Путин и Ердоган дадоха старт на "Турски поток". Къде сме ние?

Руският газ ще задоволява нуждите на 15 млн. домакинства
Обновена: 21 ное 2018 21:56 | 21 ное 2018 21:30,
85

Руският президент Владимир Путин и турският му колега Реджеп Ердоган откриха преди броени дни първата морска тръба от газопровода "Турски поток" на церемония в Истанбул. По думите на Путин проектът ще помогне за развитието на целия черноморски регион.

Руската компания "Газпром" започна строителството на морския участък от тръбата през май 2017 година. Той минава по дъното на Черно море до крайбрежието на Турция.

Още по темата

От там газопроводът ще се разклони на две. Първата тръба е за турския пазар, а втората ще доставя газ за Южна и Югоизточна Европа. Предвижда се доставките да започнат от първи януари 2020 година.

Бившият генерален консул на България в Одрин Георги Димов припомни, че този проект първоначално бе предложен на нашата страна под името "Южен поток", но той така и не бе реализиран.

"Идеята е руският природен газ да задоволява нуждите на 15 милиона турски домакинства. Ще има и транспортиране на този газ до Европа. Нас ни интересува пък откъде ще минава този газопровод към Европа", обясни той пред Bulgaria ON AIR.

Международният експерт е категоричен, че в момента отношенията между Ердоган и Борисов са доста топли, но реално голямата дума откъде да мине тръбата за Европа е именно на Москва.

"Отношенията между Русия и Турция постоянно се променят. Двете страни имат доста допирни точки, защото постоянно биват критикувани от Западна Европа. Това определено ги обединява", сигурен е Димов.

На 3-и ноември всъщност се отбелязаха 16 години от управлението на Реджеп Ердоган в Турция. Според бившия консул в Одрин нещата в южната ни съседка са се влошили: "В момента в Турция обществото е ангажирано с политическия ислям. Има доста голямо разслоение в обществото".
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


85
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
13
3
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Борисов: Ако не ни бяха спретнали пуча, Южен поток вече щеше да се строи. Кой му е претнал пуча на тоя само да не казва, че е от Москва?
12
24
 
4
 
! Отговори
ХА,ХА,ХА НЕ НАМ... преди 5 години
РУСНАЦИТЕ ОТКРИТО СИ ПРИЗНАВАХА , ЧЕ СЛЕД ПОСТРОЯВАНЕТО НА ЮЖЕН ПОТОК" ЩЕ ВКАРАТ В БЪЛГАРИЯ , ВОЙСКИТЕ НА " СПЕЦНАЗ"--ЗА "ОХРАНА НА ГАЗОПРОВОДА"!!!А , ТОВА ОЗНАЧАВА САМО ЕДНО: НОВА---РУСКА ОКУПАЦИЯ НА БЪЛГАРИЯ!СЛАВА НА МАККЕЙН!!!СЛАВА НА САЩ!!!
11
3
 
12
 
! Отговори
Осман преди 5 години
Бре, голямо приятелство изкараха тия двамата. Голяма любов голямо нещо. А честата поява на руския правителствен говорител Дмитрий Песков по турските телевизии е черешката на тортата. Песков владее турския по добре от мен. Изгледах едно половин часово интервю с Песков и не можах да повярвам, че е руснак. Говори без никакъв акцент. В КГБ са имали добри преподаватели.
10
5
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Борисов си мислеше, че го е набил на руснаците, а то се оказа, че го е набил на нас само от транзит щяхме да прибираме стотици милиони евро ежегодно да не говорим за икономическите и геостратегически ползи.
9
21
 
6
 
! Отговори
ХА,ХА,ХА,...НЕ НАМ.. преди 5 години
НЯМАШЕ ДА ИМА НИКАКЪВ "ЮЖЕН ПОТОК" НИТО ПАРИ ЗА ГАЗА ОТ РУСКА СТРАНА , ЗАЩОТО СЛЕД НЯКОЯ И ДРУГА ГОДИНА , БЪЛГАРСКИТЕ КОМУНИСТИ , ЩЯХА ДА ХАРИЖАТ ГАЗОПРОВОДА НА РУСИЯ ...В ЗНАК НА "ОБИЧ И ПРИЗНАТЕЛНОСТ"!!!ЗАЕМЕ ГИ ПРЕКРАСНО ТИЯ ПИЕСКИ-- С Т.Н. "БРАТСКА ОБИЧ" ОТ КОЯТО ПОСЛЕ НИ БОЛИ ***!
8
5
 
29
 
! Отговори
**** преди 5 години
Ние сме наврени в Г..Ъ на географията,хората видяха,че на нас не може да се разчита.
7
2
 
27
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Къде сме ние ли. Ами под моркова на сенкя.
6
23
 
5
 
! Отговори
Да се свети името преди 5 години
На МакКейн че ни отърва от руско енергийни робство!Амин!
5
4
 
31
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Къде сме ние питайте Боко, който се хвалеше как спрял проекта докато си мислеше, че ще извлече дивиденти после се оказа, че сме загубили милиарди и сега друго говори.
4
18
 
5
 
! Отговори
Боли ме чепа преди 5 години
За бившите ни поробителки рассия и туркияАз съм ба дърва , тръбите им не ме топлят
3
7
 
34
 
! Отговори
евродебил преди 5 години
Тръбата щеше да минава през България, ама нашите евро атлантически ,,приятели'' не ни разрешиха. А нашите управници донесоха от девет дерета вода само и само да доказват колко сме щели да загубим, ако проекта се изпълни. Сега подсмърчаме и се молим поне малка част от трасето да мине през наша територия.
2
21
 
6
 
! Отговори
ХА,ХА,ХААААААААА.... преди 5 години
НИЕ СМЕ ЗАД ЕРДОГАН!!!КОЕТО ОЗНАЧАВА , ЧЕ НИКОГА НЯМА ДА СТУДУВАМЕ И ГЛАДУВАМЕ И ДА МИЗЕРУВАМЕ КАТО ПРИ СОЦ-а!!!СЛАВА НА КОМШИЯТА !!!С КОМШУЛУКА СМЕ ВИНАГИ НА СПОЛУКА!
1
17
 
6
 
! Отговори
Наблюдател преди 5 години
Много противно име на потока.