"Струма" пораства с още 24 км между Кресна и Сандански

От обяд новата отсечка от аутобана ще е отворена за движение
17 дек 2018 08:50,
71
"Струма" пораства с още 24 км между Кресна и Сандански
Снимка: "Монитор"

В 11:30 часа днес ще бъдат пуснати за движение още 23,6 км от автомагистрала "Струма" в участъка между Кресна и Сандански, съобщиха от АПИ.

Лот 3.3 от км 397+000 до км 420+624 е част от проекта: АМ "Струма" - лот 3.1, лот 3.3 и тунел "Железница". Той се съфинансира от Кохезионния фонд на Европейския съюз и националния бюджет чрез ОП "Транспорт и транспортна инфраструктура" 2014-2020 г.

Още по темата

На официалната церемония ще присъстват министрите на регионалното развитие и благоустройството Петя Аврамова и на транспорта, информационните технологии и съобщенията Росен Желязков, председателят на Управителния съвет на Агенция "Пътна инфраструктура" инж. Светослав Глосов, народни представители, кметове и др.

Между Кресна и Сандански са построени 3 пътни възела - п. в. "Кресна", п. в. "Струмяни" и п. в. "Сандански", 25 големи съоръжения - мостове, надлез над жп линията София – Кулата, селскостопански подлези и надлези, както и 4 площадки за отдих.

Изпълнител на лот 3.3 е Консорциум "Струма Лот 3.3", в който участват: "ГБС инфраструктурно строителство" АД, "Пътстрой 92" АД, "Главболгарстрой" АД и "Геострой" АД. Стойността на договора е 280 947 614,4 лв. с ДДС. Строителният надзор е на "Пътинвестинженеринг" ЕООД. Техният договор е за 3 597 793,54 лв. с ДДС.

В края на август стартираха обществените поръчки за проектирането и строителство на найтрудния участък от АМ "Струма" - през Кресненското дефиле, което е с дължина 23,6 км. В заключителен етап е процедурата за изпълнител на тунел "Железница".
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


71
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
40
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До така еАма разбира се, че другите са виновни.кое не е така бе каскет? Я виж кое кога е строено и тогава се обаждай.
39
2
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Стойте си на село ве каскети.
38
7
 
6
 
! Отговори
така е преди 5 години
До Анонимен 33Ама разбира се, че другите са виновни. Гербераст вина не признава. той само усвоява!
37
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До МенJun 15, 2018 - Над 20 млн. лв. ще бъдат инвестирани в основния ремонт на второкласния път Търговище - Разград - Кубрат Тутраканпиша бавно, за да разбереш - Търгоовище-Разград вече е ремонтиран. Продължават от Разград към Къбрат и после към Тутракан.Успя ли да вденеш смисъла?
36
1
 
0
 
! Отговори
Мен преди 5 години
До АнонименКъде го сънува БНР до колкото знам не лъжат. 20 млн. лв. за пътя Търговище - Тутракан - Търговище - БНРJun 15, 2018 - Над 20 млн. лв. ще бъдат инвестирани в основния ремонт на второкласния път Търговище - Разград - Кубрат Тутракан
35
7
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До Анонимен 23 Кои магистрали не могат и половин година? - ето погледни: Затварят част от новата отсечка на магистрала Струма за ремонтМагистрала Тракия" потъва Има реална опасност да се наложи мащабен ремонт на най-новия участък на автомагистрала "Тракия"Отново ремонтират пропаднал участък от магистрала МарицаНовата магистрала "Марица" разкопана за ремонтСпешен ремонт на новата магистрала Марица след снеговете
34
2
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До МенТогава веднага ме обори с факти - посочи ми 1 нещо ремонтирано от вас, което да не се е разпаднало почти веднага.пътя Търговище-Разград ремонтиран 2012г - не е мръднал. Стигнаха до средата, после дойде крадливата сгaн на Орешарски и открадна парите за другата половина. Направиха я чак през 2017г и не е мръднала.Други примери?
33
3
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До Ал КохолМоже би са малко по-стари данните. Не че сегашните са чудо и приказ, но сме на 98-мо от 140, като преди нас има страни, които ние оприличаваме на изостанали (Уганда, Хондурас, Гамбия, Никарагуа, Лаос, Гватемала и т.н.)
32
0
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До nekojКилометър с километър не си приличат.Едно е километър в силнопресечен планински терен 4 сезона, друго е километър в чакълеста равнина при сух климат.
31
0
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До Ал КохолТази класация е показателна как се строят и поддържат пътища у нас.защото влизат и построените от батко+братко участъци по времето на Станишев. Влиза и участъка покрай Своге, построен от депесарската фирма. Крадоха и с ГЗ си!
30
6
 
3
 
! Отговори
Мен преди 5 години
До БСП са гад.иниДобреее опорка викаш. Тогава веднага ме обори с факти - посочи ми 1 нещо ремонтирано от вас, което да не се е разпаднало почти веднага. А за опорката ще ти дам един пример. Покарай по ал. малинов.- 3 пъти ремонтиран след ремонта. От година си седи пропаднал и като бонуси всички шахти също са пропаднали. Как пък 40 годишния асфалт не пропадна да му се невиди...
29
2
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
хайде *** /болшевики/ почвайте да плюете
28
2
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
"Участък от магистрала Марица за пореден път е в ремонт след пропадане, разкри хасковският сайт xnews в предаването на Сашо Диков. А АПИ го крие от 4 дни. Миналата година прокуратурата проверява по сигнал на ОЛАФ същия участък. Тогава обвинение получи шефът на АПИ Лазар Лазаров."Сравнявате цени в САЩ и другаде, но така не се прави. Всичко зависи от участъка, терена и т.н. И по 15 млн на километър да са, но тия пари наистина да се влагат, а не да се ... усвояват по един друг начин.
27
2
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До Бригадирски трудПостоянно се виждаха хора в началото без работно облекло, махащи с кирки и лопати.абе другарю, абе вие камунетата хептен сте изперкали бе! Другаря Таско Ерменков ли ви каза, че магистрала се строи с кирки и плопати?Или си сънувал бригадирското си минало по линията Перник-Волуяк :)
26
0
 
0
 
! Отговори
Луд преди 5 години
Тази магистрала се прави, за да не пречат софиянци на бургазлии лятото. Ще видите софиянец на черноморието ама друг път. Кеф, ще го втасате най-накрая.
25
5
 
5
 
! Отговори
БСП са гад.ини преди 5 години
Стига с тази втръснала опорка - веднага ремонт. Това, че на 20 км някъде има 20 м некачествени или появил се впоследствие проблем е дреболия, която се отстранява лесно. И е много, много по-добре, отколкото да няма нищо. Те позитанци затова реват, щото при техните управление почти нищо не се строи, а по-скоро се руши.
24
1
 
7
 
! Отговори
Виденов преди 5 години
До МенГаз пикаете от яд, че нищо не построихте за 26 години откакто сте на власт, нали?
23
5
 
6
 
! Отговори
Бригадирски труд преди 5 години
Магистрала направена в лесен равен участък с много евтина работна ръка, често на смешни надници без никво спазване на техниката на безопасност. Постоянно се виждаха хора в началото без работно облекло, махащи с кирки и лопати. Изглежда наети за по 20-30 лв на ден без договори. Стотици хора а нито един не беше с каска. На запад това е наказуемо, а работника го грози изгонване от работа.
22
1
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Никакви пътища...Съсела ви каза...асфалт хората не ядат. Нека си карат по черните пътища. *** народ.
21
2
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До минувачКои магистрали не могат и половин година?