"Форбс" ни нареди: Сред 50-те най-добри за бизнес страни!

Проблемите у нас - корупция сред чиновниците, слаба съдебна система...
50
"Форбс" ни нареди: Сред 50-те най-добри за бизнес страни!

България заема 46-а позиция сред общо 161 страни, изредени в класацията на сп. "Форбс" за най-добър бизнес-климат по данни от 2018 година.

Рейтингът отчита 15 основни показателя - защита на правото на собственост, равнище на корупцията в съответната страна, данъчна политика, иновации, свобода - лична, търговска и финансова, качество на живота, развитие на инфраструктурата, размер и развитие на вътрешния пазар, политически рискове и др.

Като страни, предлагащи най-благоприятни условия за бизнес, са посочени Великобритания, Швеция, Нова Зеландия, Холандия, Хонконг, Канада, Дания, Сингапур, Австралия и Швейцария.

В долната част на класацията виждаме Централноафриканската република, Конго, Гвинея-Бисау, Екваториална Гвинея и Чад, се посочва на сайта на американското списание.

За оценка са използвани публикувани доклади на неправителствената организация "Фрийдъм хаус", фондацията "Херитидж", ООН, "Трансперънси интернешънъл", Световната банка и др.

"Въпреки благоприятния инвестиционен режим, включително ниските плоски данъци върху печалбата, остават значителни предизвикателства. Корупцията в държавната администрация, слабата съдебна система, ниската производителност, липсата на прозрачност в обществените поръчки и съществуващата организирана престъпност все още обременяват инвестиционния климат и икономическите перспективи" на България, отбелязва "Форбс". (БТА)

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


50
Още по темата: бизнесинвестицииФорбс
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
30
1
 
3
 
! Отговори
Чичо Сам преди 5 години
Естествено.Тук е пълно с аборигени, които работят за жълти стотинки.Най-евтините работна ръка в Европа.
29
0
 
2
 
! Отговори
ПрограмистЪт преди 5 години
До Анонимен 32Защо си решил ,че в държави с огромна ИТ индустрия като примерно Щатите,Великобритания или Изравл няма кол-центрове и поддръжка?В България си се разработват много иновативни продукти от нулата , но обикновено за нищови пазари (което си е ок).При все високите заплатаи на програмистите (сравнени с останалите в България) все още сме по-евтини от западните и като техническа подготовка не сме никак зле.Така ,че да поне за ИТ България е добро място за правене на бизнес.
28
3
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Никога подобни класации не се харесват на средния българин, но те показват много точно къде се намираме и защо сме там.Истината е , че колкото е по-зле бизнес средата, толкова са по-мизерни доходите на населението. Нашите доходи са такива, защото държавата не осигурява правилната среда за правене на бизнес. И докато не си решим проблемите, които хората са посочили, ако ще и да се спукаме от протести по площадите за по-високи доходи...файда йок. Не протестираме за правилните неща.
27
7
 
4
 
! Отговори
пътник преди 5 години
Когато изчезне кешовото плащане в бг и минем като нормалните държави на електронно плащане, тогава може и да минем в класациите за добър бизнес.
26
5
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
"Що се отнася до IT индустрията - може би и топ 10."Каква ти е IT индустрията в БеГе? Колцентровете? Или 1-вото ниво съпорт? Грешни впечатления имаш.
25
3
 
7
 
! Отговори
Мюмюн преди 5 години
От сутринта вия срещу българите по вестниците,ама българския паспорт никога няма да хвърля!Иншалах!
24
4
 
2
 
! Отговори
Азис преди 5 години
А най-добрия певец е турчин!Гордостта на Ориента!Само Азис и ЕрДогиДог!
23
1
 
13
 
! Отговори
Anonimen преди 5 години
Прекрасна новина, трябва да я обявите на хората на село, които ежедневно са под тормоза на *** събратя, че сме в топ 50 при опазването на частната собственост. Не че обирите ще спрат, но ще ти е радостно и леко на душата, като знаеш, че Форбс ни е оценил
22
7
 
16
 
! Отговори
Капиталист преди 5 години
Що се отнася до IT индустрията - може би и топ 10.Бюрокрацията се оправя бавно-бавно, така че и други бизнес ниши за хора с над 120 IQ стават привлекателни.Но там където властва мафията сме на ниво Африка.
21
3
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
На 50то място - голяма преднина!
20
11
 
27
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
На 46-то място сме, ама от 27 страни членки на ЕС... хахахахах...
19
11
 
41
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Мноо сме благоприятни, затова 5-та поредна година има отлив на инвеститори... Идват, виждат на Тиквун простотиите и се изнасят към Румъния, Турция или Сърбия...
18
8
 
20
 
! Отговори
Burzum преди 5 години
А голфовете отидоха в Турция.....явно не следят Форбс...
17
4
 
11
 
! Отговори
Йсиктиве преди 5 години
Аесиктирве
16
11
 
29
 
! Отговори
АнонимеН преди 5 години
ЗА ФИНАНСОВОТО ПОЛОЖЕНИЕ В КОЕТО Е БЪЛГАРИЯ Е ВИНОВЕН САМО И ЕДИНСТВЕНО БЪЛГАРСКИЯ НАРОД КОЙТО ЗА 3-ТИ ПЪТ ПРЕИЗБИРА ФИНАНСОВИЯ ИЗЕДНИК И РАЗОРИТЕЛ НА БЪЛГАРИЯ БОРИСОВ СЪСИПАЛ И РАЗОРИЛ НИ ФИНАНСОВО ОЩЕ ПЪРВИЯ СИ МАНДАТ!
15
10
 
26
 
! Отговори
вижда се преди 5 години
Форбс каза цялата истина!!*** е най-корумпираната страна в Европа !
14
6
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Супер! Какво ни липсва? Слободия ли, корупция ли, монополи ли, безплатна работна ръка, лабави политици ли? Отиваш, обещаваш инвестиции, после съдиш държавата, прибираш добра сума и чао!
13
9
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Какъвто сайта такива и "коментарите"
12
12
 
31
 
! Отговори
АнонимеН преди 5 години
И В ТОП 20 МОЖЕ ДА ВЛЕЗЕМ!!ЗАРАДИ БОРИСОВ БЪЛГАРИЯ Е С НАЙ-ЕВТИНАТА РАБОТНА РЪКА В ЕС!!;БЪЛГАРИЯ И РУМЪНИЯ ВЛИЗАТ ПО ЕДНО И СЪЩО ВРЕМЕ В ЕС И ТОГАВА РУМЪНИЯ БЯХА САМО С 15% ПО ДОБРЕ ОТ НАС А СЕГА СА ВЕЧЕ 2 ПЪТИ ПО-ДОБРЕ ЗА 10 ГОДИНИ В ЕС!КОМУНИСТА БОРИСОВ НИ РАЗОРИ ОЩЕ ПЪРВИЯ СИ МАНДАТ 10 МИЛИАРДА ИЗХАРЧИ РЕЗЕРВИ 7 ФИСКАЛЕН 2 НА ЗДРАВНАТА КАСА И 1 ОТ НЕК И БУЛГАРГАЗ, ПЛЮС ТОВА ВЗЕ НОВИ ЗАЕМИ ТОГАВА 4 МИЛИАРДА ДА ЛЪЖЕ, ЧЕ Е ОСТАВИЛ НЕЩО!В НОРМАЛНИТЕ ДЪРЖАВИ БОРИСОВ ЩЕШЕ ДА Е С ДОЖИВОТНА!
11
7
 
29
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Това е за рубликата "Виц на деня"