USA военни кораби преминали през Тайванския проток

Това е третата по рода си военна операция тази година
29 ное 2018 07:30, Анисия Иванова
13
USA военни кораби преминали през Тайванския проток
Архив: Reuters

Два американски военни кораба са преминали през Тайванския проток вчера, предаде Ройтерс, като се позова на изявление на Тихоокеанския флот на САЩ.

Това е третата по рода си операция тази година. Такива преминавания на американски военни кораби през този стратегически морски път зачестяват въпреки недоволството на Китай, отбелязва Ройтерс.

Новата операция в демонстрация на сила поражда риск от засилване на напрежението с Китай, но по всяка вероятност ще бъде изтълкувана от Тайван като знак за подкрепа от страна на Съединените щати на президента Доналд Тръмп.

"Преминаването на корабите през Тайванския проток показва ангажимента на САЩ за един свободен и отворен Индийско-тихоокеански (регион)", даде да се разбере американският Тихоокеански флот.

Той подчерта, че "американските военноморски сили ще продължат да летят, плават и оперират навсякъде, където международното право позволява".(БТА)

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


13
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
7
0
 
4
 
! Отговори
Едо преди 5 години
ВЯРНО ЛИ Е, ЧЕ НА 12 АПРИЛ 2014 НАД ,,ДОНАЛД КУК" ПРЕЛЕТЯЛО ЕДНО СТАРО РУСКО КОРИТО СУ 24 И ЦЯЛАТА МУ СЪВЪРШЕНА ЕЛЕКТРОНИКА ОТКАЗАЛА! РАЗПРАВЯТ, ЧЕ ПОСЛЕДВАЛА ГОЛЯМА ПАНИКА НА НАЙ-МОДЕРНИЯ ВОЕНЕН ПАРАХОД НА АМЕРИКА! А ПО-ОБИКНОВЕНИТЕ АМЕРИКАНСКИ МОРЯЦИ ИЗРАЗИЛИ ГОЛЯМАТА СИ ЗАГРИЖЕНОСТ ПРЕД СВОИТЕ РОДНИНИ И БЛИЗКИ, ЗА БЪДЕЩЕТО СИ НА АМЕРИКАНСКИ МОРЯЦИ! ОПЛАКАЛИ СЕ, ЧЕ СТАРОТО РУСКО КОРИТО Е ДЕЙСТВАЛО НЕПРОФЕСИОНАЛНО! ЛИЧНО НА МЕН, ТАЗИ НОВЕЛА МИ ЗВУЧИ, КАТО ,,ПРИКАЗКИ ОТ 1001 НОЩ"!
6
2
 
9
 
! Отговори
Бъз преди 5 години
До 8Попитайте Мексико от къде САЩ се сдобият с южните щати?
5
2
 
11
 
! Отговори
Поп Андрей преди 5 години
До гурбетчийски поздравТъй, тъй, много сте прав ваша милост. Само, че едни се наакаха в Черно море, ама кои бяха, не помня.................
4
1
 
20
 
! Отговори
ММ преди 5 години
До АнонименНе е нужно да окупират, достатъчно им е да разрушават. Ливан, Югославия, Ирак, Либия и още повече от 100 локални конфликта с участие на американската държава, чиито интереси се простират по всички кътчета на Земята. Само разруха! И много, много разходи за оръжия. Въдворяване на "американска демокрация" със сила.
3
13
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До 2Та кой, че не стана много ясно? :) Какво е окупирала САЩ, че не мога да се сетя?
2
1
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Цитат: ...ще бъде изтълкувана от Тайван като знак за подкрепа от страна на Съединените щати на президента Доналд Тръмп.*Не разбрах как САЩ ще подкрепи президента си, с това преминаване на кораби там, ... според Тайван (Република Китай)!
1
2
 
22
 
! Отговори
Бай Петко преди 5 години
Ако им стискаше на американците щяха да минат през керченския залив ,а не да ми се правят на мъже пред китайците