Кралев убеден: Кандидатурата ни за Мондиал 2030 е реалистична!

Реформите последните години дават резултат, смята спортният министър
Обновена: 28 дек 2018 11:35 | 27 дек 2018 12:45, Красимир Ангелов
49

Кандидатурата на България, Гърция, Сърбия и Румъния за Мондиал 2030 година е напълно реалистична. Това мнение изрази спортният министър Красен Кралев в интервю за телевизия Bulgaria ON AIR.

Още по темата

"Аз не мисля, че Аржентина и Уругвай са фаворити. Първият и най-силен пункт е политическата и икономическа стабилност на страните, а Аржентина и Уругвай са страни в перманентна икономическа криза", подчерта Кралев.

Той даде пример и с неуспеха на Аржентина да се справи с реда по време на финала на Копа Либертадорес между местните грандове Ривър Плейт и Бока Хуниорс, като в крайна сметка се наложи мачът да се играе в Европа.

По думите на спортният министър далеч по-сериозни конкуренти са ни Испания и Португалия и по принцип всички европейски държави.

"Ако си свършим домашното и си оправим инфраструктурата, имаме всички шансове за успех. Дори и да не успеем, като екип ще имаме всички шансове да кандидатстваме за европейското през 2032 година", посочи Красен Кралев и добави, че от провеждането на едно такова първенство държавата ще спечели изключително много.

Спортният министър даде добра оценка за случилото се в спорта през отминаващата 2018 година.

"При толкова много успехи, аз виждам, че тези реформи, които направихме през последните 4 години, дават резултат. Няма начин, след като се обръща толкова внимание на детско-юношеския спорт, да нямаме успехи", подчерта той.

До думите му финансирането на федерациите от последните години също дават резултат.

"Септември беше българският месец – 3 световни първенства, организирани само в рамките на 1 седмица", заяви още спортният министър. По думите му такава е била и оценката на шефа на МОК Томас Бах, който посети България в средата на септември.

Красен Кралев посочи, че може би е дошло време за изграждането на нов национален стадион. Според него с проекта за съвместно домакинство на Световното първенство през 2030 година вече се говори не за един, а за цели 4 стадиона.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


49
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
24
0
 
14
 
! Отговори
Никакъв Мондиал, преди 5 години
Стига крадохте ! Само се погледни на какво приличаш !
23
0
 
8
 
! Отговори
???? преди 5 години
Министъра може ли да каже, колко ще струва самото кандидатстване и провеждането на първенството? Дали няма "домакина" да плати сметката, а после тези съоръжения да се чудим какво да ги правим, как да ги поддържаме? Има филм за Олимпиадата в Бразилия и "ползите" за местното население. п.с. Ама ако продължаваме с тази "стабилност" и иконом. "успехи" до 2030 година сигурно няма да ни е проблем! :) :) :)
22
0
 
2
 
! Отговори
Присмехулник преди 5 години
за да е реалистична една кандидатура, едни сметки на едни отговорни другари от фифа трябва да се напълнят. инак само празни приказки. нотака се получава, когато министърът на спорта започне да измества гледачките на карти и взращите се в кристални кълбета...
21
1
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Колкото докарахме тук Европейската агенция за лекарствата!! Всички служители казаха, че ще напуснат, но тук няма да дойдат и на ски даже! Абе тез откровено ни мразят бе аланкоолу и се бъзикат с нас!
20
0
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Кандидатурата ни за Мондиал 2030 е реалистична!...... Заради Карикатурата ... пардон, спортната фигура на министъра. :)P.S. Абе, тая Вики, хубавицата от ТВ-то, много бързо му избяга, бе! :)
19
0
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До Легендата"Защо има толкова много дебелаци в политиката?"---Защото като малки са били бедни, не са си дояждали една филия с мас и малко картофи дето сами са садили. Сега си наваксват. Освен това, "като малки са били деца с увреждания", както каза за себе си Банкянският енциклопедист. На някои от тях уврежданията още не са им минали, нищо, че се лекуват с обилно ядене и скъпи напитки.
18
0
 
21
 
! Отговори
the Ghost преди 5 години
Ние нямаме футболно първенство - Мондиал ще правим.Лелеееее, к'в смЕх
17
0
 
23
 
! Отговори
Православен преди 5 години
Боби изтрезня ли?
16
0
 
10
 
! Отговори
бай Х преди 5 години
ееее то десетина години напред . доста неща изглеждат реалистични ..а с наближаване на момента неяснотите почват да се поизчистват.Лошото е, че господина е министър и се вижда, че доста се е отделил от суровата реалност.
15
0
 
14
 
! Отговори
Легендата преди 5 години
Човекът няма къде да поспортува та да отслабне малко. Постройте му една зала красавица, че ще се пръсне.
14
0
 
13
 
! Отговори
Легендата преди 5 години
Той завалията се поти докато стои. Защо има толкова много дебелаци в политиката?
13
1
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
На този господин много му отива фамилята .
12
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
смешки.....забрави
11
0
 
13
 
! Отговори
Кила преди 5 години
До тогава я камилата, я камилара, а този може и да не е живм до тогава!
10
0
 
31
 
! Отговори
мак преди 5 години
Голямо его, голямо нещо. Заради него ще се хвърлят маса пари за тоя, дето духа. И за крадене също ще има. Идеята е безсмислена, чак ***, в най-бедната държава да се организира такова мероприятие.
9
0
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Тоя освен,че е станал 200 кила от плюскане,ами и май е изпушил тотално.За какви успехи говори и какви реформи,че не се сещам и за една.Освен за успеха на Перуката на 4 по 100 без салата.И на всичкото отгоре румънския министър каза,че никой не е коментирал за футбол.По скоро някакъв малък атлетичен турнир.Или на нас може да ни дадът спартакиада по федербал и туй то
8
0
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Боко като е убеждавал гърците за мондиала каза ли им, че дава на пансионерите по 10 евро коледни и новогодишни надбавки?
7
0
 
24
 
! Отговори
Пилот от Африка преди 5 години
А,писта за Формула едно?
6
1
 
30
 
! Отговори
Анти - гербераст преди 5 години
Всичката мара втасала, та до световното опряхме! И както казва един колега, ще има, стадион струва 20 милиона, построен за 200 милиона.
5
0
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
този от алчност полудя, то няма качествени майстори. С индийци ли ще строиш стадиони, Аржентина и Уругвай си имат стадиони, за ремонт на националния отидоха пари колкото за нов. Португалия и Гърция още си плащат дълговете за стадионите. Откъде ще вземеш пари дори за един стадион?