В момента всички детски отделения са разпръснати из София!

Детската болница ще струва 20 млн. лева и ще заработи до 2020 г.
19 дек 2018 22:20,
6


Правителството реши да създаде детска многопрофилна болница, която ще обедини всички детски отделения, които в момента са разпръснати из цяла София. Според изчисленията на здравното министерство, само строителството на детската болница ще струва 20 млн. лева.

Тя ще бъде изградена до "Александровска болница", където така или иначе беше започнат строежът на подобна болница. Специалисти обясниха, че заведението трябва да отвори врати до средата на 2020 година.

Още по темата

Според бившия директор на "Пирогов“ д-р Спас Спасков в момента специалистите, които лекуват детски болести, са разпръснати из цяла София.

"У нас имаме много добри детски специалисти. Те просто са разположени в различни болници. Това, от което се нуждае София, е едно звено за извънболнична помощ. Там всеки един родител може да заведе детето си, а след това пациентът да бъде насочен към определената болница. Ако тръгнем през строителство и организация на едно такова звено, проблемът ще се реши", категоричен е докторът в "Денят ON AIR".

По думите му има две концепции за това как трябва да изглежда детското здравеопазване - едната е да се направи една болница, където да бъдат събрани всички специалисти, а другата е към всяка една болница за възрастни да има и отделение за детски болести.

"Крайният срок за многопрофилната детска болница не е реалистична, за година и половина няма как да се построи и направи подобно лечебно заведение. Според мен в рамките на 3 до 4 години може да се извърши строежът, а след това година и половина да се обзаведе. Ако тръгнем с организация на добро извънболнично звено, то тогава ще бъде по-просто", добави експертът пред Bulgaria ON AIR.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


6
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
4
2
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Шефът на УМБАЛ Лозенец виновен за смъртта на много хора само дето не му ...иза ...ика на Борисов,за това,че му погасил дълговете с нашите пари.
3
1
 
2
 
! Отговори
Аз преди 5 години
Във Варна защо няма? А да, от провинцията не се чакат деца, само бачкатори за софия. Тотална финансова децентрализация ни е нужна като в швейцария и германия където 50 процента от всички данъци постъпват в местната власт, нужни са и задължителни годишни референдуми за харченето на тези пари. Сега герб от изкуствения излишък харчат с един подпис за софия или други богоизбрани градове. Това не може да продължава така
2
2
 
0
 
! Отговори
Ристу преди 5 години
Да бяха построили нова болница. За какво им е да развалят "Лозенец"?
1
3
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Население не останаНови болници строимБългарска неефективностКато руски крепостни селяни са мозъците на малкото останали българи. Искам да кажа т.ъпи, хаотични, неефективни, мързеливи