Рахаф – саудитската тийнейджърка, оставила исляма, е в Канада

Рахаф Мохамед ал-Кунун публикува своя снимка в самолета
13 яну 2019 10:05, Петя Славова
92

Канада предостави убежище на саудитската тийнейджърка, избягала от семейството си от страх да не бъде убита. 18-годишната Рахаф Мохамед ал-Кунун публикува своя снимка в самолета, с който вече лети натам с полет през Сеул, предаде Bulgaria ON AIR.
Още по темата


След като избяга от родителите си, тя прекара една седмица в Банкок и успя да привлече вниманието на целия свят. В социалните мрежи Рахаф разказа, че е била държана затворена в стаята си само защото си подстригала косата и се е отказала от исляма – действие, което в Саудитска Арабия се наказва със смърт.

След намесата на Върховния комисариат на ООН за бежанците, тайландските власти се отказаха от намерението си да върнат момичето на родителите ѝ. А ООН ѝ предостави статут на бежанец.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


92
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
7
1
 
52
 
! Отговори
добра новина преди 5 години
Ислямът в Саудитска арабия прави жените роби. Ако нямаха нефт щяха да са едни нещастници на камили. Има ли ислямска държава, която без нефт просперира.
6
2
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Какъв свещен ислям, бе сополанко?За ония *** с подпетените чехли ли говориш?
5
4
 
15
 
! Отговори
баба мара преди 5 години
убииците от са няма да я оставят на мира докато не я убият
4
2
 
31
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Една отракана съученичка се ожени за саудитски арабин и от доста години живее там.По Коледа и нова година си беше дошла децата та се засякохме. Пуши, пие, скъса синджира тук. Питах я директно, наистина ли толкова зле се отнасят с жените там. Зависело от семейството. Момчетата и знаят български и на разговор изглеждат съвсем нормални деца.
3
1
 
43
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Честита свобода на суадитското момиче. Но да знае, че ще е я търсят килърите на фамилията Ал-Сауд.
2
36
 
4
 
! Отговори
IN gOD we TrUst преди 5 години
Оставила е исляма за да приеме уахабизма и суфизма и да стане салафитка, сега в Канада ще трябва канадците да я накарат да стане *** и да бачка на червените фенери срещу пари или да работи в някоя фабрика до края на дните си. Капитализъма е най-справедливата религия на света.
1
5
 
20
 
! Отговори
К. Хичънс преди 5 години
"Религията отравя всичко."