На разходка в Кения, а те погват с мачете... Какво ще направите?

Семейство изведнъж попада в сцена от ужасяващ трилър
Обновена: 7 дек 2018 07:32 | 6 дек 2018 21:45, Нели Христова
47
На разходка в Кения, а те погват с мачете... Какво ще направите?
Снимка: YouTube

Представете си, че сте герои от трилър, които пътуват по изоставен, черен път през пустинята. Изведнъж пред очите ви се появява друг автомобил, който е нападнат от група мъже. Обирджиите се разсейват, когато виждат колата ви, жертвата бяга и в този момент вие сте новата цел. Те тръгват към вас, размахвайки огромни мачета. Какво бихте направили?

В случая на Брайън Суенсън и съпругата му обаче не става дума за сцена от кино шедьовър, а за реалния живот.

Двамата американци се местят да живеят в Кения преди три години. На 30 ноември те пътуват по прашен черен път, когато иззад завоя се появява бял ван. Зад него стоят трима маскирани мъже, които се опитват да го оберат.

Когато "Тойота"-та на семейство Суенсън се приближава, изпадналият в паника шофьор на другото превозно средство се възползва от момента и натиска газта.

Оставайки без своята плячка, тримата бандити тръгват към колата на Брайън размахвайки огромни мачета.

Светкавично, мъжът превключва скоростния лост и започва да кара назад. Обирджиите обаче го настигат. В този момент, мъжът също яростно натиска газта и започва да лети напред по ужасния път.

На първи декември Брайън публикува видео от инцидента. На него може да се чуе, как съпругата му го пита: "Още ли са зад нас?" с треперещ глас. А малко след това проехтяват и изстрели.

"Нашата физическа подготовка може и да ни помогне в живота, но понякога нещата се случват толкова бързо, че можеш да благодариш единствено на Бог и неговото милосърдие", пише Брайън.

"Мъжът вляво имаше пистолет. За щастие не успя да го изкара навреме. Избрали са точно този район, защото пътят е много лош, но за щастие нашата кола е висока. А и съм щастлив, че съществува ръчната скоростна кутия.  - разказва още мъжът. - Точно преди да стигнем до обирджиите, подминахме двама полицаи, които вървяха пеша. Изстрелите, които чувате са всъщност властите, които се намесиха. За щастие се махнахме от там, преди прехвърчането на куршуми".


47
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
36
1
 
2
 
! Отговори
до Лора преди 3 месеца
И в България всеки бял е мишена на тия които не дават да се пише лошо за тях защото е дискриминация.
35
0
 
4
 
! Отговори
Лора преди 3 месеца
Това е класика. Всеки бял и богат човек в Кения знае, че е мишена за бедните черни хора. Белите знаят къде могат да ходят и къде не. Все пак това е страната на кенийците, не на брайъновците, нали така. Ще трябва да се съобразява с местното население. Брайън да се е движил по нормалните пътища. Не е толкова страшно. Взимат ти това онова и си тръгват. Кенийците са миролюбиви. Южноафриканците са лоши. Те убиват. Толкова е хубава Африка. Въпреки всичко, пак ще се върна там някой ден.
34
2
 
3
 
! Отговори
Жоро преди 3 месеца
Каква Кения! Случи ми се в София през Май дойдоха в гаража ми 2ма с предложение да ми правят покрива за 120 лв. после дойдоха още 4ма име изнудиха да им дам 3800 лв.!
Чувствах се напълно безсилен бях наясно, че ако използвам сила срещу тях отивам в затвора и ще плащам много повече от това. Най малкото щяха да ми направят мръсно както заплашваха. МВР написа преписка до Прокуратура а те ми отговориха с писмо, че няма престъпление! Те си искали Аз съм давал. Никоя медия не пожела да публикува това.
33
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
Можете да си стоите в Европа, но ако пуснете на този континент пришълци от земите на шебеците, файда няма.
Всеки да си обитава земята, която му е дал Господ и да си изгради там общество по свой вкус. Никой не е длъжен на никого - да го приеме, да се съобразява с "културните му традиции", пък и да го хрантути даром.
32
1
 
