В германските железници ще стачкуват утре

Синдикатът иска ръст на заплатите и почивки
Обновена: 9 дек 2018 16:16 | 9 дек 2018 16:15, Веселина Йорданова
24
В германските железници ще стачкуват утре
Снимка: БТА, архив

Членовете на германския синдикат на работещите в железопътния транспорт започват стачка, след като преговорите с компанията "Дойче бан" се провалиха, предаде Ройтерс.

Стачните действия ще се отразят върху разписанието както на местните и регионални влакове, така и на тези на дълги разстояния. Ройтерс съобщава, че според информиран източник синдикатът не иска да се ограничава само до няколко маршрута, въпреки че някои региони ще бъдат по-тежко засегнати.

Вчера профсъюзът на работещите в железниците и транспорта заяви, че предупредителните стачки ще бъдат неизбежни, припомня Ройтерс.

Синдикатът иска увеличение от 7,5 на сто на работните заплати и предяви искания за работното време и почивните дни. Дойче бан предложи увеличение от 5,1 на сто и еднократен бонус от 500 евро. Според компанията това се равнява на повишение от 7 на сто.

Решението на синдиката да прекъсне преговорите е напълно ненужна ескалация, която ще създаде проблеми за пътуващите по коледните празници, добави Дойче бан. (БТА)

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


24
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
16
0
 
0
 
! Отговори
дедо Ташунко преди 5 години
В момента цари хаос по железопътните пътища на Германия. Закъснения до 200 минути. хората не могат да стигнат до работните си места. Зимата се завърна и тя увеличава бъркотията. Много катастрофи, хвърчат лайненки навсякъде, хаос. Пия си кафенцето и слушам новините с повишен интерес. Приятна седмица на всички, които не са на работа!
15
0
 
1
 
! Отговори
Само питам преди 5 години
И ко праим ся?
14
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Ми нашите железници кво спят с те малки заплати
13
0
 
7
 
! Отговори
Факт! преди 5 години
Германците ги чакат много тежки дни.Ама много!
12
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Искат увеличение на заплатите.Ми хубаво.Ама това увеличение откъде да дойде?От цената на билетчето естествено.
11
3
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Бойко и ГЕРБ са виновни! Кутевци,какво чакате...?
10
0
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До 6Много хора в Германия се придвижват с влаковете за работа, така че това си е блокиране на железопътния транспорт. Те знаят кога да стачкуват, за да притиснат работодателя си за по-високи заплати.
9
1
 
10
 
! Отговори
Jendos преди 5 години
До привет из ГерманииНе е ли същото ? Железниците спират да работят, а не пречат ли на останалите да отидат на работа с влака например ?
8
4
 
3
 
! Отговори
Н преди 5 години
Русия виновна
7
5
 
10
 
! Отговори
noFreeman преди 5 години
хайде и в германията... всяка държава по реда си трябва да си плаща за фашисткото си управление... колкото по-скоро се разпадне тази пирамида, толкова по-добре за 20-ната поробени страни!!!
6
2
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
ИДВА ВРЕМЕТО НА АЛТЕРНАТИВА ЗА ГЕРМАНИЯ.
5
6
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До привет из ГерманииЛигавете руския кочан по-често, че може и да не ви е по-джоба бензина скоро.
4
3
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Тук у нас едни майки на деца с увреждания имаха смелостта да се борят за своите права и такива грозни коментари имаше, дори от министри, а там в Германия хората уважават тези, които се борят за своите права и са съпричастни. Не сме дорасли като тях да бъдем гражданско общество и да отстояваме исканията си за по-добър живот, затова тънем в мизерия, а шепа олигарси тънат в разкош, не плащат заплати и унижават работещите. У нас всичко се опорочава.
3
1
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Оооо, точно по празниците. Те така правят винаги, или за Великден, или за Коледа и държат здраво докато не получат това, което искат, но имат здрави синдикати, не като нашите продажници от КНСБ. Ако не са железниците, ще са автобусините превозвачи в стачка, ако пък не са те, ще са учителите от детските градини, да видите тогава родителите като не могат са си оставят децата в градината и не могат да отидат на работа, какъв хаос настава. Пък ние послушковците не смеем да надигнем глава.
2
3
 
12
 
! Отговори
Анцуг Цуни Майнинг преди 5 години
- Майне, Клайне, - как ще дишат от толкова много коли утре?!?
1
4
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Бойковите слуги,обаче са доволни в мизерията си и си трайкат....мАршите! !!Аре я диви....