Сънят ни прави по-красиви! Вижте как!

С него по-лесно поддържаме здравословно тегло
30 дек 2018 14:26, Михаела Лазарова
9
Сънят ни прави по-красиви! Вижте как!
Снимка: istock

Качеството и продължителността на съня оказват влияние върху качеството на живота. Така например, според някои изследвания, недоспиването се свързва с по-кратката продължителност на живот, появата на депресия.

От друга страна, пълноценният сън може да намали нивата на стрес, което ни позволява да контролираме кръвното налягане. Вижте още няколко добри причини да си осигурявате достатъчно часове за отдих и възстановяване. Тялото ще ви благодари!

По-малко бръчки

По време на сън телата ни синтезират човешкия хормон на растежа, който спомага за стимулирането на производството на колаген. Благодарение на него кожата е по-еластична и гладка, сияйна, старите клетки биват заменени с нови.

Косата и ноктите също стават по-красиви

Освен начина на хранене, ежедневната грижа, приема на медикаменти и козметиката, състоянието на косата и ноктите зависи и от качеството на съня ни. Пълноценната почивка, както споменахме, спомага за синтеза на колаген, за ремонт на клетките. Всичко това се отразява на ноктите и косата ни.

Повече по темата може да прочетете в Az-jenata.bg

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


9
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
4
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Сещам се за попа дето казал: Проблемът е че не спят!
3
2
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Направо хич не спете. Що да си губите времето със сън? През това време може да ядете, пиене, ееете, дискотеки, маратони, тонколони, монколони, в краен случай да работите и да правите кинти, ако не за вас лично, то за работодателя ви. Въобще не си губете времето със сън.
2
10
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
От сън спомени няма! Един час спане повече на ден означава двайсетина дни проспани в годината, което си е една голяма почивка на море, примерно!
1
1
 
12
 
! Отговори
Anonimen преди 5 години
Затова се спи редовно макар и по малко