Проучване: Повечето британци предпочитат да останат в ЕС

Допитвания показват, че сега мненията на Острова леко се променят
6 яну 2019 22:27,
100
Проучване: Повечето британци предпочитат да останат в ЕС
Снимка: pixabay.com

Повечето британци желаят страната им да остане член на Европейския съюз, а тези, които са за напускане, са малцинство, сочат публикуваните днес резултати от допитване, предаде Ройтерс, цитирана от БТА.

Допитването на социологическата фирма "ЮГав" (YouGov) сред 25 000 души с право на глас, показва, че британците искат сами да вземат окончателното решение по въпроса.

Според резултатите, ако референдум за членството на Великобритания в ЕС се извърши сега, 46 процента ще гласуват за оставане, 39 на сто за напускане, а останалите не са решили, смятат да не гласуват или отказват да отговорят.

Когато хората, които още не са се определили, и тези, които отказват да отговорят, бъдат отстранени от извадката, се получава 54:46 процента в полза на оставането.

Тези резултати са в съответствие с други допитвания през последните месеци, които показват дълбоко разделен електорат, в който мнението леко се е изместило в полза на оставане в ЕС. През 2016 г. британците гласуваха 52:48 в полза на напускането.

Това допитване е поръчано от групата "Вот на народа", която поде кампания за свикване на втори референдум, посочва Ройтерс.

На този фон броят на британците, които получават гражданство на друга държава от ЕС, се е увеличил значително в навечерието на планираното напускане на Обединеното кралство през март, сочи допитване, цитирано от ДПА.

През последните три години се наблюдава осезаемо нарастване на заявленията от британци за получаване на паспорти в Германия, Ирландия, Испания и Португалия.

Много британци са загрижени за бъдещето си и възможността да пътуват и работят в континентална Европа, докато резултатът от преговорите на Великобритания с ЕС за условията на нейното излизане от общността остава несигурен.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


100
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
50
0
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Не знам питайте българските работодатели как печелеха когато не беше България в ЕС, а сега за заплати пари трябва да отделят, Направо си ги прецака .А едно време хората си имаха по 10 бодигарда и 10 придружителки.И разход перо заплати нямаше такова понятие.
49
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До поздрави от UKЧудесен коментар, а и съвета е много добър!
48
6
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Скъпи ултра кухи форуми ***! И малките деца знаят, че преди приемането си в ЕС, Гърция е била много изостанала земеделска страна и дърпа изключително много и изключително бързо точно благодарение на ЕС. Има Уикипедия все пак, а нормалните хора четат нея, а на руската държавна тв, откъдето платените форуми *** черпят опорните си точки.
47
3
 
7
 
! Отговори
до 50 преди 5 години
ако Гърция не беше се набутала в ЕС и по-точно в Евро-Зоната, никога нямаше да фалира! запознай се с фактите и как точно се стигна до положението в Гърция. Европо е пакт за самоубийство на националната ти икономика!!!!
46
4
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До NIKOS VERTISНикос, ако не бяхте в ЕС вие сега щяхте да сте по-зле от Венецуела щото сте същите комyняги като тях.
45
3
 
3
 
! Отговори
РусоРоб преди 5 години
Евразийско-анадолския съюз на Путин и Ердоган е много по-добро място от скапания ЕС!
44
4
 
1
 
! Отговори
NIKOS VERTIS преди 5 години
Искам България да е в Евразииския саюз при нашия цар *** .Аз ако съм германец или французин, ще изгоня Бългейриа от Е.С. веднага .
43
2
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Като стана дума за Италия , само да споменем, че всички руски коли още от времето на Сталин са копирали дизайна и направата на италианските коли (които по принцип се водят за големи бараки) - та не знам кой е зле, но кой е най-зле и малките хлапета знаят :)
42
4
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Путин им е.ба мамата на наивните англичани. Вече е късно и мандалото падна. С договор или без договор напускате ЕС. Май месец паунда ще е по евтин от еврото, ама хак им е като така баламски се хванаха на кукичката на КГБ.
41
6
 
1
 
! Отговори
до 43 преди 5 години
Човече, ти нямаш сърце! Форумните *** точно си бяха сипали по един лосион за вана, за да вдигнат наздравица и празнуват загиването на ЕС, а ти така грубо разбираш надеждите им! Нищо, че са продажни родоотстъпници и за 30 рубли са готови да продадат интереса на родината си - и те са хора все пак, и те имат право на мъничко радост!
40
5
 
5
 
! Отговори
до 43 преди 5 години
да всичко е прекрасно в Италия - над 30% безработица, 2 трилиона евро дълг, но всички са усмихнати!
39
4
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До 33Слуховете за смъртта на Европа са силно преувеличени. Ходил ли си скоро в Италия? Прекрасна и красива страна. Имат голяма икономика, имат армия, имат туризъм. Ще се оправят. Европа в момента е в криза, но всяко зло за добро. Има цикличности. Оптимист съм защото Европа може да отоговори на предизвикателствана на 21в. само ако бъде единна. Евроскептиците да прочетат девиза ни: "Съединението прави силата." На сърдитко Петко (UK), празна му торбата.
38
2
 
6
 
! Отговори
до 33 преди 5 години
Англия има икономически резерви да се справи с престоящите проблеми като отделена държава степърва започват техните разходи но това не ги притеснява защото имат нужния капитал за преструктурирането им и евентуално да си създадат нови пазари.Сам ми изброи икономическата мощ на Италия и Испания.Но Франция и германия също имат икономически резерви да търсят независимост ако искат.Силните се замислят да се отделят от някакъв съюз а не слабите.
37
0
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Късно е вече. Беше голямо репчене как ще си управляват финансите. Ще имат тази чест. В наши дни хората се бият за пазари. Европейският е един от най-платежоспособните. Бъдещето ще покаже кой ще загуби повече, но и двете страни ще загубят.
36
5
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Мокри русоРобски сънища - разпад на ЕС :) Ама вие и преди това може да напуснете ЕС и да се заселите в земния рай, наречен Русия - какво още правите в гнилия ЕС бре, кухи платени ***? Толкова сте плиткоумни и повърхностни, че от самолет си личат тъпите опорни точки, които разпространявате, че и малките деца не вярват
35
2
 
7
 
! Отговори
до 37 преди 5 години
извинявам се, но 2008 беше преди 10-тилетие, това е както вожда ти още се оправдава със Станишев и от време на време с Орешарски, нищо че е вече 3 мандата на власт. смешни сте и в разсъжденията и в оправданията си!
34
4
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Италия и Испания дърпат много точно по времето на ЕС, другари кухи форумни ***. Нещата се влошиха след ГЛОБАЛНАТА икономическа криза 2008г., но кризата обхвана не само ЕС, а целия свят, вкл. Матушката Россия, на която вие подгъзувате за 30 рубли
33
6
 
6
 
! Отговори
евро-зона преди 5 години
Великобритания на 29.03.2019 ще напустне и то без сделка, с което ще им такова таковата на бюрократите в Брюксел. До месец след това ще дойде банковата криза в Италия и евро-зоната ще замине. Идва Жан-Виденова пролет за ЕС и еврото.
32
2
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Да, някой определено ползва лосиона за вана не за къпане, а за пиене...
31
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До Евразийски *** (прТръмп пък е на мнение че опасните са Китай , Русия и ЕС , явно е подценил Турция.