Тръмп за Сирия: Тя е пясък и смърт, загубена е отдавна!

Не искам да сме там до безкрайност, настоя американският президент
3 яну 2019 08:19,
49
Тръмп за Сирия: Тя е пясък и смърт, загубена е отдавна!
Снимка: БТА

Пясък и смърт - с тези думи президентът на САЩ Доналд Тръмп описа Сирия, като същевременно остана уклончив за конкретните срокове на изтеглянето на американските войски от тази страна, предаде Франс прес, цитирана от БТА.

"Сирия е загубена отдавна. Освен това говорим за пясък и смърт. За това става дума. Не говорим за някакви огромни богатства", каза Тръмп.

"Не искам да сме в Сирия до безкрайност. Тя е пясък и смърт", настоя той.

Тръмп продължи да не дава конкретен график за обявеното от него изтегляне на американските войски от Сирия, което той аргументира с преценката, че групировката "Ислямска държава" там е победена.

"Изтегляме се. Ще отнеме известно време. Никога не съм казвал, че ще си тръгнем от днес за утре", заяви той.

При първоначалното обявяване на това изтегляне на 19 декември Тръмп беше заявил, че американските войски в Сирия "се прибират всички и се прибират сега", отбелязва АФП.

В момента в Северна Сирия са дислоцирани около 2000 американски военнослужещи, предимно специални части, които се бият срещу ИД и обучават местни сили в освободени от джихадистите райони.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


49
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
31
0
 
2
 
! Отговори
Гост+ преди 5 години
Това е факт. Новият Световен Ред превърна Сирия в пясък и смърт. Ашколсун, Машала, Аферим!
30
0
 
7
 
! Отговори
ПЕНКО преди 5 години
ПАТОКЪТ ХЪМТ НЕ СИ СПОМНЯ /ИЛИ НИКОГА НЕ Е ЗНАЕЛ/ ,ЧИ СИРИЯ БЕ НАРИЧАНА "ФРАНЦИЯ НА ОРИЕНТА" !!! ПУСТИ ПЪТ НА МНОГО ЕНЕРГИЙНИ ПРОДУКТИ -ЖЕЛАНИ ОТ ТЕКСАСКИТЕ МИЛИАРДЕРИ / ЗАДЪЛЖЕНИ С 23 ТРИЛИОНА ОТ ПЕЧАТАРСКАТА ИМ ПРОМИШЛЕНОСТ/ !!!!!!
29
0
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Пак почна да увърта, евреите пак го натискат да не се изтеглят
28
1
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
А за какво тогава отиде там бе ***.мка ти крадлива олигархична нео.нацистка бе или сега те огря това просветление.И знам как е станало.Докато е ч.укал две секретарки едновременно и е нареждал кой да уволнят от цялото чу.кане е паднал на главата му някой географски атлас и случайно се е отворил на Близък изток и тогава е осъзнал че Сирия не е Мексиканското гето в Остин.После е осъзнал и колко е без.мозъчен.Но си е казал е ние краварите всички сме такива те за това и ме избраха я егат вица.
27
2
 
15
 
! Отговори
ТHE Патриот преди 5 години
каквото лошо може да сполети краварите им го пожелавам от все сърце!
26
6
 
25
 
! Отговори
ИСТИНАТА преди 5 години
Кърлежа е *** който се прикрепя към животно донор и му изсмуква кръвта, като заедно с това може да го зарази с нелечима болест вследствие на което настъпва смърт при донора. В света такава държава кърлеж са САЩ. Отиват неканени в чужди държави изсмукват им ресурсите- нефт, природен газ, злато, диаманти, редкоземни метали като волфрам, бисмут, литий, паладий и т.н и после се прехвърлят на следващия донор като оставят след себе си смърт и разруха!
25
26
 
5
 
! Отговори
А стига преди 5 години
С тази мантра за петрола бре!Погледнете ,кои са най големите износители на петрол и газ,и къде са САЩ в нея!Хората карат втечнен газ до Китай и Гърция,!А почете малко преди да се изходите по геополитиката!
24
8
 
44
 
! Отговори
Нация от ратайчета преди 5 години
Нация избила индианците и ги набутала в резервати, последната западна страна премахнала робсвото и със сегрегация до 60-те години на 20век учи света на демокрация и на човешки права. Ако не беше тъжно, щеше да е смешно. Ако има Дявол, той със сигурност живее в САЩ - някъде в калифорния при содомитите дето пият от кръвта на пеленачета за да се подмладяват (по думи на Киану Рийвс). Който иска краварщина да ходи в САЩ. На света му писна и не ви иска. Сирия и Либия са в руини, кой е следващия?
23
30
 
