Румънците най-религиозни сред европейците – 55%

Проучване: Най-много ходят на църква поляците
6 дек 2018 09:30, Елка Василева
27
Румънците най-религиозни сред европейците – 55%
Снимка: архив, Reuters

Религията е по-малко важна за европейците, отколкото за хората в Африка, Латинска Америка или Съединените щати, сочи проучване, цитирано от ДПА.

В същото време сондажът, проведен от института "Пю", отчита големи разлики между отделните държави в Европа.

Най-религиозни на континента са румънците. 55 процента от участниците в анкетата от Румъния са се самоопределили като силно религиозни.

На другия полюс са естонците (едва 7 процента), чехите и датчаните (по 8 на сто). Само 12 процента от германците се самоопределят като силно религиозни. Делът на тези хора достига 27 на сто в Италия.

Германците се оказват най-големите скептици, що се отнася до съществуването на Бог - едва 10 процента от тях са "напълно сигурни" в това. На обратния полюс са арменците - цели 79 процента от тях вярват, че Бог съществува - както и жителите на Босна (73 на сто), пише БТА.

Най-много ходят на църква поляците. 61 процента от участниците в анкетата от Полша казват, че присъстват на църковна служба поне веднъж месечно.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


27
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
24
1
 
0
 
! Отговори
Сашо преди 5 години
До АнонименЛапнал си *** на християнската лъжа и сега си го дъвчев яко, първо кой ти каза че човека е научил морал от религията? А, да сетих се, църквата нали? Защо не почнеш да се питаш защо ти казват нещо, а не да вярваш сляпо? И ако на запад е содом и гомора както казваш, което не е истина, а и това са поредните библейски измишлиотини, защо всички искат там да живеят? Прочети малко и почни да мислиш аналитично, мале ако чакаме на хора като теб щяхме да живеем в средните векове.
23
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Християнството учи на ценности, учи да бъдеш добър човек. В 21 век християнството е реформирано, отделено от държавата и не виждам никакъв проблем в него. Никой не ти е опрял пистолет да ходиш на църква, бе Сашко. Иначе в Англия е содом и гомор. Неслучайно са на челни позиции по брой хомосексуалисти.Зигмунд Фройд е евреин, нормално е да оплюе нашите ценности. Много от неговите анаризи са оспорвани от съвременни учени.
22
2
 
1
 
! Отговори
Сашо преди 5 години
До Чичо ТониВеликият Зигмунд Фройд е определили регилиозността като психоза още преди 80 години, жалко че 21ви бек толкоз много хора вярват в глупости, и такива без грам основа, камоли доказателства.
21
3
 
1
 
! Отговори
Сашо преди 5 години
До АнонименГовориш глупости, типочно за религофрен. Първо погледни стандарта на живота в най не-религиозните страни, има директна връзка между двете неща. Второ, къде замесваш имигрантите? Те са в повечето случай единствените религиозни в западните държави, израстнал съм в Англия, и мога да ти кажа че единствените хора които познавам да са само-определят като вяпващи за чуцденци, и то мюселмани, на работа или учебно заведение на запад ако кажеш че си религиозен никой няма да общува с теб.
20
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Под тази статия много православен ристиен, много нещо, ама сигурно ходят веднъж годишно на църква.Религията е просто поредното средство за контрол над масите.
19
3
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Религията е опиум за народите.
18
4
 
5
 
! Отговори
ivailo преди 5 години
Не вярвам на това изследване, защото според мен вярващите , че има Бог са много повече от безумните атеисти. Това "проучване " цели единствено да внуши на колебаещите се, че Бог не съществува.
17
4
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Нормално. В Европа лявата зараза е най-силна. Това е родината на марксизма, ленинизма, социализма, феминизма, екоталибанството, "***" културата, мултикултурализма, атеизма, анархизма, нихилизма, дeбилизма... Строежа на светло бъдеще върви по план, дрогаре! Християнството го затрихме! Семейството го затрихме! Националната държава и патриотизма го затрихме! Белия човек го затриваме с десетки милиони мигранти! Ура!
16
8
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Религиозният човек мисли колкото една овца! Всичко му е дадено той само преживя
15
8
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Без вяра човекът е обикновено животно, което се бори само да яде и се ре.
14
17
 
10
 
! Отговори
Мал преди 5 години
Българите поне не сме религиозни. Не сме толкова глупави.
13
13
 
8
 
! Отговори
Burzum преди 5 години
Хахаха колкото по изостанал и беден е един народ толкова е по религиозен само това му остава да чака манната небесна......ето затова и в България религиозните макаци се множат...щото мизерията на бита ражда мизерия на духа.....
12
1
 
7
 
! Отговори
Как преди 5 години
Как ги правят тези проучвания. Кой питат? Аз не познавам някой да е участвал в допитване.
11
17
 
11
 
! Отговори
Чичо Тони преди 5 години
Историята за Исус от Назарет е най-абсурдната и най-мащабна измама за последните 2000 години. И ако преди 2000г. нивото на познание, наивитета и суеверието са били оправдание, днес в 21 век, във времето на интернет, на днешните познания за космоса и за материята да твърдиш, че един човек се е родил "заченат от дух"???, че е възкръснал???, че е едновременно бог, божи син и дух???, да вярваш че вселената е на 10000г. - това си е за психиатър.
10
3
 
6
 
! Отговори
Цецо Мен преди 5 години
До 1А защо в държавите, които изреждаш роя на самоубийства е най-голям?
9
3
 
0
 
! Отговори
Цецо Мен преди 5 години
Това изследване ми е малко странно. Така както е поставен въпроса мюсюлмани и християни са в едно, (пример Босна от проучването)а вярваме в различни работи.
8
11
 
12
 
! Отговори
Сашо преди 5 години
До РистуТо е ясно защо. Интелигентните хора са обикновнено атеисти или агностици, интелигентните хора не правят глупости, като цяло.
7
16
 
7
 
! Отговори
Дядо Ви преди 5 години
60% от поляците ходят на църква веднъж месечно. А искат заедно с Унгария да дават акъл на ЕС за миграция и т. н. Това са хора от средните векове. Да ходят да копат картофи а не да дават акъл на EU.
6
17
 
12
 
! Отговори
Сашо преди 5 години
Религията е отрова която разделя хората които имат много повече общо от колкото си мислят, не съм комунист, даже обратното, израснал съм в анти-комунистическо семейство, но от малък съм образован че религията, която и да е, е враг на прогреса и толерантостта. Радвам се че све повече Българи обръщат гръб на тази историческа фалшификация.
5
6
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Някой вяврват в Бог, други в Маркс... и подаръците му