Мъжки, женски... друг! Германия легализира третия пол

Това прави страната пионер в Европа в признаването на интерсексуалните
14 дек 2018 21:10,
56
Мъжки, женски... друг! Германия легализира третия пол
Снимка: pixabay.com

Германия легализира присъствието на трети пол в актовете за раждане, което прави страната пионер в Европа в признаването на интерсексуалните хора, предаде Франс прес, цитирана от БТА.

Според законовия текст, одобрения снощи от Бундестага (долната камара на парламента), наред с традиционните женски и мъжки пол, в документите ще присъства и трети вариант - "друг".

С това коалиционното правителство на консерваторите на Ангела Меркел и социалдемократите прилага решение на Конституционния съд от 2017 г. Най-висшата германска съдебна инстанция даде на депутатите срок до края на тази година да гласуват законодателството за "трети пол".

От май 2013 г. досега в Германия беше възможно да не се дава сведение във връзка с пола, като полето за обозначаването му се остави празно. Така в течение на живота си човек можеше да избере мъжки или женски пол, или да не постави отметка.

И други европейски страни, като Холандия и Австрия, са на път да признаят съществуването на трети пол.

Във Франция до петия ден след раждането новороденото трябва да бъде записано като момче или момиче. Миналата година Касационният съд отхвърли признаването на "неутрален пол", отклонявайки молбата на човек, който по рождение няма нито пенис, нито вагина.

Според статистиката на ООН между 0,05 и 1,7 процента от световното население е интерсексуално.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


56
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
28
2
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Така в течение на живота си човек можеше да избере мъжки или женски пол, или да не постави отметка.-това е ЛУ ДОСТ,чесно! КАК ще си избираш пола, като той ти е отреден от природата ?! Значи ти отричаш решението на майката природа и тръгваш против нея? #КОЙ си ти , по дяволите ...или си самият Дявол?!
27
24
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Браво честита победа непрогресивните нека си лаят така едно време са лаели жената като е облякла панталон
26
0
 
3
 
! Отговори
дете преди 5 години
До Анонимен 14 ама той съществува! Сека година идва с брада и мустаци от памук и приказва като съседа ни!
25
1
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
не одобрявам измислянето на трети пол,такъв няма,може да има двуполов(***),може да има и кастрат, но не и трети пол,още повече пък да е по избор,това са извращения а не свободи,не може някой мъж да реши да се пише жена или трети пол щото така иска,защото така лъже всички
24
1
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
от кога хер-***.фродитите се записаха като трети пол? но даже и при тях, половите органи на единият пол са доминиращи и най-късно през пубертета окончателно се определя - м или ж ?
23
2
 
19
 
! Отговори
НЕ! преди 5 години
Целта на мероприятието е болестите да престанат да се водят болести и болните да имат правно основание да променят и други закони. Например да въведат половонеутрален химн и местоимения като в Канада или да натресат задължително *** обучение в училищата.
22
4
 
31
 
! Отговори
НЕ! преди 5 години
Не съществува трети пол! Интерсексуалните имат аномалии на половата хромозомна двойка, но те не могат да се размножават, също така заболяването е много рядко и се среща при един на няколкостотин хиляди души. Ако те бяха трети пол, щяха да могат да се размножават, и броят им щеше да бъде колкото на мъжете и жените. Тоест това е болест. Транссексуалните страдат от мозъчно увреждане, а не от хромозомни аномалии, тоест те също не са отделен пол. И това е болест.
21
2
 
31
 
! Отговори
безпартиен преди 5 години
Германците свършиха през 1945!!!Тези сега са ***.
20
2
 
20
 
! Отговори
kukla преди 5 години
Простотията на германците просто няма нужда от коментар. *** и упорито тъпо налагащи простотията, облечена като държавен закон. Налагат трети пол и тръпнат в очакване да дойдат от третия свят истински расови мъже, че да ги спасят от изчезване. Интересно дали всичко не е за парите. Дали сега няма да има маса обществени поръчки напримр за тоалетни от третия пол. Или например в какви отбори ще се състезават спортистите от третия пол?
19
0
 
9
 
! Отговори
унтер мейшън преди 5 години
А Ханс и Питър къв пол са определиа а
18
3
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Полът на човек се определя от половите му органи дадени от Бог/природата/.Има и родени ,,двуполови'',има транс-сексуални които си сменят полът в движение,всъщност това е скъпа хирургическа корекция на визията,която не променя нищо,единствено наличните спестявания.Кой е ,,Третият Полов Орган '' моля кажете. Между другото се разбра,че тази третополова пандемия не е нищо друго,освен подбутване и подсещане към приемането на Ислям,вместо Християнство.Нали никой не иска децата му да са третополови ?
17
2
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Е, вече официално Германия е джендърска. Трети пол не съществува. Това че са се родили хора с мутации или *** не ги прави трети пол. Няма такова чудо. Просто са се родили с проблеми, тъжно, но факт. Ако се родя с шест ръце това не означава, че съм Шива.
16
3
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Не съм фен на третия пол, но така поне сме сигурни, че четвърти райх няма да има. Полово неопределените не ги чакайте да водят войни.
15
5
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Има само два пола ненормалници! Мъж и жена!! Останалото са увреждания! Психически или физически! Ако се родя без х.. това не ме прави жена или трети пол! Просто ме прави мъж без х... !!
14
3
 
6
 
! Отговори
Бау преди 5 години
До 15В случая "трети пол" са двуполовите за, които си дал пример.
13
7
 
2
 
! Отговори
НЕбългарин преди 5 години
До ОсманБългарино що се пишеш с турско име? Ако толкова искаш да си турчин и да се отървеш от твойта извратена джендърска религия приеми исляма и се отърви!
12
1
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Няма ли кой да дефинира определението ,,Трети Пол'' ? Това човек без полови органи ли е,или е с ,,двуполови'' полови органи ? Дори и Хермафродитите са ,,двуполови''.Какъв е този ,,Трети'' пол ? Хомосексуализмът си е ,,обратна сексуална ориентазия''! ,,Трети пол'' какво означава ? Дайте определение на това което искате да внедрите в психиката на човека,уточнете се,не сте ясни.
11
5
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Не съществува такова нещо като трети пол. Със същия успех можеш да легализираш Дядо Коледа.
10
6
 
29
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Нормално. В Германия е Содом и Гомор. Това е една от най-атеистичните държави в Европа с най-големите гей прайдове в Европа. В парковете разни побърканяци си размахват атрибутите, гей до гея. Тази Германия няма нищо общо с онази от 1945г. Забележителни са социалните промени настъпили в един народ само след две поколения налагане на либерализъм, културен марксизъм и троцкизъм. Не бива никога да позволяваме този социален модел да се наложи в Източна Европа. Германия е загубена завинаги.
9
15
 
2
 
! Отговори
Бау преди 5 години
До 8Третия пол са интерсексуалните хора. Виж в Wiki какво е. Не знаех, че е толкова разпространено. Това не е, че някой решил да е жена или мъж. Това е човек родил се с полови белези и от двата пола.