Над 200 задържани при протестите в Париж отиват на съд

Макрон не обсъждал въвеждане на извънредно положение
2 дек 2018 21:50, Анисия Иванова
51
Над 200 задържани при протестите в Париж отиват на съд
Снимка: БТА

Над 200 задържани при вчерашните демонстрации в Париж ще застанат пред съда. Това заяви днес министърът на правосъдието Никол Белубе, цитирана от ТАСС и Франс прес.
По думите й делата на около две трети от оставените в ареста 372 души ще бъдат разгледани от съда. Наказанията за криминални действия ще бъдат доста строги, подчерта Балубе.

Още по темата

По-рано полицията съобщи, че 378 демонстранти са оставени в ареста от задържаните общо 412 души.

От 17 ноември във Франция се организират масови протести срещу повишаването на еко данъка за горивата, участниците в които носят жълти светлоотразяващи жилетки. Тази и миналата събота демонстрациите преминаха в мащабни безредици. 

Френският президент Еманюел Макрон не е обсъдил на срещата си днес с ключови министри от правителството евентуалното въвеждане на извънредно положение след съпътстваните от насилие и размирици протести в столицата Париж вчера, предаде Ройтерс, като се позова на източник от Елисейския дворец.

На заседанието е била дискутирана адаптацията на силите за сигурност за бъдещи протести.

Френският президент е поискал от премиера Едуар Филип да се срещне с ръководителите на парламентарно представените политически партии в страната и с представители на протестното движение срещу поскъпването на горивата, т. нар. "жълти жилетки", съобщи ТАСС, цитирайки администрацията на Макрон. Дати за срещите не бяха посочени.

(БТА)

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


51
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
15
14
 
5
 
! Отговори
До всички преди 5 години
Явно много от вас не са запознати и недоумяват защо има задържани протестиращи. Нека да ви помоля да правите разлика между протестиращи и вандали.На протеста освен всички протестиращи, които бяха към 5000, 1000 от тях, а може би и повече изобщо не бяха отишли да протестират.Тези лица са отишли, за да чупят всичко, което видят около тях и да всяват разруха.За справка, потърсете просто как изглежда Триумфалната арка след вчера.Казва ви го човек,който живее във Франция и следеше цял ден какво става
14
11
 
4
 
! Отговори
До 14 преди 5 години
Беше ли роден по време на Тачър и миньорите? Повече от година продължи протестната стачка И какъв беше резултата.Загуби една прослойка/ стачкуващиге/,спечели държавата .ИЗВОД-Не винаги това което ти се иска,става!Ако си малък не си чувал и виждал ,,Желязната лейди"
13
11
 
3
 
! Отговори
Бон-бон! преди 5 години
Френската полиция не си поплюва. Върши си добре работата. Нште да вземат пример!
12
15
 
1
 
! Отговори
Стилист преди 5 години
След грозните жълти жилетки, стилно затворническо райе по парижка мода. Одобрявам.
11
1
 
18
 
! Отговори
До 6 преди 5 години
Не само французите целит западен свят си протестирал и стачкувал от как свят светува.При нас това беше абсолютно забранено и наказуемо и за това се мъчим да си наваксаме за щяло и нещяло.За това рядко протестите са смислени и успешни Особенно тия с по 40-50 души които не могат.да кажат какво точно искат.
10
2
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Колкото повече задържат толкова повече ще се увеличават протестиращите.За да се откажат хората да протестират трябва правителстовото да изпълни исканията им или да подаде оставка.
9
10
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
И тука трябва.Какво значи протестиращи и ,,народа"45 години нямаше нито един протест,сега нали е слободия всякакви лум.пени си развяват байряка.Хайде да отворят пак,,приемната" на Московска 5.Там лесно приемаха,ама трудно пускаха.А някои не излизаха.Протест ли ???
8
4
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Къде е пияниста да им посвири малко, беше дошъл на Гези парк да успокоява протестиращите.
7
8
 
9
 
! Отговори
Факт! преди 5 години
Французите никакви не са освен страхливи смешници клякащи под немският диктат за трети път.Пред нас ни се правят на голяма работа по посолствата ни се смееха а на немците не смеят гък да кажат.А *** на нас за немците не ни пука поне на мен.Айнцу ЦваЙнцу ДРЪН.
6
3
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До Анонимен 2Французите знаят как да протестират а ние българите искаме разрешение за протест
5
4
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До няколко месеца Макрон ще подаде оставка.
4
2
 
23
 
! Отговори
РЕВОЛЮЦИЯ преди 5 години
Властта ще мачка народа до време. Скоро народа ще изхвърли и съди властта!Да живее Революцията! Свобода на ХОРАТА! Долу банките и капиталистическата олигархия!
3
2
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Ако бяха същите в Сирия, вече да са ги подкрепили като бунтовници срещу режима и да са им раздали заплати и оръжие на сирийските демократични сили.
2
11
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Поне 20 на гилотината, останалите по 10-15 години каторга във Френска Гвиана. Французите трябва да знаят: демокрацията трае 2 седмици. После има бой.
1
3
 
37
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Как така в демократична Европа ще хвърлят протестиращи в затвора? Нали това само Ердоган го правеше бе демократи?