България, Гърция, Сърбия и Румъния – домакини на Мондиал 2030?

Предложението за обща кандидатура дойде от Бойко Борисов
Обновена: 2 ное 2018 17:00 | 2 ное 2018 14:23, Камелия Цветанова
108
България, Гърция, Сърбия и Румъния – домакини на Мондиал 2030?
Снимка: БТА

България, Гърция, Сърбия и Румъния обмислят да кандидатстват заедно за домакинство за Световното първенство по футбол през 2030 г.

Това каза премиерът Бойко Борисов на пресконференция след четиристранна среща във Варна на високо равнище между България, Гърция, Румъния и Сърбия в резиденция "Евксиноград".

Там лидерите на четирите Балкански държави се срещнаха с премиера на Израел.

През 2030 г. световното по футбол е специално, тъй като тогава се навършват 100 години от първия мондиал, провел се в Уругвай.

Към момента интерес към домакинството са заявили няколко държави, също обединени в общи кандидатури.

Като най-силна изглежда тази на Уругвай, Аржентина и Парагвай.

Намерение да приемат световното имат също Англия, Ирландия, Уелс, Шотландия и Северна Ирландия, както и Мароко, Испания и Португалия.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


108
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
96
2
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
2030 година България ще е европейската Венецуела или европейската Либерия. Какво световно какви 5 лева ви тресат?
95
2
 
4
 
! Отговори
муспи преди 5 години
До ЦОЛЕ"Дотогава я камилата я камиларя". Да, камилата е световното чи$угство, камиларя е бялята раса. Съвместно съществуване повече е невъзможно. А без белите няма да има никакви първенства, нито нещо за ядене, нито за клецяане освен кадънки, от които на симитите им се отщява живота. Няма да има и вестници да пишат че световното се отлага, защото няма да има не само хартия но и машини да печатат, плюс това никой включително и султанските журналисти не знае букви. С две думи - край на Пособията!
94
2
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
не (Българско)
93
2
 
3
 
! Отговори
Ludoto Lenche преди 5 години
...ne dai si boje da stane...te togava kakvo kradene na evrofondove shte pada (ako ia ima Balgaria vse oshte ) ...ne e istina !!!
92
6
 
2
 
! Отговори
anonimen преди 5 години
Браво значи вече е решено и е сигурно,че световното ще е у нас браво Бойко велик и умен цял свят го слуша какво той каже това става,другите държави с години се стараят спорят а при нас стана от раз умник.
91
2
 
10
 
! Отговори
ОНЗИ преди 5 години
АБЕ ОНЗИ ПРАВИ ЗАВОДИ И ВРЪЩАЙ МЛАДОСТТА НА БЪЛГАРИЯ !!!! Това което си намислил е поредния ти цирков номер !!!!
90
2
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Явно е, че ще има зрелища и ще ядем пасти! Но Вожда трябва да знае, че не пасем трева! Лично на него мога да му пожелая, през 2030 да гледа Световното през решетките и да му остават още 20 години там!
89
2
 
4
 
! Отговори
гост преди 5 години
Чудесна новина.А пенсионерите ще могат да посетят безплатно един мач по избор в БългарияКъсметлии ,но разходите по пътуването им е за тяхна сметка..
88
3
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Защо съседът ни-Македония, липсва на тези срещи,независимо от името си,там живеят хора,от Балканите,също,при това,водят вече преговори за членство в НАТО и ЕС.Не е ли,заради това,да угодим на руския сателит-Сърбия,която заяви,че никога няма да признае Косово и никога няма да членува в НАТО!?
87
3
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
По-внимателно!В историята сме имали и друг балкански съюз,но Сърбия и Гърция,сключват тайно друг помежду си, срещу България.Дано,сега не стане така.Вучич нарече неотдавна на честване,"Топлишкото въстание",България"фашистки окупатор",прати рускосръбски териористи в Черна гора и македонския парламент,не пропуска случай да се надсмее на България,докато през цялото време повтаряше,че е "на европейския път,за мир и стабилност на Балканите".
86
4
 
18
 
! Отговори
Arsenal преди 5 години
Г-н премиер,ако продължавате с безхаберието в управлението на държавата през 2030г.ще в България ще останат само ци.ани и пенсионери,а ти искаш да организираш световно по футбол.Това е чист популизъм!
85
3
 
20
 
! Отговори
Емо преди 5 години
Бойко, и ние пием, ама чак пък толкоз....!!?
84
4
 
1
 
! Отговори
Ludoto Lenche преди 5 години
..a shte ia ima li rodinata ni togava?!?....Kakto sme ia podkarali .ako sluchaino ia ima vse oshte ...interesno kakvo li shte e ostanalo da pokajat na reklamnia klip I s kakvo li shte se gordeiat togavashnite "balgari"....?!??
83
3
 
5
 
! Отговори
NoName преди 5 години
Значи ако ФИФА даде домакинството на Б-я и другите 3 съседни страни - ХОРА 2030 ГОДИНА ИМАМЕ РЕАЛЕН ШАНС БЪЛГАРИЯ ДА УЧАСТВА НА СВЕТОВНО ПЪРВЕНСТВО!!!
82
2
 
2
 
! Отговори
- преди 5 години
Q-Q!
81
2
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
ГРОП българоубийци,фашисто-комунисти,диктатор-тиран!
80
2
 
25
 
! Отговори
Ха-ха преди 5 години
Естествено финалът ще е в Банкя!Нашенския Остап Бендер измисли аналог на Ню Васюки-Ню Банкя.За инфраструктурата да не се безпокоим-ще бъде готова в срок и ще издържи поне месец,както обикновено.
79
2
 
10
 
! Отговори
ЦОЛЕ преди 5 години
до тогава я камилата я камиларя
78
2
 
18
 
! Отговори
Дядо Петър преди 5 години
Ако беше лято да си помислиш, че тия ни разиграват СЪН В ЛЯТНА НОЩ.Това, че нашият РЪБ сънува денонощно ХЪБ, е ясно отдавна, но явно и партньорите му се нуждаят от напомпване на имиджа си от време на време.Особено когато нещата в държавите им са се вмирисали.
77
5
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Българи и сърби сме братски народи..............сръбско-българската война беше подпалена от френските масони.Англия и Франция винаги са искали хаос и войни на Балканите................като две империи!!!