"Жълтите жилетки" не се шегуват, подпалиха сграда

Автомат пък е бил откраднат от полицейска кола на протеста
71
"Жълтите жилетки" не се шегуват, подпалиха сграда
Снимка: Reuters

Най-малко 19 метростанции в центъра на Париж бяха затворени днес на фона на ескалацията на протестите на т. нар. "жълти жилетки", предаде Ройтерс, като се позова на телевизия Бе Еф Ем.

Още по темата

С падането на нощта демонстрантите, които протестират срещу поскъпването на живота, влязоха в ожесточени сблъсъци с полицията във френската столица.

Сред затворените метростанции са "Етоал", която излиза на булевард "Шанз Елизе", "Опера" и "Бастилия".

Демонстрантите подпалиха сграда близо до Триумфалната арка, съобщи очевидец.

Автомат пък е бил откраднат от полицейски автомобил, казаха полицейски източници.

Много магазини в центъра на Париж, сред които "Галери Лафайет" и "Прентан", затвориха заради размириците.
По-рано днес френската полиция съобщи за най-малко 65 ранени, включително 11 полицаи, при бурните протести в столицата. Арестувани са над 140 човека.

Междувременно няколкостотин души протестираха в Париж днес срещу поскъпването на университетските такси за студенти от държави извън Европа, предаде Франс прес.

Според демонстрантите това е дискриминация, която ще лиши от достъп до образование онези чуждестранни студенти, които имат най-малки възможности.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


71
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
58
0
 
0
 
! Отговори
Роб без Пиер преди 5 години
Докарайте Гилотината!
57
1
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До Анонимен 51Защо не одобряваш агресия за каквото и да е протестиране. Защо? Ами ако ти си протестиращ и никой не те чува, а прави живота ти все по труден. Какво, ще му викаш - мерси, така ли?
56
3
 
8
 
! Отговори
123 преди 5 години
Баболизеца вкарва ше-беци от Африка и натоварва белите хора в Франция да работят за социалните на ***.
55
2
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Във Франция мрежовите *** не наричат протестиращите за социална справедливост: ***, комунисти, путинисти. Не ги пращат в Русия и Северна Корея. За това през какъвто и ад да минат във Франция пак ще са по-добре от нас. Защото човешкия интерес, общочовешкия стои над интереса на няколко мафиотски лобиста и робовладелеца.
54
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
НАПРЕД, КЪМ БРЮКСЕЛ!
53
2
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Проблема на запада и ЕС е, че е допуснал еврейските финансови кланове до върха на икономиката и финансите. Допусна ли са през 1908 г. да се създаде ФЕД в САЩ й да започне налагането на безналичните пари и дълговата икономика. Допуснаха да се създаде Юдео-масонското, комунистическо изчадие СССР чиято сянка още тегне над Европа. Допуснаха Хитлер да даде козове на еврейте с които те все още изнудват света. Допуснаха неолиберастите да унищожат християнските консервативни ценности на ЕС.
52
1
 
7
 
! Отговори
Ало преди 5 години
Бензина пада, а цените растат ко става.
51
3
 
11
 
! Отговори
Режимът на Макрон преди 5 години
Режимът на Макрон (поставен и управляван от Берлин) премина червената линия - използва химическо оръжие срещу собствения си народ! Бойкот на френската козметика и сирена- миришещи на сълзотворен газ!
50
2
 
16
 
! Отговори
жана д арк преди 5 години
започна великата буржоазна френска революция
49
14
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Съветската пета колона извърши погроми в Париж.
48
4
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Макрон да се поучи малко от Баце на политика - една счупена глава и айде на избори. Само, че за разлика от Баце, Макрон няма да го изберат пак, защото за разлика от българите, французите не страдат от Стокхолмския синдром...
47
14
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До bolbovАми там имаше всякакви знамена и комунисти и на фашисти и жълти,явно това е спуснато отнякъде,но не знамената са важи,те може и да са фалшиви,а кой организира и каква е крайната цел с този протест.Аз не одобрявам агресия,без значение за какво протестират.
46
8
 
22
 
! Отговори
ДА СЕ ВДИГНЕМ преди 5 години
срешу 300-годишната евреиска тирания !да унищожим лихварския кошмар в който ни вкараха евреите 1да унищожим евреиските центарлни банки и еврейските корпорации !да бъдем свободни отново а не роби на ереите !!!
45
6
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Сирия, Израел, Украйна, Русия, Франция... Гласете се, пичове. Почва се.
44
12
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Артиста Макрон ще си ходи ,сменят го с протести!ДА това на улицата са граждани ,но подстрекателите НЕ СА !Тоя филм сме го гледали преди 30 години,не вярвайте на всичко което гледате.
43
2
 
3
 
! Отговори
Demokracia преди 5 години
De da bqhme kato tqh da 4upat I rushat no imat iconomi4eska baza, a v BG koga shte gi stignem po iconomi4eski rust tova trqbva da se otrazqva plusa a ne minusa za da se dava primer na horata koito imat internet v BG da vlogat energiata s koqto razpolagat v pazarnite otrasli v koito moge da se spe4eli s I ot Francia.
42
4
 
21
 
! Отговори
Име преди 5 години
нека си припомним, че макрон не бе избран, а назначен,чрез поредната изборна манипулация, както стана с кметицата на кьолн, която обвини жените, че не си отваряли краката пред бедните "бежанци"... но тогава никоя ме тоо организация не протестира. странно, нали? а идеята за европейска армия изобщо не е негова! но вие как си представяте една европейска армия? нещо като фронтекс? нпо от хора, които наместо да бранят границите са включени в трансакциите с хора през граници?
41
16
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Макарон поиска Европейска армия и ЦРУ му спретнаха цветна революция. Всяка цветна революция има обединяващ елемент, по това с е познават. Тая е на жълтите жилетки. Преди бяха на розите, на чадърите, на кой не скача е червен и така нататък. Абе ЦРУ си знае работата. Перфектни са , а и сега имат за оръжие мощта на социалните мрежи.
40
5
 
25
 
! Отговори
Име преди 5 години
не е цената на бензина поводът за протестите, а нивото на живота, което постоянно спада благодарение на поредния еврейски експеримент на живо (ин лифе) с хората. глобализъма на третополовите неолиберал джендъристи няма да го бъде! колкото и усилия да полагат наследниците на комсомолката на хонекер - меркел и макрон-отрочето на синдериона..бракът се разпадна!
39
3
 
30
 
! Отговори
тонката преди 5 години
Това ако беше ***, щеше да си мишкува вкъщи и да се успокоява с 'той бензина се определя от международните пазари, нашите нещо не могат да направят, дай да лягаме, че утре в пет и половина ставам за работа ". Робът си е роб, дори и някой инцидентно да му подари свободата