Японски министър: Не докосвал PC, а бори киберсигурността

Никой хакер не може да открадне информация от него!
15 ное 2018 15:00, Елка Василева
10
Японски министър: Не докосвал PC, а бори киберсигурността
Йошитака Сакурада. Снимка: архив, Reuters

Японският министър, чийто ресор е киберсигурността и подготовката на Олимпийските игри в Токио през 2020 г. , даде тази сутрин на опозицията повод за усмивки, примесени с опасения - призна, че никога не е използвал компютър в професионалния си живот, съобщиха Франс прес и Ройтерс.

Шейсет и осемгодишният Йошитака Сакурада бе назначен от Шиндзо Абе миналия месец, без преди да е заемал правителствен пост, макар че е от 18 години в парламента, отбелязва Ройтерс.

На заседание на парламентарна комисия в сряда в отговор на въпрос той заяви: "От 25-годишна възраст винаги съм прибягвал до помощта на мои служители или секретари, тъй че никога не съм използвал компютър".

"Невероятно е човек, който не е работил с компютър, да отговаря за политиката в информационната сигурност", коментира публично Масато Имаи, депутат от опозицията.

Изявлението на министъра предизвика вълна от критики и саркастични забележки в социалните мрежи, отбелязва Франс прес. "От тоя министър Сакурада никой хакер не може да открадне никаква информация. Може би това е най-добрата защита", иронизира потребител на интернет.

Прочул се и с други гафове, Сакурада влезе в правителството при министерска рокада, с която премиерът Шиндзо Абе целеше да запази баланса между фракциите в своята Либерално-демократическа партия, пише БТА.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


10
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
10
0
 
1
 
! Отговори
QN BBQN преди 5 години
У нас "експертите" по киберсигурност и хибридна война разбират повече от компоти отколкото от компютри.
9
1
 
2
 
! Отговори
Суджук-мастер преди 5 години
До ВинетуРазликата е в суджука ! Нашето чудо притежава тонове сджук а нещастното японче , дали има 2кила , дали не !
8
2
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До 6Има си човек, който у носи телефона...
7
1
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
оставете японците, това са хора с огромно трудолюбие, чувство за чест и достойнство, какво липсва на нашите политици. кой от нашите министри разбира от материята, за която е назначен да отговаря? Министър на здравеопазването ни е финансист. Министър на строителството - специалистка по топлотехника, външната министърка Захариева пък е специалист по всичко явно.., преди нея пък за Лиляна да не говорим... За министър председателя ни пък по-добре да замълчим.. Тъй че да си гледаме в нашия двор
6
4
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Знам, че е важно, но не е толкова министърът да е специалист, колкото хората, с които се обгражда и са на ключови постове, няма как да знаеш всичко, за това е екипът ти. Иначе да - голям смях. Пък и могат да си водят всичко на хартия, допреди 30 години как беше? :-) А дали носи още телефон с бутончета, това ми е интересно?
5
0
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
ние имаме министри недокосвали книга :)
4
2
 
16
 
! Отговори
House M.D. преди 5 години
И Дървото е агроном по образование, но е шеф на "Компютърни престъпления" в Главна Дирекция за Борба с Обикновения Потребител.
3
2
 
22
 
! Отговори
Винету преди 5 години
И каква е разликата, и ние си имаме един с една прочетена книга през живота си, ама си го траем трети мандат и на никого не сме казали.
2
1
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Ако се намерят още 30тина като него и с много остри катани направо да заповядат в българския парламент с най - огромния до сега ИМУНИТЕТ!
1
2
 
16
 
! Отговори
Ха-ха преди 5 години
Значи не е само нашата евродепутатка дето ще цифровизира Европа :)