Договор за трасе от "Струма": 1,4 км = 22 млн. лева

Става въпрос за пътя след тунел "Железница" на аутобана
10 окт 2018 11:30, Красимир Ангелов
27
Договор за трасе от "Струма": 1,4 км = 22 млн. лева
Снимка: АПИ

Подписан е договорът за проектиране и строителство на 1,4 км от трасето на магистрала "Струма" след тунел "Железница" в посока Крупник, съобщиха от АПИ.

Това е участъкът от 369-ти км до км 370+400. Изпълнител на отсечката е "ПСТ ГРУП" ЕАД. Стойността на договора е 22 130 756,88 лв. с ДДС, а проектът се съфинансира от Кохезионния фонд на Европейския съюз и националния бюджет чрез ОП "Транспорт и транспортна инфраструктура" 2014-2020 г.

Договорът включва проектиране и строителство на автомагистрален участък с дължина 1,4 км, селскостопански подлез, подпорна и укрепителна стена, отводнителни съоръжения, изграждане и реконструкция на инженерни мрежи и др. Срокът за изпълнение на обществената поръчка е 120 дни за изготвяне на проекта и 480 дни за изпълнение на строително-монтажните работи.

Предстои подписването и на договора с ДЗЗД "Железница - Север", в което са: "ГБС Инфраструктурно строителство" АД, "Главболгарстрой" АД и "Главболгарстрой Интернешънъл" ЕАД. Дружеството е избрано за изпълнител на проектирането и строителството на трасето преди тунел "Железница" от 366-ти км до км 366+720. Тази отсечка е с дължина 720 м и включва обслужващ тунелен път при северния портал на бъдещия тунел и мостово съоръжение с обща дължина 620 метра.

Обществената поръчка за „Проектиране и строителство на автомагистрала "Струма" Лот 3.1 Тунел "Железница" е в 3 обособени позиции - за тунела, който ще е около 2 км и ще бъде най-дългият досега изграждан у нас, и за пътя преди и след съоръжението. Тя беше разделена на три части, за да може на обекта да се работи едновременно и проектът да завърши в срока на ОПТТИ 2014-2020 г.

От АПИ припомнят, че има избран изпълнител и за тунелното съоръжение, но решението се обжалва през КЗК. Очаква се решението на комисията.


27
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
26
0
 
8
 
! Отговори
софианец преди 1 година
собственик на ПСТ груп е кипърска офшорка / нека и те се облажат /.но ние знаем КОЙ е собственика. От времето на В.Божков ПСТ-груп имат най- модерният офис - на жълтите павета с-у БНБ....а почти вс. шефове там имат собствени фирми -ЕТ...ЕООД-та....и сега като почнат едни подизпълнители....22 мил. няма да стигнат. БИВОЛ.ите имат работа за година !
25
0
 
4
 
! Отговори
Бич за вас ! преди 1 година
Хайде, администрацията, обедната почивка свърши. Написахте хвалебствените слова, сега се заемайте за работа (не,че я вършите някаква).
24
0
 
14
 
! Отговори
Гашо преди 1 година
Тия за пари, да не строят ядрена централа ве. Ужасно завишена цена. А това са нашите пари. Няма оправия, някой се налапва за последно...
23
0
 
5
 
! Отговори
Дзъ преди 1 година
ееей докато не сключат всички мастити договори - оставки няма да видим..после който му се скача да си поскача
22
1
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Хубаво е да си гербав. Спокойно си наричаш черното бяло и не ти пука.
21
4
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Хора, събудете се.
Не става въпрос просто за крадене, а за КРАДЕНЕ В ОСОБЕНО ГОЛЕМИ РАЗМЕРИ.
Това са вашите пари.
20
4
 
13
 
! Отговори
до 20 преди 1 година
Ами защо не съм герберастки крадец.
19
9
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
До Анонимен16
Ти що не кандидатства в търга и не предложи цена 2.2 милиона?
18
12
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
До Тато из Правец
техноимпексова от крушовица за колко обещава да ни прави магистралите ако вземе властта?
17
5
 
17
 
! Отговори
Тато из Правец преди 1 година
Бойко, Лиляно, ама много крадете бе, много.
16
3
 
21
 
! Отговори
extremist преди 1 година
ДОБРА ДАЛАВЕРА СЕ ЗАФОРМЯ - БЪЛГАРИЯ ЩЕ НАПРАВИ РЕКОРД НА ГИНЕС ЗА НАЙ-СКЪП КИЛОМЕТЪР ОТ МАГИСТРАЛА....
15
2
 
30
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Може би сте искали да напшете 2.2 милиона.
Няма как 1 километър да струва 22 милиона.
Ако пък наистина е така, това е повече от скандално.
14
6
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Доволно ще намажат герберастките крадци.
И после нямало злоупотреби с Евросредства.
Много ми е интересно обаче Европа защо стои и гледа.
И защо още се бавят от ОЛАФ.
13
3
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Къде сте бе оправници....... вие туй нещо нилионите за нищо ги нямате бе!
12
11
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
До HeinrichHimmler

Браво за старанието да смяташ и анализираш, но защо само цвилиш по форуми, вместо да отидеш и да го направиш ТИ, след като толкова ги разбираш нещата?
11
14
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
На който не му харесва магистралата да си кара в бъдеще по стария път!
10
10
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Доколкото знам, в САЩ километър магистрала струва около половин милион долара. В България по-тясна магистрала струва 9,3 милиона долара.
9
9
 
24
 
! Отговори
HeinrichHimmler преди 1 година
Бърза справка : 1 км магистрала Тракия струва около 3 милиона лева преди няколко години . Тук цената е близо 8 пъти по-висока, а теренът е само 1,5 пъти по-сложен . Какво е уравнението ? Км от това автомобилно пътче трябва да струва не повече от 4,5 до максимум 6 милиона лева за километър. Как се решава уравнението ? Бойко взима около 15 милиона допълнително , които се преразпределят по веригата до строителя! Честит да ни е новият скъп и качествен както винаги асфалт !
8
3
 
22
 
! Отговори
Друг преди 1 година
Уф вече някой рязглежда каталозите на бентли,невестите се гласят за пътешествия. В цената е сложена и глобата от 1 милион,за да се замажат очите на народа.Абе я поканете и чужди фирми да видим колко ще излезе.За 22 милки със златно покритие да не е асфалта? Или с покрив над цялата магистрала?? Бб яко ще намаже а за Цц пореден апартамент..да направо хотел му тро нела.Откога му се точат..
7
4
 
23
 
! Отговори
- преди 1 година
Пич експерт си явно. Когато Швейцарските компании, бяха тук и даваха оферти, в пъти по-ниски от тези смешници, които не могат да направят една отсечка на Тракия, както трябва. Къде беше ти, експерта? Писаха ни по вестниците и цяла Европа се смее , как се краде безочливо. Как там в една Швейцария излиза едни пари тук излиза 10 пъти повече? Ние явно живеем в Орал и климата е екстремен.