се разтвори в киселина.Все пак не живеем във вековете на алхимията.
7
3
 
22
 
! Отговори
Боце преди 5 години
H2SO4 при овъгляването на живата тъкан ще осмърди всичко наоколо и няма да се отмирише дълго време. Това го знае всеки съдебен лекар и криминалист. Г-да журналисти, не се правете на Шерлок Холмс, ставате смешни. Не се използва сярна к-на, а NaOH, която не мирише. И това го знаят криминалистите. Тялото е заровено, но няма желаещи да го открият. Залогът са много милиарди долари за оръжейни поръчки, а парите не миришат.
6
4
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Твърде възможно е да е бил убит и по личното нареждане на Тръмп.МОСАД също са в играта.