Архивите говорят... За нацистките войници, облечени в рокли

Защо бойци на Вермахта са обличали дамски дрехи?
28 ное 2018 21:32,
43

В нацистка Германия хомосексуалните взаимоотношения са били престъпление, но за войниците правилата са различни.

Художникът и фотограф Мартин Даман се натъква на серия фотографии с войници от нацистката армия, облечени с дамски дрехи.

"Изведнъж ги виждаме в друга, съвсем неочаквана светлина. Виждаме някаква нежност, някаква сантименталност", казва художникът пред Deutsche welle.

Той колекционира албуми със снимки от различни войни. През ръцете му са минали хиляди снимки, като част от тях е публикувал в своя книга.

Твърди, че от всяка война може да се намерят подобни снимки, но особено много такива кадри има в колекциите от Втората световна война с нацистки войници.

Каква е причината? Нима карнавалните традиции на германците или сексуалната култура в нацистка Германия е била неочаквано либерална?

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


43
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
8
6
 
12
 
! Отговори
Някакъв процент от преди 5 години
хората са хомосексуални. Това е факт. Някои от мъжете на тези снимки може би наистина са били такива.Предполагам, че повечето от младите мъже, снимали се облечени в женски дрехи, са правили това за забавление. Ние не знаем колко от тези снимки са били направени по времето на самодейни художествени представления, с които войниците са се забавлявали.Припомням също и множеството фотографии от онова време, на които приятелките на немски военни позират, облечени в униформите на гаджетата си.
7
5
 
19
 
! Отговори
АнонимеН преди 5 години
ЧОВЕШКИЯ ОРГАНИЗЪМ Е УСТРОЕН ДА СЕ ПРИСПОСОБЯВА!!ЖИВЕЕЛИ СА ВЪВ ВРЕМЕНА НА ПЪЛНА ЛУДОСТ! НАПЪЛНО ЛОГИЧНО Е ДА СЕ ДЪРЖАТ КАТО ЛУДИ!ТЕЗИ ХОРА СА УМИРАЛИ ОТ ВЪТРЕ ЦЯЛАТА ИМ ЦЕННОСТНА СИСТЕМА Е БИЛА МЪРТВА НЯМА ТАБУТА И ЗАДРЪЖКИ ПО ВРЕМЕ НА ВОЙНА ИМА САМО ХАОС, ПЪРВИЧНА ПРОСТОТИЯ И ЯРОСТ(ГНЕВЕН АМОК).
6
14
 
13
 
! Отговори
шматка преди 5 години
Подражава ли са на Вожда си
5
1
 
8
 
! Отговори
АнонимеН преди 5 години
ТОВА НЕ СА КОПНЕЖИ ТОВА Е ЧИСТА ЛУДОСТ!!!РАДВАМ СЕ, ЧЕ НЕ ЖИВЕЯ В СТРАНА В КОЯТО СЕ ВОДИ ВОЙНА! ВОЙНАТА ЯВНО Е ЛУДОСТ!
4
10
 
14
 
! Отговори
Бай Оня преди 5 години
Забавлявали се хората, какво толкова, войната е ужасна трагедия и касапница, смъртта те чака всеки миг, просто им превърта чивията, както се казва. Например кючекът е възникнал в яничерските казарми, и са го изпълнявали "млади войници" облечени в женски дрехи, които сигурно са ги и по-е-ба-вали според турските традиции! А за престъпленията във войната, айде, ония другите анките и съветските главорези не са били по-различни, също са били много брутални, дори и в България са изнасилвали и убивали.
3
7
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Измишльотините на Дойче Геле...
2
3
 
10
 
! Отговори
ами преди 5 години
Да,бе,да,то униформата им е била такава-рокли....какво се опитват да ни убедят.................
1
2
 
29
 
! Отговори
АнонимеН преди 5 години
ПЪЛНИ ГЛУПОСТИ!!!ПО ВРЕМЕ НА ВОЙНА ПОЛОЖЕНИЕТО Е 10 ПЪТИ ПО-ЗЛЕ И ОТ ТОВА В ЗАТВОРА!!!ЧОВЕК ДЕГРАДИРА ПО ВРЕМЕ НА ВОЙНА ТО СА ИЗНАСИЛВАНИЯ ТО СА ЗВЕРСТВА !ОБЛИЧАЛИ СА СЕ В ЖЕНСКИ ДРЕХИ НЕ ЩОТО СА БИЛИ ОБРАТНИ А ЩОТО СА ИЗПЕРКВАЛИ ОТ ЛУДОСТТА КОЯТО ГИ Е ЗАОБИКАЛЯЛА!ПО ВРЕМЕ НА ВОЙНА МОЖЕ ДА ВИДИТЕ ВСИЧКО А НОРМАЛНИ ХОРА НАПЪЛНО СА СЕ ПОБЪРКВАЛИ!