Призив: Нужни са нови стадиони, за да върнем децата

Валентин Михов: Спортът все още е един оазис в България
Обновена: 3 яну 2019 06:31 | 2 яну 2019 22:02, Екип на Bulgaria On Air
11

За тези 30 години доста неща се промениха, но пропуснахме основния стратегически момент - трябва строителство на зали, стадиони и салони. Така ще пратим децата на правилното място - в спорта. Този момент го пропуснахме, но вече от две-три години започна да се наваксва. Министър Красен Кралев задвижи нещата. Стигна се и до обединение на 4 балкански държави за домакинство за Европейско по футбол.

Това каза в "Денят ON AIR" спортната легенда Валентин Михов по повод състоянието на спорта в България. По думите му българите са заедно само при големи радости или скърби, в другите случаи са разделени.

"Спортът все още е един оазис в България. Радвам се на всеки спортен успех. Моите уважения към всички спортисти. Обединение и стратегия трябват. Тези, които имат стратегия, постигат успех. Най-добре спортисти трябва да са на терена - титуляри", сигурен е Михов.

Според него финансовите трудности в България не са само в спорта и във футбола, а и в други сфери.

"Кой клуб в момента реално е в добро финансово състояние. При едни неуспешни трансфери, когато си очаквал нещо да вземеш, да продадеш футболист или да се развиеш по-добре, то няма как да не останеш на минус. Ако излезеш на по-горно ниво, например европейски турнир, то тогава може да оправдаеш разходите си", сподели гостът пред Bulgaria ON AIR.
Според него хората в България не са свикнали да се учат от по-добрите в своята област и това е грешка.

"Как може да привлечем хората към стадионите при такава агресия. Все пак започнахме да взимаме пример от Великобритания и Германия. Трябва да има допълвания, трябва да има различни мнения. Но не навсякъде в Европа положението е розово. Например в Италия също има размирици. Когато обаче на нашите стадиони има спокойствие, тогава хората ще си доведат семействата", допълни Михов.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


11
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
10
0
 
33
 
! Отговори
Joko преди 5 години
А бе Михов, малко ли стадиони направиха с европейски пари по селата и малките градове ? Е , и.... сега терените са буренясали ливади а постройките разграбени.
9
0
 
35
 
! Отговори
10 преди 5 години
В Стара Загора , Ямбол и Сливен всички стадиони са недостъпни за децата - заключени , високи такси неудобно време за тренировки и пр.
8
0
 
36
 
! Отговори
Пацо преди 5 години
Не ни трябват нови стадиони,трябва да се пускат кадърните момчета в игра,а не тези на който мама и тате плащат да играят нищо ,че нищо не става от тях.
7
0
 
37
 
! Отговори
Станислав преди 5 години
То стадиони има но на тях не се допускат нормално хора. Всички са дадени за жълти стотинки под наем на някой отбор и седят заключени и с охрана. Дори и 100 стадиона да има в София като не те пускат вътре няма никакъв смисъл.
6
0
 
40
 
! Отговори
Ха-ха-ха преди 5 години
Пълни глупости! Не ни трябват стадиони да възпитават чукундури! Трябват ни нови, добре оборудвани училища и съвременно образование. Трябва ни по-качествено и достъпно здравеопазване. Стадиони ... за чих *** са ни стадиони. Ние не сме бедни и нещастни като англичаните, за които единственото "културно" развлечение е масово да ходим по стадионите. Те като нямат какво друго да правят - ходят по два пъти в седмицата да гледат мач и после в пъба на по бира - това им е живота ... На нас не ни трябва!
5
0
 
43
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Деца няма! Ако ще пасем трева, няма нужда да е на стадион! Но не пасем трева, а и перуки не носим.
4
0
 
51
 
! Отговори
Защо преди 5 години
Защо според въпросния журналист и интервюирания господин спорта е само стадион и топка?
3
1
 
42
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
И за програмистите трябват, защото ще стават овчари пак трябват стадиони с трева. Михов си е обикновен Нобелов лауреат, но не е играещ министър председател.
2
0
 
53
 
! Отговори
минувач преди 5 години
то първо трябва да има деца - после да ги 'привличаш'! Е - по селата построиха стадиони нали - да пасат кравите ако все някоя е останала) ама да "усвояват" пари -и какво - и кравит ене искат да ходят там, а децата са в най далечни страни ...
1
0
 
51
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Тоя комунистически търтей с перука докога ще ни го представяте като някакъв фактор?