4
 
! Отговори
Какво да направите? преди 3 месеца
Стойте си в Европа и гледайте екзотичните, но дивашки страни само на филм.
31
0
 
4
 
! Отговори
Димов преди 3 месеца
В училище в часовете по физическо трябва да се тренира самоотбрана, закото е важна в живота, а не да се губи времето на младежите.
30
0
 
6
 
! Отговори
Констатация преди 3 месеца
Африка е опасно място. Моя приятелка испанка отиде на екскурзия в Нигерия и хвана малария. За две седмици я отнесе ... Бог да я прости!
29
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
В САЩ МОЖЕ ДА ТИ СЕ СЛУЧИ СЪЩОТО
28
1
 
15
 
! Отговори
Очевидно преди 3 месеца
Така ще изглежда Европа след 200 години.
27
0
 
6
 
! Отговори
Кагато си глупав преди 3 месеца
*** глупаците - да отидат да живеят при животните...
26
0
 
13
 
! Отговори
Факт преди 3 месеца
В България,ако се защитиш,ще получиш по-голяма присъда,отколкото нападателя ако те убие!Отделно кръвнината.Но пък е напълно логично-доходите на съдебната власт пряко зависят от контингента и трябва да го пазят!Хотели със скромна заплата от 3 до 5000 не се строят!
25
0
 
15
 
! Отговори
Бай Гроздан преди 3 месеца
Взимането на правилно и бързо решение в подобна ситуация е много трудно. Тон и половина желязо е винаги по-страшно и по-опасно от 1 мачете, но повечето нормални хора не биха прегазили *** с мачетето преди да са обмислили много сериозно ситуацията, за което нямаш необходимото време.. Ако пък извади пистолет става още по-неприятно... Дали ще стреля, дали няма да стреля, дали да пробваш да бягаш с колата или да го прегазиш.. Дано на никой не му се налага да изпада в подобни дилеми..
24
0
 
12
 
! Отговори
Патладжани преди 3 месеца
Или вадя пистолета и ги правя на кьополу. Или давам газ, опитвайки да уцеля колкото се може повече от тях...
23
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
Тва може и в България да се случи с някоя разярена мутроМаймуна. Хубаво ще е да имаш патлак и директно го светваш както е до прозореца, да си знае.
22
0
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
Спирам, давам на задна и после отивам да си мия гумите на колата и да сложа новата ми придобивка - африканското мачете във витрината ми с трофеи :))
21
0
 
22
 
! Отговори
Бизнесмен преди 3 месеца
В Африка се ходи само на сафари, т.е. много добре въоръжен.
20
1
 
17
 
! Отговори
Бобчо преди 3 месеца
Добре, бе, аланколу ти си в кола. Какво да направиш?! Една надолу на ръчната кутия и газззз.... Ако си със Мерцедес е още по-лесно, хората и мерник са ти сложили.
19
1
 
24
 
! Отговори
Циник преди 3 месеца
Само на крачка от павианите ... тези хумункулуси са типични за огромна част от африканските клoaки. Особено се дразня , когато пишман хуманисти плюят по бившите бели колонизатори. И последния намек за закон и ред - си тръгва с белите напускащи клоаките... идват междуплеменни кланета като в Сомалия...алахогъзни шебеци като в Нигерия...безразборно развъждане...войни, глад, и мизерия.Трябва понятието "расист" да бъде поставено в тълковния речник наравно с "реалист" Те вече чакат - Мигрейшън пакта..
18
9
 
4
 
! Отговори
g преди 3 месеца
нормално ..като бачкаш за 20 евро месечно да си малко ядосан на бозави пришълци, на които само джипа е 200 хил.
17
0
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
Ако Обама беше там, щяха да ги осъдят, за расизъм - кафяви са като ***. От съюза за защита на оригиналния цвят на феkaлиите, ще ги подведат под съдебна отговорност. Да са кафяви и да смърдят е привилегия само на г0внaтa. И най-важното е да не риташ лаййно, защото е вероятно да осмърди и теб.