6
 
! Отговори
АнонимеН преди 5 години
ЦЯЛОТО НАСЕЛЕНИЕ НА РУСИЯ Е С ПОДПИСАНА И ВЛЯЗЛА В СИЛА СМЪРТНА ПРИСЪДА КОЯТО ТРЯБВАШЕ ДА БЪДЕ ИЗПЪЛНЕНА ОЩЕ 20125-ТА ГОДИНА И ТО НЕ ЗА СИРИЯ А ЗА УКРАЙНА!!!ТЪЙ, ЧЕ СПАСЕНИЕ ЗА ВАС БКП РУСНАЦИТЕ НЯМА ! БОГ ДА ВИ НАКАЖЕ ПОДОБАВАЩО!!!БКП РУСИЯ Е ЕДИНСТВЕНИЯ ВИНОВНИК ЗА УНИЩОЖЕНИЕТО НА СИРИЯ!!!БКП РУСИЯ ПОДКРЕПИ АБСОЛЮТНО НЕЛЕГИТИМНИЯ РЕЖИМ НА БАШАР АСАД И НАЛОЖИ ВЕТО В ООН ДА НЕ СВАЛЯ РЕЖИМА МУ!
22
5
 
27
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
САЩ бяха планирали и Египед да съсипят, качих на власт "Мюсюлмански братя" ама ген. Сиди спаси страната си
21
10
 
7
 
! Отговори
АнонимеН преди 5 години
До истината РУСИЯ ПОПРЕЧИ НА САЩ ЗА ДА ГИ ГРАБЯТ ТЕ!!!!!САМО , ЧЕ РУСИЯ НЯМА ДУМАТА А ДУМАТА Я ИМА САМО НАСЕЛЕНИЕТО НА СИРИЯ!!!ДАНО БОГ ТЕ НАКАЖЕ ПОДОБАВАЩО И В ТОЗИ И ЗАДГРОБНИЯ ЖИВОТ!
20
7
 
26
 
! Отговори
истината преди 5 години
Да Русия попречи на САЩ да ограбят Сирия както Ирак и Либия и десетки други страни.
19
7
 
35
 
! Отговори
Тинев преди 5 години
Не само в Сирия, а се пръждосайте и от Авганистан........... , а най- вече от ЕВРОПА!АБСОЛЮТНО винаги, където има присъствие на САЩ, текат реки от кръв. Страшно кръвожадна нация.
18
5
 
37
 
! Отговори
това е преди 5 години
Каква наглост и цинизъм,САЩ и запада пратиха терористи да свалят властта там и настъпи касапница и разруха,и малко преди ИД да превземе страната се намесиха Иран и Русия и я спасиха страната и започнаха да избиват терористите,но САЩ нахлуха в Сирия и пазеха терористите.
17
4
 
29
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
ПРОКЛЕТИ ДА СТЕ, КРАВАРСКА ***!
16
4
 
33
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
САЩ подкрепяха Ислямска държава срещу Сирия така както подкрепяха талибаните срещу СССР в Афганистан. После същите талибани им бутнаха кулите и последва реване до небесата. Аз пък не ревах защото го заслужавахте. Мpъсници. Цял свят ви МРАЗИ. Дълбоко и искрено. И всичките платени трoлoве на света не могат да променят това.
15
3
 
36
 
! Отговори
Проклети да сте преди 5 години
Съсипахте хубавата страна за да внасяте "демокрация" и да ликвидирате съюзник на Русия. Не ставаше въпрос да "помогнете". Ставаше въпрос Сирия, съюзник на Русия, да бъде превърната в руини и да не може да се възстанови в следващите 100 години. За целта умело използвахте ислямистите-главорези като разпалвахте "контролиран хаос" като по учебник от ЦРУ до закъснялата, но животоспасяваща намеса на Русия. Вие не сте цивилизация, вие сте варвари и свинe и хората които ви подкрепят са свинe.
14
3
 
26
 
! Отговори
A преди 5 години
Кой от инат ,да е повелителя на света, я доведе до този хал? Няма нефт, само пясък - няма далавера. Защо да стоят там? Ще прехвърлят терористите си на друго място - където има нефт, газ - т. е. по на север. Не случайно използват всяка въздишка на Украйна, за да струпват бойнни кораби в Черно море. Защо не се изтеглят от Черно море - а там в близост има нефт, газ и мн. природни ресурси.
13
2
 
23
 
! Отговори
Рок енд рол преди 5 години
То няма някакви сериозни военни сили там които да изтегля. Има може би около 2000 инструктора, които обаче няма кой вече да инсруктират. Петрол има, но Америка изтърва кранчето. Няма база вече на която да стъпят, за да се задържат там. А подкрепяйки кюрдите се конфронтират Турция - най-силната натовска армия в Европа. Нямат причина да останат - за разлика от Мария Каварджикова в "Оркестър без име" - тя още не беше пяла. :)
12
2
 
51
 
! Отговори
Чичо Сам преди 5 години
Кажи истината бре Тръмпиии.Нефт няма, нефт.